Now Reading
De vorbă cu…Romeo Zaharia : “Fiecare experiență m-a adus unde sunt azi și, mai ales, cum sunt azi.”

De vorbă cu…Romeo Zaharia : “Fiecare experiență m-a adus unde sunt azi și, mai ales, cum sunt azi.”

Pe Romeo Zaharia, “vocea” de la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești, l-am văzut recent în Majestic Estival, spectacol în care este o reală bucurie să îl asculți cântând.

Romeo are o experiență vastă în lumea artistică din România, fiind solist al Teatrului de Revistă Majestic, Ploiești din 2001, dar și binecunoscut al unor competiții precum Vocea României, X Factor sau Selecția Națională Eurovision România.

Azi aflăm mai multe despre tainele artistului Romeo Zaharia, într-un nou interviu sub egida Daily Magazine. La început de toamnă vă invităm la lectură artistică!

 

Bună, Romeo şi bun venit pe la noi! Mai întâi, vreau să te întreb direct, cum ai defini tu în 3 titluri de piese celebre ce înseamnă muzica pentru tine.

Bună , Andreea.  I’ll never fall in love again – Tom Jones, The great pretender – Freddie  Mercury, Angels – Robbie  Wiliams}. Muzica  înseamnă emoție, putere și trasnpunere într o lume mai bună.

 

 

Cum a început colaborarea ta cu Teatrul Toma Caragiu şi care ar fi principalele puncte de liant între tine şi echipa de acolo?

Colaborarea a început în 2001 și de atunci sunt în această mare familie, unde m-am format ca artist, dar și ca om, de ce nu. Sunt un om optimist, spontan și direct și îmi fac repede prieteni. Cu ai mei colegi sunt și prieten. În 20 de ani se leagă multe prietenii pe viață!

 

Care ar fi principalele 3 motive pentru care continui să exişti în domeniul artistic din România şi nu te-ai reorientat spre alt business?

Pentru că fac ceea ce  îmi place, iubesc să fiu pe scenă, să cânt și să fac actorie și, chiar dacă uneori este foarte greu pentru noi, artiștii, văd mereu luminița de la capătul tunelului și merg înainte cu speranță. Apar mereu proiecte noi, fie legate de teatru, fie de cariera mea de solist din afara teatrului.

 

Cum defineşti în 3 cuvinte un artist performant şi cât e muncă, cât talent, cât sacrificiu?

Muncă multă, talent, perseverență. Nu e de ajuns talentul. Fără multă muncă nu se poate. Sacrificii  firește că există, dar merită făcute. Ce poate  fi mai frumos  când la finalul spectacolului primești aplauze? Te încarci cu ele până la următorul spectacol.

 

Ai participat de-a lungul carierei tale atât la festivaluri importante din ţară, precum Mamaia, cât şi la show-uri tv de talente, inclusiv la semifinala Eurovision România. Privind retrospectiv, cum simţi că te-au îmbogâţit artistic şi uman toate aceste experienţe şi, dacă ai porni de la zero, le-ai mai repeta?

Da, am participat și din fiecare am învățat câte ceva și după fiecare am stat să analizez unde am greșit și ce trebuie corectat. De multe ori ori nu am știut să  pierd, dar, cu timpul, am devenit mai cumpătat, mai matur și mai înțelept. Da, le-aș repeta pentru că fiecare experiență m-a adus unde sunt azi și, mai ales, cum sunt azi!

 

Cu ce producători din România ţi-ai dori să colaborezi şi pe când un nou single Romeo Zaharia?

Mi ar placea să colaborez cu Carla’s Dreams. Am în proiect, în această toamnă, o piesă nouă, dar de această dată  însoțită și de un videoclip.

 

 

Care este manifesto-ul tău artistic pe care îţi doreşti să îl transmiţi cu fiecare reprezentaţie publicului?

See Also

Să transmit ceea ce cânt și să ajung la inima publicului. Nu e  de ajuns să cânți doar bine și atât, dacă nu transmiți emoție. Dacă  faci „piele de găină” înseamnă că ești bun.

 

Ai trecut şi prin experienţe mai dificile personale. Ce înseamnă în punctul în care te afli acum familia pentru tine şi cât de mult contribuie la echilibrul tău interior?

Dacă te referi la pierderea fratelui meu, da, sufăr  în  tăcere în fiecare zi….dar merg înainte, fac mult sport, am prieteni buni și o familie frumoasă și, cu susținerea lor, merg mai departe. În general mă atașez  de oameni frumoși la suflet, de la care am de învățat și cu care petrec timp de calitate.

 

Ce simţi că ai învăţat tu de la tine din toată cariera ta de până acum astfel încât să repeţi/ să nu repeţi?

Să nu mai fiu impulsiv și să învăț să pierd cu fruntea sus.

 

Ce mesaj are de transmis Romeo Zaharia către cel din trecut/ prezent/ viitor?

Către cel din trecut –  să fie mai cumpătat, către cel din prezent – să muncească mai mult și către cel din viitor – îi doresc  sănătate, liniște și  multă iubire să răspândească în jur.

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top