Now Reading
96 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu

96 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu

Sâmbătă, 21 august, se împlinesc 96 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, patronul spiritual al renumitului Teatru de la Ploiești.  Cel care, vreme de 12 ani, a condus instituția care îi poartă astăzi numele, s-a născut în anul 1925, la Hrupiști, în Grecia, într-o familie de aromâni, alături de care, în 1940, ajunge în România, stabilindu-se la Ploiești.

De-a lungul întregii sale vieți, Toma Caragiu a demonstrat un devotament excepțional pentru teatru, dăruindu-ne povești și personaje interpretate magistral, sau scenete de un umor subtil, cu înțeles profund.

Cu ocazia celor 96 de ani de la nașterea sa vor avea loc o serie de activități organizate în amintirea marelui actor care și-a pus ampreta asupra evoluției instituției noastre.

Astfel, sâmbătă, 21 august, de la ora 11.00, va fi adus un omagiu la statuia acestuia, aplasată în scuarul din vecinatatea Teatrului, și la bustul din foyerul Teatrului „Toma Caragiu”.

Pe parcursul întregii zile, în foyer-ul principal al instituției va putea fi vizitată și o expoziție fotodocumentară alcătuită din imagini ce imortalizează o parte din marile roluri jucate de Toma Caragiu pe scena teatrului ploieștean sau a unor teatre bucureștene de renume. De asemenea, va putea fi urmărit un material video cu interviuri-mărturii ale unor personalități teatrale: Horațiu Mălăele, Florin Zamfirescu, Marin Moraru, Mihai Mălaimare, Mircea Diaconu.

See Also

Seara, de la ora 18.30, sunteți invitați să urmăriți spectacolul „Omul care a văzut moartea”, o comedie de Victor Eftimiu, versiune scenică Andreea Vulpe, regia Cristi Juncu.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top