Now Reading
De vorbă cu…Anca Neacșu – “Eu și muzica ne vom bucura mereu una de compania celeilalte”

De vorbă cu…Anca Neacșu – “Eu și muzica ne vom bucura mereu una de compania celeilalte”

În anii 2000, o trupă de patru fete frumoase, talentate, cu personalități total diferite, deși bune prietene, a căror prietenie dăinuie până azi, cucereau topurile, inimile, posturile de radio. Aveau un nume exotic, deși toate piesele lor au fost lansate în limba neaoșă, româna, lucru demn de laudă pentru industria de azi.

Evident că vorbim despre A.S.I.A, iar azi depănăm amintiri, dar facem și o incursiune în prezent cu Anca Neacșu, primul A din numele celebrei trupe din România.

 

 

3 dintre cele mai memorabile amintiri avute cu A.S.I.A

Alege ASIA, care a bătut şi Ştirile Pro TV la vremea respectivă. Turneele noastre celebre din America. Nebunia de la concerte, când oamenii se zbăteau să ne atingă, nu mai făceam faţă la autografe. Stăteam la poze şi autografe până la ultimul om. Aşa e corect şi profesionist. Întâlnirile noastre cu publicul, urmăririle din mall-uri, când veneau copii cu duiumul la noi. Sunt foarte multe amintiri frumoase trăite cu ASIA.

3 hituri ce nu se vor uita niciodată de la A.S.I.A şi motivaţia personală a fiecăruia dintre ele

Se zice că Adrian Ordean este omul cu hitul în buzunar. În genere, dacă nu îţi vine în minte o piesă de la un anumit artist, înseamnă că acel artist nu a contat foarte mult. În cazul nostru, când zici ASIA, toată lumea se gândeşte la “Inima mea”. Mai demult se scria în alimentară “Ia cu tine şi pipota mea şi pune-o în punga ta”. Deci a fost fenomen. La fel “Sună periculos”, “O iubire de-o vară”, “Garsoniera ta”, “Da-mi nopţile înapoi”. Noi ajunseserăm să cântăm în concerte numai din hiturile noastre, pentru că acelea erau, practic, piesele noastre.

3 motive pentru care am renunţat/ nu am renunţat la muzică

Eu nu am renunţat niciodată la muzică. De când sunt mică am făcut muzică, am studiat muzica în toate formele ei. Am făcut violoncel şi pian. Am făcut parte din cor şi din orchestră, am făcut şcoala de muzică, Muzica este viaţa mea şi nu cred că voi renunţa vreodată la muzică. Iar dacă nu voi mai cânta la bătrâneţe, voi cânta în baie, dar tot voi cânta. Muzica schimbă atmosfera, trezeşte emoţii, are un impact fenomenal asupra oamenilor De aceea, ne vom bucura mereu una de compania celeilalte.

3 atribute ce definesc industria muzicală din prezent

Este într-o continuă schimbare. Şi îmi place, şi nu. Cred că muzica frumoasă va plăcea mereu tuturor. Atât timp cât are acel ceva, şi nu cred că există o reţetă a succesului, muzica dăinuie. Mie îmi place şi muzica actuală, şi muzica veche. Nu există, însă un trend anume actual. Iar cel mai bine e să creezi și să cânți muzica ce îţi place.

3 motive pentru care retro era bine

Retro era bine şi va fi bine mereu pentru că piesele erau mai melodioase, versurile mai interesante. Lumea în ziua de azi e mai superficială, cu piese care dispar la fel de repede precum apar. În vremurile retro au fost foarte mulţi artişti mari atât în România, cât şi afară, iar pe timpurile alea artiştii nu se bazau pe Internet, share, etc. Muzica atunci se cumpăra din magazine, lumea se bucura realmente de muzică. De aceea era mai bine retro.

3 moduri în care aş putea vedea o reunire A.S.I.A. în formula iniţială, de succes

Din păcate, noi ne-am revăzut rar, doar pentru evenimente speciale. Pentru că fiecare are viaţa ei. Noi am rămas prietene, avem chiar şi un grup pe Whatsapp în care vorbim şi rememorăm amintirile personale, dar e foarte greu să ne sincronizăm. Ne-ar plăcea, însă,  să facem o dată ceva grandios, foarte bine pregătit. Dar nu ne putem reuni doar pentru o singură piesă câtă vreme suntem în ţări diferite. Am vorbit o dată să ne reunim pentru Gala Adrian Ordean, care a fost oprită din cauza pandemiei, deci da, ar fi frumos măcar o dată să avem un spectacol al nostru, cu toate hiturile ASIA, dedicat tuturor fanilor noştri, care ne ştiu toate versurile şi care s-ar bucura foarte mult.

Era bine pe atunci, dar…3 elemente ce fac parte din realitatea mea din prezent

Acum am visele mele. Pe lângă piesele mele, în concerte cânt şi colajul de hituri ASIA. Pentru că nu există să merg undeva să nu mi se ceară. În prezent,însă, îmi cânt piesele actuale, în stilul industriei de acum. Eu ştiu cine am fost, cine sunt ca artist solo. Industria merge mai departe, la fel ca şi cariera mea, indiferent de vremuri.

See Also

3 lucruri care mă încarcă pozitiv de fiecare dată

Muzica mă încarcă pozitiv de când mă ştiu. În ultimii ani am devenit foarte spirituală. Cred foarte mult în gândirea pozitivă. Citesc foarte mult despre spiritualitate şi simt multe lucruri.  De asemenea, oamenii dragi mie mă încarcă foarte mult. Şi toate lucrurile mărunte, frumoase.

 

 

3 moduri în care privesc viitorul meu

De fel sunt un om foarte organizat, nu întârzii niciodată, vreau să am control asupra lucrurilor. Dar cu toate astea, mi-am propus să nu mai fiu aşa. Mi-am propus să fiu mai relaxată. Am în minte câteva planuri importante, dar nu ştiu exact ce va fi. Aşa că, prefer să nu îmi desconspir planurile, ci să trăiesc viaţa la maxim.

3 mesaje – pentru Anca Neacşu din trecut, prezent, viitor

Pentru Anca Neacşu din trecut – îmi pare rău că eram puţin naivă, dar cred că pentru vârsta la care ne-am lansat cu ASIA era ceva normal. Aş vrea să am mintea de acum. Cred că toată lumea îşi doreşte asta, nu doar eu. Pentru Anca Neacşu din prezent – relaxează-te, nu te mai stresa, le vei termina cu bine pe toate. Nu te mai gândi la 15 miloane de lucruri în acelaşi timp. Şi pe viitor – ce va fi, va fi.

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top