Now Reading
În lumea cărților | Natașa Alina Culea

În lumea cărților | Natașa Alina Culea

Natașa Alina Culea este o scriitoare româncă de origine ucraineană, născută la Tulcea. Aceasta este cunoscută pentru poveștile sale atemporale, pentru amintirile pe care le lasă în urmă orice carte a sa, fie ele dulci-amărui sau înduioșătoare. Natașa este responsabilă pentru lecturi ce fac cititorii să trăiască emoții puternice alături de personaje, pentru povești ce captivează prin inocență și senzualitate, pentru un stil ce frapează prin veridicitate și realism și nu se dezice niciodată de simplitate, frumusețe și eleganță. Din 2014, autoarea a publicat șase romane, vândute inițial în mii de exemplare în România și Moldova. În prezent, cărțile sale sunt traduse în mai multe limbi (engleză, franceză, spaniolă).

Așa este descrisă autoarea pe site-ul editurii care îi găzduiește și comercializează aparițiile literare.

 

 

Natașa Alina Culea este scriitoare și prezentatoare TV a emisiunii cultural-educative „Bookmedia” (A7TV)

4 cărți pot fi deja achiziționate de la editura Bookzone: „Marat”, „Nopți la Monaco”, „Un bilet la circ numit iubire” și „Rusalka. Femeia adâncurilor”.

Noi lansări editoriale vor avea loc în august, octombrie și decembrie 2021, la aceeași editură.

See Also

Romanul realist magic „Rusalka. Femeia din adâncuri” (iulie 2021) ocupă pe site-ul Bookzone locurile: #2 în categoria de cărți Fantasy și #6 la categoria Literatură română.  Este vorba despre un roman realist-magic, hrănit de mitologia românească și cea slavă, plasat geografic în inima Deltei Dunării. O poveste veche, închisă ermetic într-una nouă, în care Alexandru, un jurnalist-scriitor care își îneacă regretele în alcool, ajunge să fie atras inexplicabil de o creatură legendară, care domină peste Deltă și peste superstițiile oamenilor. Aceasta este Rusalka, iar localnicii spun cu groază că atunci când apare, se lasă o ceață de nepătruns și încep să moară oameni.

Romanul „Un bilet la circ numit iubire”, lansat tot în luna iulie 2021, ocupă și el locul #8 în categoria Literatura română. Aici avem de descoperit un seducător periplu cultural, istoric și psihologic, care se desfășoară pe două fire narative. Pe de o parte, în Parisul anului 1875, unde un copil abandonat la circ ajunge arlechin și, în același timp, un tânăr seducător care părăsește toate femeile cucerite, până când o tânără suedeză îi rămâne adânc întipărită în minte și suflet. Pe de altă parte, în Bucureștiul contemporan, vise tulburătoare despre un arlechin își fac loc tot mai des în mintea Lidiei – o actriță de teatru și o mamă singură. Arlechinul, punctul comun al ambelor povești, este reprezentarea perfectă a măștii pe care alegem să o afișăm, pentru a fi pe placul societății, uitând de adevăratul sine.

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top