Now Reading
9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | LARI GIORGESCU : “Moftul român ne arată că societatea de acum mai bine de o sută de ani din România nu diferă cu mult de cea din zilele noastre.”

9 ZILE ÎN 3 MOTIVE. DIALOG | LARI GIORGESCU : “Moftul român ne arată că societatea de acum mai bine de o sută de ani din România nu diferă cu mult de cea din zilele noastre.”

Caragiale nu putea lipsi dintr-o reală desfășurare de forțe și mesaje artistice, care se va derula la Brăila sub egida Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative – DIALOG. Iar complexul actor Lari Giorgescu vine luni, 27 septembrie, cu începere de la ora 20, la sala Bujor Măcrin, pentru a dovedi că Moftul român este complet atemporal.

Moftul român, cu Lari Giorgescu, descrie atitudini, comportamente și scene ce se regăsesc și în realitatea actuală, în stânga și în dreapta noastră, de-a lungul și de-a latul drumului. „Moftul” este și nu este un moft.  Lari Giorgescu naște un spectacol comic, o înșiruire de situații, ce vă va vrăji și vă va conduce într-o lume a râsului și a gândului din spatele acestuia.

 

3 perspective asupra artei teatrale din România în prezent

Arta teatrală din România este subfinanțată, dacă până nu de mult banii pentru producții erau insuficienți, acum lipsesc în nepermis de multe cazuri.

Arta teatrală din România, în ciuda dificultăților financiare, se încăpățânează să fie efervescentă datorită creativității multor oameni de teatru.

Arta teatrală din România este capabilă să își mențină prospețimea datorită multor tineri pasionați și foarte talentați care au avut șansa să crească frumos în ultimii zece ani.

 

3 aşteptãri personale de la Festivalul Internaţional de Teatru şi de la publicul brãilean

Mă aștept să întâlnesc un public tot mai dornic să vadă spectacole venite din alte orașe, șă îl onorez cu o reprezentație foarte bună a spectacolului Moftul Român și să am ocazia ca de acum înainte să particip la toate edițiile care vor urma.

 

3 elemente principale ce descriu spectacolul invitat în festival

Este un spectacol făcut din texte de I.L. Caragiale, cu o adresare sinceră și directă sub forma unui dialog cu publicul care pune în discuție subiecte ce impresionează prin actualitatea lor.

 

3 atribute prin care mã identific cu personajul jucat în acest spectacol

Aceste texte scrise de I. L. Caragiale m-au făcut să înțeleg mai bine societatea în care trăim, au devenit extrem de personale și au forță impresionantă de a ajunge la sufletul publicului.

 

3 mesaje cu care publicul cred cã va rãmâne dupã vizionarea acestui spectacol

See Also

Va rămâne cu gândul că societatea de acum mai bine de o sută de ani din România nu diferă cu mult de cea din zilele noastre, va descoperi acest lucru zâmbetul pe buze și cred că vor ieși de la spectacol cu o mai mare poftă de viață.

 

3 motive pentru care un festival de teatru consider cã este întotdeauna de bun augur în spaţiul cultural

Toată perioada de pandemie ne-a arătat cât de multă nevoie avem de evenimente culturale și tot datorită lor, accesându-le de acasă, am trecut mai ușor prin această criză. Activitatea culturală într-un oraș este fundamentală pentru comunitatea respectivă. Eu îi doresc acestui festival să nu înceteze să existe tocmai pentru sănatatea locuitorilor din Brăila.

 

3 planuri personale pentru viitorul apropiat

Urmează să merg la un alt festival de teatru la Iași, imediat după o să am o premieră la TNB cu un nou spectacol de Gigi Căciuleanu, iar după aceasă premieră încep lucrul la alte două proiecte în teatrele din București.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top