Now Reading
TOP 5 lucruri de făcut în timpul unei vacanțe în paradisul din Delta Dunării

TOP 5 lucruri de făcut în timpul unei vacanțe în paradisul din Delta Dunării

Fie că stați lângă piscină sau în hamac, ascultați ciripitul păsărilor, savurați preparate gustoase din pește sau vă relaxați într-o barcă, într-o plimbare pe  lacuri și canale în căutarea pelicanilor și a lebedelor, există întotdeauna ceva distractiv de făcut în Delta Dunării. Fie că te trezești la 5 dimineața pentru a vedea răsăritul soarelui sau pentru a merge la pescuit, în oricare dintre aceste momente descoperi ceva din farmecul acestui loc minunat.
Păsări foarte interesante (peste 320 de specii), precum pelicanii, cormoranii, egretele și altele, împreună cu 133 de specii de pești dau valoare și importanță economică zonei. 1830 de specii de arbori și plante, peste 2.400 de specii de insecte, 11 specii de reptile și 44 de specii de mamifere – toate fac din Delta Dunării un loc special care trebuie păstrat și, desigur, vizitat. Așadar, nu ar trebui să fie o surpriză să aflăm că Delta Dunării este una dintre cele mai populare destinații de vară din România.

Dacă decideți să alegeți Delta Dunării ca următoare destinație de vacanță în România, avem câteva recomandări cu privire la lucrurile distractive pe care le-ați putea face în timp ce sunteți acolo.

 

1. Observarea păsărilor
Sigur, poate că nu ești suficient de pasionat ca să stai ore în șir pentru a prinde cu obiectivul camerei un șoim, în ceea ce se numește „birding” (sau observarea păsărilor, așa cum este cunoscut mai bine). Cu toate acestea, păsările încântă Delta în mod clar și atât timp cât călătoriți pe canale cu barca, este imposibil să nu fotografiați niște pelicani, lebede, stârci, egrete,  ibis lucios sau pescăruși. Luați-vă cu voi o cameră cu un obiectiv zoom mare și faceți câteva fotografii cu păsările în habitatul lor natural, deoarece sunteți doar un oaspete în ochii lor.

2. Degustarea bucătăriei locale
Există o zicală românească conform căreia cel mai bun borș de pește este făcut cu apă din Dunăre. Este ceva care nu se mai aplică și, la urma urmei, chiar dacă fierbeți apa, nu ar trebui să riscați să o beți dacă nu este absolut necesar. Trebuie să știți, totuși, că cel mai bun borș de pește este făcut pe malul apei. Borșul de pește este format din mai multe specii de pești și este servit separând borșul de pește pe un platou, împreună cu sos de usturoi, mămăligă, și, eventual, ardei iute. Totodată, puteți servi o multitudine de preparate din pește, de la hamsii și plachie, la file și prăjit.  O bunătate!

3. Mergeți în excursii cu barca
Există suficiente trasee turistice în Delta Dunării. Barcașii vă pot ajuta să vă plimbați de-a lungul canalelor, printre nuferi sau puteți naviga în jurul lacurilor pline de pelicani și alte păsări. Unele nu sunt prea vorbărețe, dar dacă știi cum să le abordezi, au o mulțime de povești. Cu toate acestea, altele sunt adevărate enciclopedii. Puteți face excursii cu barca la Crișan, Sulina, Sfântu Gheorghe, Murighiol sau Gura Portiței. La urma urmei, Delta fără barcă este ca o prăjitură fără cremă. Gustoasă, dar nu suficient de dulce. O excursie pentru vizitarea lacurilor poate fi făcută cu o barcă cu motor sau un caiac – în ambele cazuri, este recomandabil să optați pentru un tur privat cu ghid, care vă poate satisface curiozitatea. Vizitarea lanțului de lacuri dintre Crișan și Mila 23 este aproape o „necesitate”; este reprezentativă pentru Deltă. Călătoria durează aproximativ 4 ore, dar vă oferim un sfat: încercați să o programați seara, pentru a nu rata apusul. Este un spectacol splendid de lumină și culoare, printre pești și trilurile păsărilor. Traseul include lacuri precum La Amiaza, Bodaproste, Miazăzi și Miazănoapte, Trei Iezere, Cazanele  și Eracle. Și dacă îți place să pescuiești, aici vei avea ocazia să găsești o mulțime de pești. De asemenea, puteți prelungi călătoria către lacurile Fortuna și Băclănești.

See Also

4. O excursie în pădurea Letea
Pădurea Letea din Delta Dunării este o zonă protejată și face parte din UNESCO, peisajul depășește orice imaginație. Puține locuri din lume pot aduna vegetație luxuriantă, dune de nisip deteriorate ici și colo de copitele cailor sălbatici,  lacuri sărate și plante exotice. Pentru a le admira pe toate, veți avea nevoie de o barcă și o căruță trasă de cai, pentru a trece prin satele tradiționale, unde timpul pare să se fi oprit în  loc. Pădure și deșert în același loc; puteți vedea totul în timpul unei călătorii care durează doar câteva ore.

5. La pas prin Sulina
La Sulina se poate ajunge ușor și, tocmai de aceea, era orașul marinarilor, piraților și aventurierilor. O mare parte din mărturia acelor vremuri poate fi văzută și astăzi, împreună cu multe altele. Alegeți o excursie la Sulina și în aproximativ 6-8 ore veți învăța multe lucruri despre istoria locală. O plimbare de-a lungul falezei orașului (un loc de promenadă), cele trei faruri sau catedrala Deltei  sunt unele dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Deltă. Biserica greacă din 1868 (care este dedicată Sfântului Nicolae și găzduiește imaginea Fecioarei cu fața acoperită – icoană unică în Europa) și plimbarea cu barca în Golful Musura sunt doar câteva dintre punctele importante ale acestei călătorii.

Fie că doriți să plecați într-o vacanță activă, cum ar fi o scurtă călătorie pentru o vizită pe coasta Mării Negre, Delta Dunării este la fel de fascinantă, pe cât de intrigantă Cine știe ce ați putea descoperi?

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top