Now Reading
De vorbă cu…Chef Cătălin Amarandei : “Tunica albă, curată și călcată perfect arată ce fel de om ești și ce etică ai.”

De vorbă cu…Chef Cătălin Amarandei : “Tunica albă, curată și călcată perfect arată ce fel de om ești și ce etică ai.”

Ce este gastronomia? Știință, artă, pasiune? Încercăm azi să descifrăm răspunsul mult căutat la această întrebare cu Chef Cătălin Amarandei, un renumit bucătar cu experiență internațională, și unul dintre cei mai apreciați concurenți din cel mai recent sezon al show-ului Chefi la Cuțite.

 

Care au fost cele mai importante lecţii învăţate în bucătărie în întreaga ta experienţă de chef?

Cel mai important și mai de preț lucru pe care eu l-am învățat, este să fii om, indiferent de situație și să fii înțelegător cu cei din jurul tău.

 

Crezi că o experienţă de chef în străinătate valorează mai mult din punct de vedere culinar şi tehnic decât o experienţă similară în Ro?

Experiența e importantă în orice bucătărie, consider dacă ești deschis poți învăța oriunde. Dar sigur un stagiu în locații de top sau care tind spre top, în străinătate, face diferența.

 

Ce îţi place cel mai mult la ipostaza de chef?

Nu pot spune există un anumit lucru care îmi place în mod special. Posibil, totuși, fie tunica albă, curată și călcată perfect! Asta ador, arată ce fel de om ești și ce etică ai.

 

Care este plăcerea ta culinară?

Plăcerea mea culinară? Aici m-ai închis! Dacă ne referim la ce îmi place mănânc, atunci răspunsul este: tot ce se află în sezon și e gătit corect. Dacă ne referim la ce îmi place gătesc, atunci ne legăm tot de răspunsul de mai sus. Nu poți scoate perfecțiunea din ingrediente care nu sunt în sezonul lor de creștere.

 

Hrană bio sau mâncăm ce ne place?

Hrană Bio, direct din grădina noastră.

 

 

Cum te-a schimbat experienţa Chefi la Cuţite/ ţi-ai îmbunătăţit stilul de gătit o dată cu participarea la acest show?

Experiența Chefi la Cuțite mi-a lărgit orizonturile aici, acasă. A fost o experiență de nedescris în cuvinte, în care am învățat cum să fiu tot mai calm și concentrat pe task-uri, fără a pierde atenția la detalii. Această experiență m-a învățat cum să fiu un om mai bun si cum să imi pun echipa pe primul loc.

 

Cum faci faţă rateurilor din bucătărie sau unei echipe dificile?

Orice succes, este clădit pe eșecuri și multă muncă. Trebuie accepți uneori, în viață, lucrurile mai merg și prost. Până acum am reușit îmi mențin calmul, chiar și în fata rateurilor din bucătărie, chiar dacă, pe interior simțeam macină totul.

See Also

 

3 lucruri de top învăţate de la chef Florin Dumitrescu

De la Chef Florin Dumitrescu am învățat să prețuiesc echipa ca pe propria familie, de la el am învățat să pun frâu imaginației atunci când trebuie si tot el m-a învățat să ascult de 2 ori până sa zic ceva. Pe lângă, bineinteles,  toate celelalte lucruri legate de gătit, acestea sunt cele mai importante, din punctul meu de vedere.

 

Îţi doreşți pe viitor să ai propriul tău restaurant? Care ar fi visul suprem de chef pe care îl ai şi ce faci concret pentru a ţi-l îndeplini?

Sincer, nu cred că îmi doresc am propriul restaurant, pentru sunt un om cu o atenție exagerată la detalii. spune sunt și fixist pe alocuri, vreau ca totul fie perfect! Deci un restaurant al meu nu cred ar fi cea mai bună alegere pentru mine și familia mea, probabil petrece foarte, foarte mult timp acolo. Însă voi lucra într-un restaurant nou în Iași, proiectul sufletului meu, TRAI și acolo voi trata locația ca și cum ar fi a mea. Visul meu suprem consta în a avea un restaurant Fărm to Table. Îmi doresc pot servi oamenilor ingrediente de cea mai bună calitate, crescute normal, cum trebuie.

 

De ce s-ar apuca un tânăr de gătit în România, mai apoi să transforme bucătăria în business?

Bucătăria, din punctul meu de vedere, nu trebuie tratată ca un business. Ea trebuie înțeleasă, acceptată și dusă în direcția care trebuie. E vorba de pasiune în bucătărie, implicare fizică, și de multe ori chiar și emoțională. Și eu, ca și ceilalți bucătari, petrec mai mult timp acolo decât acasă, ceea ce spune enorm de mult.

 

Pe scurt, gătitul este artă, pasiune sau şi un pic de cunoaştere?

Gătitul este pasiune! Gătitul la un nivel mai înalt este pasiune, care vine la pachet cu mult studiu și nu se poate face fără un simț al esteticului dezvoltat. Gătitul trebuie vină din suflet, și nu datorită părții financiare implicate.

What's Your Reaction?
Excited
6
Happy
8
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top