Now Reading
Britney vs Spears – documentarul care pune pe tapet viața artistei în spatele scenei

Britney vs Spears – documentarul care pune pe tapet viața artistei în spatele scenei

La începutul acestui an, două documentare foarte mediatizate despre cariera, viața personală și tutela instituită pentru Britney Spears au ajuns pe ecranele noastre TV.

În februarie, lumea a fost șocată de Framing, documentarul care a intrat în viața lui Britney Spears, vorbind despre ascensiunea cântăreței, faima, efectul presei tabloide asupra vieții sale, angajamentul ei involuntar față de o secție psihiatrică și tutela ulterioară pe o durată de 13 ani, ce i-a împiedicat propriul control asupra finanțelor și vieții personale.
O lună mai târziu, BBC și-a lansat propriul documentar, The Battle For Britney: Fans, Cash and Conservatorship, prin care jurnalistul câștigător al Bafta, Mobeen Azhar, a căutat adevărul din spatele controversatei tutele Spears.

În ciuda faptului că Spears a criticat documentarele realizate despre viața ei personală, dezvăluind în martie că primul a făcut-o să plângă „timp de două săptămâni”, Netflix  difuzează în prezent propriul documentar, regizat de cineastul Erin Lee Carr.

Documentarul s-a aflat în producție timp de peste un an și este descris de platforma de streaming ca descriind o „cronologie șocantă de personaje vechi și noi, întâlniri secrete și  lupta lui Britney din culise pentru propria ei autonomie” .

„Mesajele text și un mesaj vocal, precum și noile interviuri cu personaje cheie dovedesc clar ceea ce a atestat chiar Britney – povestea completă nu a fost încă spusă.”

Britney vs. Spears a început să fie difuzat pe Netflix din 28 septembrie, cu o zi înainte de apariția artistei în instanță.

Materialul îi prezintă pe Carr și jurnalista Jenny Eliscu discutând despre tutelă și include interviuri cu cei implicați în aranjament.

 

 

O înregistrare a ședinței judecătorești a lui Spears din iunie 2021 redă imagini în care artista declară că „merit să am aceleași drepturi ca oricine. Au trecut 13 ani. Și este suficient.”

Cu o zi înainte de lansarea trailerului, Netflix a distribuit un clip audio pe Twitter în care Spears poate fi auzită lăsând un mesaj pentru avocatul ei în 2009.

„Bună, mă numesc Britney Spears”, spune ea. „Sun din nou pentru că am vrut doar să mă asigur că în timpul procesului de anulare a tutelei …”

Sam Asghari, logodnicul lui Spears, și-a împărtășit și el opinia despre documentarele realizate despre viitoarea lui soție.

Într-un screenshot distribuit pe contul de Twitter @PopCrave, pe 24 septembrie, Asghari a comentat teaserul pentru documentarul Netflix astfel: „Sper că profitul din aceste documentare se îndreaptă spre lupta împotriva nedreptății #freebritney”.

În timp ce cântăreața nu a comentat public documentarul Netflix, în ultimele luni a criticat numeroasele filme realizate despre viața ei.

 

See Also

Pe 22 septembrie, avocatul cântăreței, Matthew Rosengart, a declarat în dosarul depus la instanță că vedeta „consimte pe deplin” să pună capăt „rapid”tutelei tatălui ei,  despre care a cerut să fie anulată, cu câteva săptămâni mai devreme.

Potrivit documentelor, Rosengart spune că importanța îndepărtării tatălui ei din tutelă este „un prim pas necesar și substanțial către libertatea doamnei Spears și punerea capăt coșmarului kafkian impus de tatăl ei, astfel încât demnitatea și libertățile ei de bază să poată să fie restaurate ‘.

În dosar se menționează, de asemenea, că Britney dorește ca tatăl ei să fie înlăturat de la tutela asupra finanțelor sale până în data de 29 septembrie. Documentele vin la câteva săptămâni după logodna lui Spears cu iubitul ei Sam Asghari.

Tatăl lui Spears, Jamie, a fost numit tutore al fiicei sale în februarie 2008, de un tribunal din California, la o zi după ce cântăreața a fost plasată în îngrijiri psihiatrice în urma unei crize publice de sănătate mintală.

Acordul ordonat de instanță – care se dispune atunci când indivizii nu pot lua propriile decizii, adesea din cauza problemelor de sănătate mintală – a însemnat că tatăl ei a avut controlul asupra averii și vieții personale a vedetei. Tatăl lui Spears a renunțat la funcția de tutore personal al fiicei sale în 2019, din motive de sănătate.

În noiembrie anul trecut, un judecător a refuzat să-l îndepărteze pe tatăl lui Spears din rolul de tutore al averii sale, dar a numit firma financiară Bessemer Trust drept co-tutore.

Tutela asupra lui Britney Spears a fost prelungită ulterior, până în septembrie 2021.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top