Now Reading
RETRO ZONE | 3 MOTIVE CU…RAMONA HANGANU

RETRO ZONE | 3 MOTIVE CU…RAMONA HANGANU

În 2010, Ramona Hanganu era o mică minune a serialelor TV din România, în calitate de protagonistă a serialului Moștenirea, jucând alături de nume precum Costin Sforaru, Gheorghe Visu, Kiki Cepraga sau Carmen Tănase și dovedindu-și din plin talentul, personalitatea diafană, dar și puterea interpretativă.

Anii au trecut, iar în prezent Ramona joacă în rolul vieții ei – cel de mamă și soție fericită și iubitoare.

RETRO ZONE o aduce în prim-plan azi pe Ramona Hanganu, care are multe lucruri de descoperit și povestit, așa că…ENJOY!

3 dintre cele mai memorabile amintiri avute de pe platourile de filmare

– Nu eram încă la școală și îmi aduc aminte că eram într-o emisiune unde moderatorul, când m-a prezentat, a spus așa: “Este foarte tânără, dar, totuși, are un palmares impresionant în spate”. Se referea la numărul premiilor câștigate de mine în festivalurile de muzică. Eu, neștiind despre ce vorbește, foarte nedumerită, m-am întors să mă uit în spatele meu să văd și eu palmaresul despre care vorbea. A fost foarte amuzant momentul, a rămas și o glumă la mine in familie!
    – Prima zi de filmare pe platourile emisiunii Serviciul Român de Comedie. De când eram mică, ai mei se uitau la Divertis, erau fani, iar eu m-am trezit lângă Toni Grecu, pe care îl văzusem la TV ani de zile. L-am sunat pe tata în ziua aia, pentru că nu îmi puteam conține emoția. 
   – Prima secvență de dragoste pe care a trebuit să o filmez în perioada în care făceam parte din castul serialului Moștenirea.
3 moduri în care simt că am evoluat în lumea artistică din România de la debut până în prezent
Nu am neapărat 3 moduri prin care pot spune asta despre mine. Pot spune că am evoluat ca om și ca artist pentru că am avut norocul să am lângă mine și să întâlnesc oameni care să mă îndrume și să mă sprijine exact când aveam cea mai mare nevoie. Am avut norocul de niște părinți foarte mișto și foarte open minded, am avut norocul de niște colegi de la care am învățat enorm…!
3 motive pentru care am renunţat/ nu am renunţat la actorie
La actorie nu am renunțat și nici nu am cum să fac asta. Face parte din mine de când mă știu. Doar nu mai apar la Tv, am mici proiecte online. 

3 atribute ce definesc industria de teatru/film din prezent

– Imagine fără conținut. Aici mă refer la personajele apărute peste noapte, fără pic de talent, dar care sunt vizibile doar datorită felului în care arată 
     – Multă muncă pe bani puțini. Să faci parte dintr-un proiect de teatru sau de televiziune necesită o muncă enormă. Viața personală, de multe ori, este aproape inexistentă. Până la urmă este și asta o meserie din care trebuie să trăiască cei care o practică. Nu am auzit pe nimeni să trăiască cu aplauze, să plătească întreținerea cu talent sau să mănânce laude și aprecieri. 
     – Compromisul…pe care ești dispus să îl faci sau nu, iar aici mă refer la toate tipurile de compromis care se încadrează în “fișa postului”! 

 

3 motive pentru care epoca artistică retro era bine

 – Mai puțini actori pe m2, dar cei care erau…erau crunt de talentați. Pe vremea aia nu intrau, în fiecare an, câte 50 de studenți la actorie. Intrau doar 4. 
     – Mai multă seriozitate și dăruire. Tot pe vremea aia nu se credea că dacă nu ai făcut nimic în viață sau dacă nu ești în stare să faci nimic…te faci actor/actriță și te-ai scos! Atunci exista adevărata chemare către această vocație. 
     – Seriozitatea și rigoarea. 

 

3 producţii cinematografice care m-au marcat profesional/personal

Nu mă pot limita la trei. Pot spune că îmi place să mă uit la filme, dar nu mă uit ca orice om. Mă uit și studiez personaje. Studiez gesturi, ticuri ale actorilor, felul în care merg, felul cum vorbesc, cum mișcă gura, cum se așează. De când mă știu îmi place să studiez oamenii și tipologiile lor. Cred că de asta există filme pe care le-am văzut de peste 10 ori, din dorința de a găsi justificare pentru toate cele enumerate mai sus.

 

Era bine pe atunci, dar…3 elemente ce fac parte din realitatea mea din prezent

Era, nu știu dacă mai bine, dar bine era cu siguranță. Era bine și frumos în perioada în care filmam în paralel la SRC și la Moștenirea, pentru că și cântam, și jucam. Uitându-mă în urmă, realizez cât de obositoare a fost perioada aceea, doar că atunci nu simțeam deloc. 

 

3 lucruri care mă încarcă pozitiv de fiecare dată

See Also

Fiul meu, o plimbare mai lungă și sportul. (Aici nu mă refer la sală, ci la un meci de tenis, la un handbal, la un volei)

 

3 moduri în care privesc viitorul meu

Optimistă, zâmbitoare și recunoscătoare

 

3 mesaje – pentru Ramona Hanganu din trecut, prezent, viitor

Ramona din trecut: You got this! 
Ramona din prezent: You made it girl! 
Ramona din viitor: Bring it on! 
What's Your Reaction?
Excited
4
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top