Now Reading
9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | CIPRIAN BRAȘOVEANU : “Unul dintre elementele caracteristice spectacolului Pasărea Măiastră este bucuria cu care s-a construit.”

9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | CIPRIAN BRAȘOVEANU : “Unul dintre elementele caracteristice spectacolului Pasărea Măiastră este bucuria cu care s-a construit.”

Teatrul Guliver din Galați este prezent în acest an în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative – DIALOG  de la Brăila cu un basm – Pasărea măiastră,  o adaptare după Petre Ispirescu, pus în scenă de Daniel ChirilăSpectacolul se va juca luni, 27 septembrie, cu începere de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Maria Filotti Brăila. 

Un spectacol emoțional, surprinzător și impresionant sub toate aspectele, Pasărea Măiastră,  reprezintă esența zborului și aspirația spre perfecțiune și absolut.

Pornind de la filonul mitologic românesc, spectacolul Pasărea Măiastră retranscrie povestea fermecatei creaturi mistice într-un altfel de registru, într-un nou ritm, depășind, astfel limitele de vârstă, spațiu și timp.

Ne reîntâlnim azi cu un actor-prieten drag nouă, Ciprian Brașoveanu. 

 

3 perspective asupra artei teatrale din România în prezent

Mă bucură faptul că în ciuda contextului dificil creat de pandemie dar și de angajările în teatre care se întâmplă destul de rar, observ trupe de tineri absolvenți de teatru, mulți dintre ei talentați, care își iau destinul în propriile mâini și lucrează la spectacole prin care tind să reîmprospăteze curentele artistice actuale. Mă bucur să văd regizori care riscă explorând concepte și idei noi chiar cu riscul de a eșua. M-aș bucura să văd o mai mică interdependență între mediul politic și cel teatral.

 

3 aşteptãri personale de la Festivalul Internaţional de Teatru şi de la publicul brãilean

Nu cred că am anumite așteptări de la publicul brăilean. E un public matur, inteligent, primitor. Sper doar ca noi, cei care participăm la acest festival să fim pe placul și exigențele lor.

 

3 elemente principale ce descriu spectacolul invitat în festival

Unul dintre elementele caracteristice spectacolului Pasărea Măiastră este bucuria cu care s-a construit, apoi ar fi energia vibrantă investită de fiecare actor și nu în ultimul rând m-a impresionat plăcut unitatea care s-a creat între absolut toți cei implicați în acest proiect și mă refer la actori, tehnicieni, mașiniști, ateliere și așa mai departe.

 

3 atribute prin care mã identific cu personajul jucat în acest spectacol

Întâmplarea face să nu mă identific cu niciun atribut al personajului pe care îl interpretez. Cred că asta e una din bucuriile de a fi actor. Uneori explorezi zone umane cu care nu ai nimic în comun.

 

 

3 mesaje cu care publicul cred cã va rãmâne dupã vizionarea acestui spectacol

Având la bază un basm pentru copii dar nu numai, mesajele cu care adulții pot rămâne sunt multe. Unul dintre ele ar fi bucuria de a evada puțin din realitatea imediată și de a pătrunde într-una fantastică. Apoi, referindu-mă strict la spectacolul nostru (Pasărea Măiastră), unul dintre mesaje e acela de a avea încredere în propriile forțe și în propriul drum și de a face totul pentru a-l duce la capăt dar și de a alege cu grijă în cine să ne investim încrederea.

See Also

 

3 motive pentru care un festival de teatru consider cã este întotdeauna de bun augur în spaţiul cultural

E una dintre căile de a stimula cultura și educația. E o ocazie pentru artiști de a se întâlni cu colegii lor din alte teatre. E totodată o ocazie și pentru public de a avea acces la spectacole de care altfel nu s-ar putea bucura.

 

3 planuri personale pentru viitorul apropiat

Îmi doresc mai mult timp pentru mine, îmi doresc să prind mai multe proiecte în cinematografie și doresc ca într-un viitor apropiat să lucrez la o monodramă.

 

Biletele pot fi achiziționate pe https://www.blt.ro/ , dar și de la agenția teatrală – telefon 0239-613969.

PARTENER MEDIA – DAILY MAGAZINE. 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top