Now Reading
“Sailor Moon Eternal”, recent lansat pe Netflix, ne readuce înapoi în copilărie

“Sailor Moon Eternal”, recent lansat pe Netflix, ne readuce înapoi în copilărie

În 2016, episodul final al Sailor Moon Crystal a închis seria manga „Infinity”  și, în ultimele sale momente, a oferit un teaser pentru ceea ce spera fiecare fan în continuare,   o adaptare fidelă a celei de-a patra serii manga, intitulată „Dream (Vis)”.

Acum, cinci ani mai târziu, sezonul 4 al seriei, prezentat pe Netflix ca un film în două părți – Pretty Guardian Sailor Moon Eternal The Movie, se simte ca un apogeu a tot ceea ce creatorii au învățat din greșelile originale ale Crystal. Și îi aduce pe fani mai aproape de tot ceea ce o face pe Sailor Moon unul dintre cele mai grozave personaje de animație.

 

 

Sailor Moon Eternal urmărește povestea în care misteriosul Circ Lună Moartă ajunge în Japonia în timpul unei eclipse de soare. Conducătoarea lor, regina Nehelenia, dorește să conducă lumea prinzând oamenii în coșmaruri, revendicând tronul către regatul lunii – cunoscut sub numele de Mileniul de Argint – și stăpânind asupra Pământului, despre care crede că este pe bună dreptate al ei. Însă, personajul titular, Sailor Moon (sau Usagi), dragostea ei destinată, Mamoru (cunoscut și sub denumirea de Tuxedo Mask), Chibiusa sau Sailor Chibi Moon (viitoarea fiică a lui Usagi și Mamoru, care a călătorit până în prezent), și prietenii și aliații ei de încredere,  (numiți după planetele lor reprezentative), sunt cei care spun stop ambițiilor Neheleniei. În același timp, luptătoarele întâlnesc un om-transformat în unicorn-pegas, numit Helios, care caută ceva numit Cristalul de Aur și o îndrăgește pe Chibiusa.

 

În timp ce anime-ul original din anii ’90 și-a câștigat libertatea în adaptarea manga a lui Takeuchi, cum ar fi schimbarea completă a poveștii reginei Nehelenia, Sailor Moon Eternal este, în esență, o relatare exactă a seriei Dream. Dar chiar și persoanele care cunosc deja povestea manga pot găsi versiunea animată fascinantă, având șansa de a vedea lucruri noi în universul animat al Sailor Moon, cum ar fi secvența de transformare complet elaborată a lui Sailor Saturn.

 

O parte din farmecul anime-ului din anii ’90 rămâne totuși prezent. Acest lucru se datorează în parte revenirii lui Chiaki Kon, regizorul seriei pentru sezonul 3 din Sailor Moon Crystal și Kazuko Tadano, care a condus design-ul personajelor pentru primele două sezoane ale anime-ului din anii ’90, precum și Sailor Moon R din 1993 : Filmul. Așa cum a făcut-o cu al treilea sezon al Crystal, Kon aduce un stil regizoral care permite scene dinamice și frumoase. Cu desenele personajelor lui Tadano, Sailor Moon Eternal ajută la crearea celei mai bune versiuni a Crystal, oferindu-le personajelor un aspect fresh, în concordanță cu costumele fashion pentru care este cunoscut anime-ul din anii ’90, cum ar fi tricoul din plasă al lui Sailor Pluto și pantalonii scurți negri. Dar, de asemenea, afișează personajele și într-un mod care le face să pară distractive.

See Also

Din fericire, există o mulțime de scene romantice și momente amuzante pentru a suplini sentimentul că lipsește ceva. Cele două părți ale filmului comută cu ușurință între momentele comice și cele serioase. În timp ce Usagi și Mamoru concurează pentru premiul „adoptă o față curajoasă, astfel încât partenerul meu să nu-și facă griji”, și celelalte luptătoare își doresc proprii parteneri romantici. Într-o scenă, Rei (Sailor Mars) se gândește la dorința de a conduce „mai eficient” altarul bunicului ei, iar Mina (Sailor Venus) oferă o soluție cu stele literal în ochi – un „ajutor pentru viitorul ei soț”. Makoto (Sailor Jupiter) și Mina continuă să-și spună cum își doresc să fie propriii iubiți, dar devin imediat stoice când li se amintește care este misiunea lor pe Pâmânt, să învingă ticăloșii.

Ticăloșii nu sunt singurii care creează bătălii interne pentru personaje. În timp ce se luptă cu ticăloși și încearcă să salveze lumea, un alt monstru escaladează – sindromul impostorului. Pe măsură ce filmul progresează, Sailor Senshi interior (asociat cu planetele Mercur, Venus, Marte și Jupiter) este atacat de Circul Luna Moartă, care devine pradă temerilor lor false și nesiguranțelor reale.

În timp ce poveștile lui Sailor Moon gravitează adesea în jurul iubirii romantice, momente ca acestea, despre diferite tipuri de dragoste sunt prezentate ca fiind la fel de importante. Într-un film fantastic și visător despre lupta cu ticăloșii urâcioși, ceea ce face franciza Sailor Moon specială este capacitatea creatorilor de a o fundamenta în problemele de zi cu zi din viața reală.

Această poveste este, de asemenea, sezonul preferat de mulți fani  ai anime-ului original Sailor Moon. Pentru fani, această revenire la formă este normală. Sailor Moon, personajul și spectacolul, dezvăluie că, atunci când puterile personajelor sunt canalizate împreună, ele devin de neoprit, deoarece adevărata putere vine din unitate. În centrul său, Pretty Guardian Sailor Moon Eternal The Movie vorbește despre depășirea răului cu puterea iubirii și a prieteniei. Cu o frază finală….cu toții avem o stea înăuntrul inimii noastre, doar trebuie să o descoperim.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top