Now Reading
SAGA: Chapter One. -The Take-off-

SAGA: Chapter One. -The Take-off-

În basme, orice petrecere durează trei zile și trei nopți. Se pare că autorii acestor povești au călătorit puțin în viitor, au aterizat în București, la Romaero, de unde s-au inspirat și apoi au scris basme, nu degeaba numite SAGA. Pentru că basmul nostru a durat chiar trei zile și trei nopți iar protagoniștii lui, aproximativ 40.000 de oameni veniți din toată Europa, și chiar din afara ei, au petrecut un weekend de poveste, sau cel puțin de povestit, alături de eroii care au scris acest prim capitol al SAGA pe cele patru scene ale tărâmului fermecat în care s-a transformat Romaero.

 

 

De la început trebuie să spun că schimbarea locației (pentru că inițial festivalul trebuia să aibă loc în Parcul Izvor) a fost probabil cea mai bună decizie a organizatorilor, unii dintre cei mai serioși și dedicați oameni pe care i-am cunoscut (pentru că, nu-i așa, toți avem câte un vecin urâcios care bate cu mătura în tavan sau în podea înainte să strige – “dă mă, golanule, muzica aia mai încet, că vreau să dorm“ 🙂 ). Așadar, un spațiu enorm, destul de departe de vecinii urâcioși, a devenit gazda celui mai mare festival pe care îl are Bucureștiul și de care, în opinia personală a autorului, acest oraș avea atât de multă nevoie. Primul contact cu locația l-am avut cu o seară înainte de începerea oficială a festivalului, când unui grup de oameni din media le-au fost prezentate scenele, alături de câteva surprize. După aproape doi ani în care am stat mai mult prin casă, trebuie să recunosc că atunci când m-am văzut față în față cu Main-Stage-ul, denumit Source, m-am simțit copleșit. Îmi era tare dor de o asemenea experiență, mai ales după o perioadă în care întreaga industrie a entertainment-ului a fost pusă la încercare. Întregul setting al festivalului a adus cu el un spirit de libertate și de evadare, chiar dacă în continuare trebuie să fim atenți la sănătatea noastră. Iar la acest capitol organizatorii SAGA au excelat, eu unul cel puțin simțindu-mă în siguranță pe tot parcursul festivalului.

 

Patru scene, dintre care trei acoperite (Spark, Switch și Heat) și una în aer liber (Source), alături de micul, dar cochetul ring de dans retro unde au fost invitați cei de la Gaia Boutique Club au asigurat diversitatea muzicală, și nu cred că există un singur participant la festival care să poată spune că s-a plictisit sau că nu s-a bucurat că se află acolo. Să mai spun că a existat și o scenă secretă amenajată chiar într-un avion? Că doar suntem într-un aeroport si ready for take-off!

Gata cu introducerea. Acum trecem la desfășurarea acțiunii, pentru că vineri 10 septembrie, la ora 16 s-au deschis porțile de îmbarcare și la ora 18:00 s-au aprins luminile, au pornit motoarele și avionul distracției SAGA a decolat. Printre eroii primei zile de festival s-au numărat Mathame, Gojira & Planet H, Guess Who, Amelie Lens, Sigala, Inna sau Mike Williams iar pentru mine, highlight-urile serii au fost Clean Bandit, Don Diablo și, desigur, Tiesto. Uitasem să menționez că un food court foarte cochet precum și zone cu băuturi amplasate în apropierea sau înăuntrul fiecărei scene au susținut energia oamenilor în toate cele trei zile de festival.

 

 

A doua zi de festival i-a avut printre protagoniști pe Deliric, Meduza, Deborah De Luca, Sickick (care a avut un set foarte bine primit de către public), Morten, Nervo (care au adus-o ca special guest pe Alexandra Stan), Nicky Romero dar și John Newman, foarte așteptat atât de public, cât și de jurnaliștii aflați în Media Village. Aceasta a fost și ziua în care mi-am petrecut o foarte bună parte din timp la scena Gaia, pentru că, după cum știți, o bucată mare din inima mea bate în ritmuri retro și am rămas plăcut surprins că scena a fost neîncăpătoare pe tot timpul petrecut de mine acolo. Măi, copii, de unde știți voi versuri de la Andre și Vengaboys? Că mulți dintre voi nu erați născuți pe atunci!

 

 

Ziua de duminică și ultima de festival a rezervat unele dintre cele mai plăcute surprize, cel puțin pentru mine. Fisher, Enrico Sangiuliano, Carl Cox, Vanotek, Topic, Vini Vici sau Avalan și Antonia au încălzit atmosfera pe cele patru scene, iar eu m-am bucurat cel mai tare să îi văd pe Robin Schulz, Alan Walker și, în mod special, pe Masked Wolf – cu care am avut și un interviu înainte de festival. Pentru rapperul australian care a devenit celebru în plină pandemie cu drop-ul “what you know about rollin’ down in the deep” (da, știu că ați cântat!) din piesa Astronaut in The Ocean, show-ul din cadrul SAGA a avut o semnificație aparte, fiind prima sa apariție live în fața unui public. Și nu a dezamăgit absolut deloc, setul său cuprinzând și alte piese precum Night Rider, dar și un featuring cu Grasu XXL foarte gustat de public.

 

 

Așa cum spuneam, am fost foarte plăcut surprins să văd, pe lângă români veniți din toată țara și foarte mulți oameni veniți din străinătate, purtând steaguri precum cel al Israelului, al Belgiei sau chiar al Braziliei și Statelor Unite. Știți că ei vor merge apoi acasă și vor povesti că s-au simțit bine și că au avut parte de un festival grozav în București, România, nu?

 

 

See Also

Daaaaar, după trei nopți speciale, pline de culoare, de zâmbete, de dans și de energie, în care timpul părea că s-a oprit în loc, la exact 2:00 AM, conform itinerariului, SAGA a început procedurile de aterizare, cu muzica oprindu-se pe rând, încet-încet, întâi la Gaia, apoi la Switch și Spark. Marele final a venit la Source, după setul incendiar al lui Alan Walker, când sfera SAGA s-a aprins pentru ultima oară, în emoția finalului pentru toți participanții la festival. Apoi muzica a mai răsunat pentru câteva minute la Heat, după care s-a făcut liniște. O liniște din care am cules cu toții bucățele de confetti cu zâmbete, extaz, vibe, întâlniri cu oameni dragi sau cu oameni pe care nu îi mai văzuserăm de ani buni, prieteni noi, fotografii, story-uri, săruturi, amintiri, bucurie, emoție, viață.

 

 

—end of Chapter One—

 

The SAGA continues

Chapter Two: June 3-5 2022

is about to be written

Later Edit: Din aceeași serie editura Daily vă prezintă volumul Sound of Bucharest by Armin van Buuren, ce va fi lansat curând, pe 25 septembrie 2021!

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top