Now Reading
9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | LES ROIS VAGABONDS: “Rois Vagabonds vorbesc un limbaj universal prin care își dezvăluie sufletele în fața publicului.”

9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | LES ROIS VAGABONDS: “Rois Vagabonds vorbesc un limbaj universal prin care își dezvăluie sufletele în fața publicului.”

Ediția din acest a renumitului Festival de Teatru de la Brăila este una specială. Asta pentru că va reuni artiști din toate domeniile, ce împletesc un mix de trăiri, emoții, artă și performance-uri. Și va fi una internațională, prin participarea extraordinară a trupei Les Rois Vagabonds, ce vin tocmai din Franța pentru a-și dezgoli sufletele, fără cuvinte, pe scena Sălii Mari a Teatrului Maria Filotti, în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, cu spectacolul lor Concert pentru doi clovni.

Trupa Les Rois Vagabonds a rezultat din întâlnirea dintre Julia Moa Caprez și Igor Sellem. Spiritul lor eclectic, care variază de la acrobație la muzică, de la dans la teatru gestual, a dat naștere unei dorințe comune de a explora arta clovnului. Din 2008, ei dezvoltă povestea duo-ului lor prin căutarea unui limbaj universal, fără cuvinte.

Pentru Daily Magazine, însă, Julia Moa Caprez și-a găsit cuvintele pentru a ne povesti ce înseamnă pentru ea întâlnirea cu publicul brăilean, arta în genere, dar și participarea la Festivalul Internațional de Teatru și Arte Performative.

 

Perspective asupra tendințelor și industriei europene de artă din zilele noastre

Spectacolele live se confruntă cu momente dificile în aceste vremuri, deoarece pandemia a oprit în câteva luni  întâlnirea artiștilor cu publicul. Carantina și închiderea teatrelor, festivalurilor și a altor evenimente culturale au întărit tendința artei virtuale și au înlocuit spectacolele live cu cele de pe ecran. Cred că există o dimensiune a spectacolului live care nu poate fi înlocuită, așa că trebuie să fim perseverenți pentru a le prezenta în continuare oamenilor.

 

Așteptări personale de la Festivalul Internațional de Teatru și de la publicul brăilean

Am concertat de două ori în România până acum și iubesc publicul român. Suntem dornici să ne întoarcem și să întâlnim publicul brailean! Și așteptăm cu nerăbdare să descoperim creațiile artiștilor români!

 

 

Elemente principale care descriu spectacolul invitat în festival

Vivaldi, Strauss și Bach sunt în program … dar muzicienii sunt clovni. Sunt „Rois Vagabonds” clovni tradiționali sau moderni? Sau sunt mai degrabă ceea ce Henry Miller numea pe bună dreptate „poeți în acțiune”? Oricum ar fi, ne oferă aripi cu care să-i însoțim o vreme în călătoria noastră umană comună. Acești doi clovni nu se joacă pentru a stârni râsul. Nasul roșu, machiajul  și costumele bizare sunt pur și simplu o modalitate pentru ei de a-și dezvălui sufletele. Mimă, acrobație, muzică și foarte puține cuvinte: Rois Vagabonds vorbesc un limbaj universal. Filozofii, bătrâni înțelepți și copiii mici vor fi uimiți, emoționați, amuzați și fermecați de performanța lor.

 

Atribute care ne identifică cu personajele jucate în acest spectacol

Cei doi clovni expun multe fațete ale ființelor umane. Ei trăiesc multe situații pe care le-a trăit toată lumea și emoții pe care le-am traversat cu toții.
În mare parte, clovnii vor să fie iubiți de public așa cum probabil fiecare om vrea să fie iubit de semenii săi.

 

Mesaje cu care publicul va rămâne după vizionarea spectacolului nostru

See Also

Sperăm că oamenii vor pleca după spectacol cu sentimente profunde de fericire și că li se vor deschide perspective interioare. Sperăm că prin legătura cu clovnii oamenii simt o comuniune cu toți ceilalți spectatori și o apartenență la o poveste comună.

 

 

 

Motive pentru care un festival de teatru este întotdeauna de bun augur în spațiul cultural

Festivalurile aduc mereu prospețime. Există o concentrație de energie și, din moment ce este efemeră, participă la crearea unui moment prezent puternic și a comuniunii personale.

Planuri personale pentru viitorul apropiat

Continuăm un turneu de câteva luni cu spectacolul nostru în locații din întreaga Europă și, de asemenea, o serie de spectacole timp de câteva săptămâni în același loc.
Sperăm că situația pandemică va permite continuarea turneelor ​​cu spectacole live, astfel încât să putem împărtăși aceste momente prețioase cu public diferit, din întreaga lume.
Promovăm cartea noastră publicată în iulie 2021 numită „Les Rois Vagabonds” (Regii vagabonzi), vorbind despre experiența noastră din arta clovnilor și a circului și de 10 ani de turnee cu spectacolul „Concert pentru doi clovni”. Este o ediție trilingvă (franceză, engleză, spaniolă) și sperăm că va fi citită de cât mai mulți.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top