Now Reading
De vorbă cu…Adrian Nour – “Un artist trebuie să iubească şi să respecte oamenii pentru care urcă pe scenă.”

De vorbă cu…Adrian Nour – “Un artist trebuie să iubească şi să respecte oamenii pentru care urcă pe scenă.”

Astăzi ne revedem cu un vechi și statornic prieten al Daily Magazine. Un om pe care îl cunoaștem, îl apreciem pentru tot ceea ce face și îl respectăm pentru tot ceea ce înseamnă el artistic. Recent a devenit mentor și jurat în cadrul primului Concurs Național de Musical, ai cărui parteneri media suntem. 

Vorbim despre și cu Adrian Nour, recognoscibil pentru zecile de spectacole, printre care și musicaluri, în care a jucat, precum: Probleme la mansardǎ ( Teatrul Elisabeta), Next to Normal ( Teatrul Naţional de Operetǎ şi Musical „Ion Dacian”), Iona (Teatrul Dramaturgilor Români), Kiss me, Kate (Teatrul Naţional de Operetǎ şi Musical „Ion Dacian”,), We Will Rock You ( Sala Palatului), Afacerea cu cadavre (Teatrul „George Ciprian”, Buzǎu,), Mamma mia ( Sala Palatului), Bonjour, Bonne Nuit, Paris! (Teatrul Naţional de Operetǎ şi Musical „Ion Dacian), #Emojiplay ( Teatrul Excelsior ), My Fair Lady (Grand Cinema), Dolce Vita (Teatrul Naţional de Operetǎ şi Musical „Ion Dacian), Fantoma de la Operă (Teatrul Naţional de Operetǎ şi Musical „Ion Dacian).

Adrian Nour a avut numeroase participări la workshop-uri teatrale și festivaluri. Activitatea sa artistică include numeroase apariții TV, înregistrări radio și filme (Rien ne va plus, Și binele trebuie să aibă margini, Echilibrul). A participat la numeroase show-uri TV, printre care Vocea României și Cântă acum cu mine. A finalizat studiile de master la clasa de jazz a lui Mircea Tiberian din cadrul Universității Naționale de Muzică din București și a lansat primul său single – Gri – în anul 2021, pentru care semnează atât versurile, cât și muzica. În 2017 a înfiinţat prima şcoală de step din România, sTAP Studio.

 

Ce înseamnă pentru dvs, personal, acest concurs de musical?

E o ocazie de a cunoaşte alţi artişti pasionaţi de musical, de a lucra alături de unii dintre ei. Sunt convins că vom avea parte de surprize plăcute din partea concurenţilor. Am mai fost jurat şi, de fiecare dată, am descoperit oameni talentaţi şi foarte pregătiţi care, uneori, m-au emoţionat până la lacrimi.

 

Cum vedeţi fenomenul musicalului din România, în prezent?

Se produc din ce în ce mai multe musicaluri la noi şi mă bucură faptul că, multe dintre ele, sunt apreciate ca fiind versiuni mai bune chiar decât cele realizate in Marea Britanie, de exemplu. Și publicul vrea să vadă musicaluri de calitate! E păcat că nu avem şi o şcoală capabilă să pregătească oameni pentru acest gen de spectacole.

 

Care ar fi musicalul din România ce v-a fascinat realmente?

Sunt extrem de fericit de fiecare dată când joc într-un musical, oricare ar fi el.. Dar „Romeo şi Julieta” ocupă un loc important în inima mea pentru că a însemnat începutul. A fost ca o şcoală pentru mine acest spectacol.. Și „Fantoma de la Operă”, care nu s-a jucat decât o stagiune, m-a fascinat si „bântuit” o perioadă. Acum sunt încântat că am ocazia sa fiu Dan în „Next to Normal”, cel mai recent spectacol în care am fost distribuit, un musical extraordinar.

 

Ce aşteptări aveţi de la concurenţii primului Concurs de Musical?

Vreau să văd oameni care iubesc musicalurile, pasionaţi, ca şi mine, de muzică, teatru şi dans. Mi-ar plăcea să vină pregătiţi şi să trateze acest concurs cu multă seriozitate.

 

See Also

În calitate de mentor, care vor fi primele 3 lucruri spre care îi veţi ghida pe concurenţii din acest an?

Probabil că aceste lucruri vor fi diferite, în funcţie de fiecare artist-concurent. Oricum, voi încerca să ajut cât pot de mult, să împărtăşesc din experienţa mea, să încurajez.

 

Care ar fi definiţia personală pe care o daţi unui artist performant?

Un artist performant trebuie să vrea să înveţe tot timpul, să aibă cunoştinţe solide despre  orice limbaj de exprimare artistică, să poată face faţă oricărei provocări scenice. Și să iubească şi să respecte oamenii pentru care urcă pe scenă.

 

Pe scurt, de ce să se înscrie tinerii la acest concurs?

E o întâlnire frumoasă cu alţi artişti, atât mentori cât şi colegi-concurenţi, împătimiţi ai musicalurilor, de la care pot învăţa lucruri care îi vor face mai buni.

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
0
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top