Now Reading
7 pași în 3 motive | Gala Hop 2021 | ALINA MIȘOC

7 pași în 3 motive | Gala Hop 2021 | ALINA MIȘOC

Invitata noastră de azi din cadrul interviurilor speciale dedicate Gala Hop 2021 este Alina Mișoc.

Facultatea de Teatru și Film din Cluj.  Masterandă în arta interpretării caracterelor dramatice la Facultatea de Litere și Artă din Sibiu. REACTOR de creație și experiment. Teatru pur.

Sunt câteva dintre reperele ce o definesc pe Alina Mișoc, pe care o cunoaștem azi….7 pași în 3 motive.

 

Actoria pentru mine este …(în 3 cuvinte)

Actoria, pentru mine, este o căutare continuă, încercarea permanentă de a sensibiliza publicul vis a vis de anumite subiecte, dar, totodată, și puterea de a te metamorfoza în multiple corpuri și personaje cu trăiri și experiențe diverse. Actoria pentru mine este căutare, adaptabilitate și versatilitate.

 

3 moduri în care un dans-actor poate deveni un artist performant

Lăsând corpul să-și găsească singur propriile mișcări chiar în momentul performance-ului; se folosește de spații diverse pentru a performa, spații care îi vor influența atât mișcarea, cât și atmosfera interioară. Dans-actorul trebuie să se lase influențat de toate aceste lucruri; să se lase inspirat de luminp, de imagini și de sunetele variate care-i întregesc universul sau chiar de liniște, dacă este cazul, în acel moment prezent în care performează.

 

3 motive pentru înscrierea mea la Gala Hop

atrage teatrul coregrafic și îmi doresc descopăr cât mai multe mijloace de expresie pe care mi le poate oferi propriul corp. Îmi doresc fiu, chiar și doar pentru câteva zile, într-un mediu creativ, diferit de cel pe care îl am acasă. Vreau leg conexiuni noi, mi cunosc colegii de generație și creez punți de legătură între generația mea, cele precedente și ulterioare.

 

3 aşteptări eu vs Gala Hop şi eu vs public

aștept de la Gala Hop plec cu lucruri noi pe care le dobândesc, întâlnesc oameni noi care inspire și motiveze și aștept la un vibe bun și fresh. Vis-a-vis de public mi dori fie unul curios, liber în gândire și de ce nu, și critic într-o anumită măsură.

 

 

3 stiluri de dans care caracterizează cel mai bine industria actuală de teatru din România

Dansul tribal mi se pare poate defini, metaforic vorbind, multe spectacole care se pun în scenă astăzi în România, întrucât au în comun senzaționalul, carnalul, căutarea unui grotesc organic și foarte puternic. De asemenea, dacă  gândesc la teatrul politic, atât de actual, care caută mai degrabă relevanța în societate decât o formă estetică ce-și propune șocheze, atunci face referire la street dance. Din punctul meu de vedere, e mult mai liber și îmi inspiră, mai degrabă, un act manifest. În același timp, și dansul contemporan mi se pare ar putea caracteriza foarte bine industria actuală de teatru din România, care își caută un drum propriu încercând și ofere libertate și experimenteze lucruri noi. Am făcut această asociere între dansul contemporan și teatrul actual gândindu- la spectacolele bazate pe istoriile personale ale actorilor și întregii echipe și la proiectele devised, unde, ca și în dansul contemporan, se utilizează cu precădere improvizația și aportul personal.

See Also

 

3 lucruri care vreau să se ştie despre mine

Sunt foarte ambițioasă. Nu las până nu îmi iese ceva așa cum vreau eu sau cum mi se cere. Îmi place muncesc mult. Cel mai mult îmi place las, la propriu, pe mâinile cuiva; mai ales capul, ador îl las moale și altcineva mi-l susțină. E foarte relaxant; trebuie încercați!

 

3 năzuinţe de viitor

Vreau dezvolt cât mai mult și devin un om și un artist cât mai complex. Mi dori fiu protagonista unui lung-metraj. M-ar bucura mi propună cineva, la un moment dat, joc un bărbat.

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
6
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top