Acum citește
„A douăsprezecea noapte” – în premieră la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești

„A douăsprezecea noapte” – în premieră la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești

Unul dintre cele mai prestigioase teatre la nivel național, Teatrul Toma Caragiu din Ploiești invită toți iubitorii de artă, de teatru și de Shakespeare la premiera națională a spectacolului A douăsprezecea noapte, în regia lui Cristi Juncu. Spectacolul include o distribuție de excepție – Theodora Sandu, Lucian Ionescu, Florentina Năstase, Cristian Popa, Ioana Farcaș, Andrei Radu, Paul Chiribuță, Ion Radu Burlan, Karl Baker, Alin Țeglas. Scenografia: decor: Cosmin Ardeleanu, costume: Andrada Chiriac. Muzica: Cristina Juncu,

Evenimentul va avea loc vineri, 16 iulie, cu începere de la ora 18:30.  Despre spectacol am vorbit anterior cu Theodora Sandu și Florentina Năstase aici .

Comedie shakespeariană bazată pe ambiguitatea identității unor personaje, rezultând un text la granița dintre comedie și dramă, în care amestecul de veselie și melancolie se întrepătrunde cu quiproquo-uri și travestiuri. Viola și Sebastian, fratele său geamăn, supraviețuiesc unui naufragiu, dar niciunul nu știe ce s-a întâmplat cu soarta celuilalt. Viola se deghizează în bărbat și, sub pseudonimul Cesario, intră ca paj în serviciul ducelui Orsino. Ducele este iremediabil îndrăgostit de o contesă bogată, Olivia, iar Viola ajunge se îndrăgostească de acesta. Sub înfățișarea fratelui ei și la rugămintea ducelui, Viola merge o pețească pe contesă, aceasta sfârșind prin a-l îndrăgi pe tânărul numit Cesario. Între timp, își face apariția și Sebastian care, prin asemănarea cu înfățișarea actuală a surorii sale, crează confuzie și ajunge se căsătorească cu Olivia. La final, toate încurcăturile se rezolvă, iar spectacolul, o adaptare în cheie modernă a piesei lui William Shakespeare, se încheie într-o notă optimistă, a iubirii împlinite.

Vezi și

Biletele au fost puse în vânzare atât la agenția teatrului din Str: Mihail Kogalniceanu nr.1, cât și online.

Care este reacția ta?
Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus