Now Reading
Italia a câștigat cea de-a 65-a ediție a Eurovision Song Contest cu trupa Maneskin

Italia a câștigat cea de-a 65-a ediție a Eurovision Song Contest cu trupa Maneskin

26 de țări au participat la marea finală a celui mai mare eveniment de muzică live din lume, găzduit de membrii olandezi EBU NPO, NOS și AVROTROS sâmbătă 22 mai la Rotterdam.

Måneskin a scris piesa câștigătoare, Zitti e buoni, care a strâns 524 de puncte, cu 25 de puncte înaintea Franței, clasată pe locul 2, reprezentată de Barbara Pravi și piesa „Voila”. Gjon’s Tears, din Elveția, cu „Tout l’Univers” a terminat pe locul trei. Elveția s-a clasat pe locul 1 la juriile naționale.

Televoturile telespectatorilor pentru fiecare țară concurentă au fost combinate și adăugate la tabelul punctajelor obținute în urma voturilor juriilor naționale, rezultând o finală palpitantă care a văzut Italia urcând de pe poziția 4 direct pe poziția 1.

Italia va organiza în 2022 Eurovision Song Contest, după o perioadă de 30 de ani. Legat de posibilul oraș ce va fi ales drept gazdă, Maneskin au declarat că se bucură ca ESC să fie organizat oriunde este bine, pentru ei este important că au adus trofeul ESC în țara natală.

See Also

Pentru viitor Maneskin pregătesc un nou single și un turneu, care va începe pe 14 decembrie, la Roma.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top