Now Reading
Italia – preferata pariurilor la Eurovision Song Contest | Pariul uriaș pus de trupa Maneskin

Italia – preferata pariurilor la Eurovision Song Contest | Pariul uriaș pus de trupa Maneskin

După ce au câștigat cea de-a 71-a ediție a Festivalului Sanremo, Måneskin va reprezenta Italia la Eurovision Song Contest 2021, urmând să cânte în finala programată pentru 22 mai la Rotterdam, transmisă în direct pe TVR 1, de la ora 22:00.

Pe scena de pe Ahoy Arena, trupa își va dezlănțui energia convingătoare și va cânta live pentru public, pentru prima dată după lunga pauză impusă de restricțiile recente, cu aproximativ 3.500 de persoane programate să participe atât la spectacol, cât și la repetiții.

Această participare la Eurovision nu este doar o recunoaștere suplimentară a creșterii trupei, dar, după mai mult de un an de pauză, este, de asemenea, o oportunitate excelentă care le va oferi șansa de a cânta live – mediul care le priește cel mai bine –  pentru un public internațional.

Ne cunoaștem de șapte ani  de acum, dar nu am început să cântăm din start împreună. Victoria și Thomas se aflau în alte trupe și ulterior ne-am reunit în formula actuală în 2015, la Roma. Damiano a venit mai târziu și l-am „găsit” pe Ethan datorită unui anunț postat pe Facebook. Am ajuns direct la lucru, în sala de repetiții, dar adevăratul punct de plecare a fost atunci când am plecat în Via del Corso, la Roma. Am fost muzicieni stradali și acesta a reprezentat un punct de pornire foarte important care ne-a învățat cum să cucerim publicul, unde am încercat să fim 100% noi înșine. O bază și o experiență care a fost crucială când am urcat ulterior pe scenele concertelor și festivalurilor din Italia și Europa. – declară Maneskin.

Trupa va participa cu Zitti e Buoni, piesa care a câștigat Festivalul de la Sanremo și, fără îndoială, va da frâu liber energiei lor intense în beneficiul spectatorilor, chiar dacă va fi filtrată de ecranele TV pentru cei care se uită de acasă. Spectacolul va oferi trupei Måneskin șansa de a trimite un mesaj puternic, memorabil, despre libertate.

 

Compusă de trupă, piesa Zitti e Buoni a obținut un dublu disc de platină și peste 45.000.000 de vizualizări. Eurovision este pe cale să experimenteze rock-ul care stă la baza filozofiei muzicale a Måneskin. O piesă cărnoasă, concepută pentru genul de spectacol care a condus trupa prin Italia și Europa în primul turneu lung de peste 70 de concerte sold-out.

Zitti e Buoni vorbește mai presus de toate despre eliberare și dorința de a salva lumea prin muzică, prin lipsa de prejudecăți- o temă centrală în piesele trupei Måneskin.
Piesa are propriul videoclip, regizat de Simone Peluso, ce îi prezintă pe membrii trupei, Damiano, Victoria, Thomas și Ethan,  în diferite scene în timpul unei reprezentații vibrante pe un platou minimalist, unde muzica este adevărata vedetă a spectacolului.

Eurovision va fi o ocazie pentru noi de a ajunge la un public internațional spre deosebire de fanii noștri obișnuiți. Suntem fericiți și mândri că putem participa la un eveniment care implică mulți artiști din diferite țări și așteptăm cu nerăbdare să putem reprezenta Italia cu muzica noastră. Ne așteptăm ca acesta să fie un eveniment unic și ne propunem să ne dezlănțuim toată energia, așa cum facem întotdeauna!

 

Zitti e Buoni face parte din albumul Teatro d’ira – Vol. I, (premiat cu discul de aur) primul volum dintr-un proiect mai amplu, care se va dezvolta mai târziu, în acest an. Un proiect ambițios, în continuă evoluție, care a început cu primul single, Vent’anni, care a primit discul de platină.
Teatro d’ira – Vol. Eu, înregistrat live în studioul de înregistrări Mulino din Acquapendente (VT), are peste 100.000.000 de vizualizări. Acesta aduce un omagiu dispoziției analogice a bootleg-urilor din anii ’70, inspirată de dorința de a recrea experiența live a formației în Italia și Europa. Albumul este unul contemporan,  în stilul și sunetul tipic Måneskin.

Doi ani s-a lucrat la albumul Teatro d’ira – Vol. I premiat cu dublul disc de platină pentru  Il ballo della vita și a ajungând pe locul 6 în Top 10 Albume globale de debut de pe Spotify, și  direct pe locul 1 în topul albumelor FIMI / Gfk și pe locul 1 în topul celor mai bine vândute viniluri de pe Spotify la o săptămână de la lansare.

See Also

Teatro d’ira – Vol. I este primul volum dintr-un proiect nou, mai mare, pe care îl vom dezvolta în continuare pe tot parcursul anului și care va descrie noile experiențe de viață pe care le trăim. Este brut, redat greu și rapid, înregistrat live și aduce un omagiu dispoziției analogice a bootlegului anilor ’70, fără a pierde din vedere propriul nostru stil. Nu ne exprimăm furia împotriva unei ținte. Exprimăm energia creativă care se răzvrătește împotriva stereotipurilor opresive. Este un catharsis care aduce renaștere și o schimbare pozitivă prin artă. Cu acest album vrem să continuăm să trimitem mesajul nostru de libertate, eliminând suprastructurile și filtrele inutile, și nevoia noastră de a fi autentici. Vrem să fie o invitație de a elimina etichetele și de a ne trăi viața din plin, fiind noi înșine, fără teamă de judecată sau de a fi văzuți diferiți de către ceilalți

În decembrie, Måneskin va cânta live pentru prima dată în locurile italiene de top, prezentând albumul Teatro d’ira – Vol. I în timpul unui turneu ce include 11 întâlniri live, organizat și produs de Vivo Concerti.

Membrii formației Damiano, Victoria, Thomas și Ethan au rămas plăcut surprinși de concertele programate ce au devenit rapid sold-out. Datele  sunt Palazzetto dello Sport (Roma, 14-15 decembrie 2021) și Mediolanum Forum Assago (18-19 decembrie), cu un al treilea concert adăugat pentru această din urmă locație, programat pentru 22 martie 2022. Turneul se va desfășura pe Unipol Arena ( Casalecchio di Reno, Bologna, 20 martie); PalaPartenope (Napoli, 26 martie); Forumul Nelson Mandela (Florența, 31 martie); Pala Alpitour (Torino, 3 aprilie); PalaFlorio, (Bari, 8 aprilie). Turneul se încheie pe emblematica Arena di Verona din 23 aprilie 2022. Acesta va fi un eveniment live cu Måneskin care va deschide sezonul de concerte majore din arenă pentru 2022.

Să cântăm live pentru noi este totul. Sentimentul unic creat împreună cu publicul este vital pentru noi. Aceasta este dimensiunea noastră. Am început ca muzicieni de stradă în contact direct cu oamenii. După aceea, am reușit să cântăm pe scenele cluburilor din Italia și Europa, în cadrul unui turneu lung, de promovare a albumului anterior. Aceasta a fost o experiență fundamentală, care va răsuna în al doilea album al nostru, Teatro d’ira. Se poate observa la fiecare dintre noi, pe măsură ce ne-am îmbunătățit tehnica în ceea ce privește sunetul, un proces care a apărut spontan și foarte natural. Am înțeles multe lucruri despre sunetul nostru. Fiecare dintre noi a lucrat la propriul instrument și din această creștere am obținut un rezultat care ne reprezintă pe deplin.
Apoi, vom începe un turneu în decembrie și suntem foarte bucuroși, pentru că vom prezenta Teatro d’ira – Vol. I live pentru prima dată, pe scenele unor locații italiene de top. Și, cel mai important, o vom face după un an atât de provocator, când am văzut lumea divertismentului și toți care fac parte din el că s-au oprit în loc. Este important ca arta să se miște din nou și sperăm cu adevărat să putem cânta în siguranță acum.

CALENDARUL TURNEULUI

Marți, 14 decembrie 2021 || Roma @ Palazzo dello Sport – SOLD OUT
Miercuri, 15 decembrie 2021 || Roma @ Palazzo dello Sport – SOLD OUT
Sâmbătă, 18 decembrie 2021 || Assago (MI) @ Mediolanum Forum – SOLD OUT
Duminică 19 decembrie 2021 || Assago (MI) @ Mediolanum Forum – SOLD OUT
Duminică 20 martie 2022 || Casalecchio di Reno (BO) @ Unipol Arena
Marți 22 martie 2022 || Assago (MI) @ Mediolanum Forum
Sâmbătă, 26 martie 2022 || Napoli @ PalaPartenope
Joi, 31 martie 2022 || Florența @ Nelson Mandela Forum
Duminică 3 aprilie 2022 || Torino @ Pala Alpitour
Vineri 8 aprilie 2022 || Bari @ PalaFlorio
Sâmbătă, 23 aprilie 2022 || Arena di Verona

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top