Now Reading
Lansarea producției experiment The Walks by Teatrelli

Lansarea producției experiment The Walks by Teatrelli

Unul dintre cele mai provocatoare evenimente teatrale ale anului, premiera în limba română a aplicației THE WALKS, spectacol-experiment realizat de celebra companie Rimini Protokoll din Berlin a avut loc pe 1 octombrie, în co-producție cu creart/Teatrelli și în parteneriat cu Goethe-Institut București.

THE WALKS este o colecție de 9 scurte spectacole audio concepute pentru anumite locuri specifice din orașul tău și o invitație de a-ți redescoperi împrejurimile și de a interacționa cu ele.

Pentru a avea acces la versiunea în limba română a aplicației, începând cu 1 octombrie, poți achiziționa de pe platforma Eventbook.ro un cod de activare la prețul de 20 lei + taxe de ticketing, valabil pentru toate cele 9 plimbări.

Aplicația THE WALKS este disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android.

Pentru a face o plimbare audio sunt suficiente 20 de minute. Începe plimbarea oricând vrei. Poți decide câte plimbări dorești să faci și în ce ordine.

THE WALKS înțelege mersul pe jos ca pe un scenariu teatral: o plimbare audio-ghidată prin parcuri, o plimbare pusă în scenă în supermarketuri sau interacțiuni cronometrate pe malurile apelor. În fiecare oraș, vocile, sunetele și muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare în decoruri și diferite peisaje în scene de teatru, prin narațiuni, dialoguri, explorări coregrafice sau variațiuni muzical-ritmice ale mersului. Titlul fiecărei plimbări indică locul sau modul în care se va desfășura plimbarea: “Pe stradă”, “În sensul giratoriu” sau ”În fața teatrului”.

Versiunea în limba română a producției THE WALKS Coordonare artistică și editare audio: Vlaicu Golcea Voci: Cătălina BălălăuVlad Bîrzanu, Nicholas CațianisPaul Dunca/Paula DunkerCarmen GhiurcoNicoleta LefterGeorgia MăciuceanuConrad MericofferMela MihaiGabriela PîrlițeanuAlina Rotaru & fetița Maria Bărbulescu. Regia tehnică și înregistrare voci: Alexandru Andrei Asistent coordonare artistică: Carmen Ghiurco Traduceri: Ondine Cristina Dascălița și Adina Olaru Grafică: Mihai Păcurar Trailer: Bogdan Botofei și Alina Calotă

See Also

Poveștile și universul sunetelor din scurtele spectacole audio pot fi experimentate în întreaga lume. Astfel, THE WALKS conectează oameni de pe întreg mapamondul printr-o experiență locală și prin intermediul unei acțiuni umane esențiale: mersul pe jos. Odată cu lansarea proiectului, Bucureștiul se alătură unor orașe precum Berlin, Cleveland sau Milano.

THE WALKS Text, regie: Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel Idee, dramaturgie: Cornelius Puschke Dezvoltare aplicație: Steffen Klaue, Alexander Morosow Sounddesign / mix: Frank Böhle O producție a Rimini Apparat.

În co-producție cu: creart / Teatrelli, BorderLight – International Theatre + Fringe Festival Cleveland, European Forum Alpbach, Fondazione Armonie d’Arte, HAU – Hebbel am Ufer, Hellerau – Europäisches Zentrum der Künste, Internationales Sommerfestival Kampnagel, Zona K, Festival PERSPECTIVES. Sprijinit de Fonds Darstellende Künste, cu fonduri de la Departamentul Guvernamental Federal pentru Cultură și Mass-Media, platforma Kulturpolitische Gesellschaft e.V. și Departamentul pentru Cultură și Europa al Senatului.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top