Acum citește
De vorbă cu…Cerasela Rogen – „E o binecuvântare să fii speaker în România și mă bucur că femeile sunt receptive și își doresc mai multă fericire pentru ele.”

De vorbă cu…Cerasela Rogen – „E o binecuvântare să fii speaker în România și mă bucur că femeile sunt receptive și își doresc mai multă fericire pentru ele.”

Cerasela Rogen – mindset coach, speaker, invitat TV, creatoare Live-uri Gura de Oxigen,  Inițiatoarea Grupului ”Milionare în idei”, mama a doi copii, dar la finalul zilei un om la fel ca noi toți ni se dezvăluie astăzi într-un nou interviu special, realizat de Daily Magazine.

Cele mai importante cursuri urmate de Cerasela Rogen sunt Theta Healing, cursul Călătoria, Psych-k, cursuri de Thai Ci, Qi Gong, Citire Intuitivă, Lucid dreams. Așa   am ajuns la cursurile de Coching, de la Tonny Robbins, Joe Dispenza, Luis Hay, Milionaire Mind, Libertate Financiară.  S-a specializat în setul mental pentru că orice rezultat extraordinar și miraculos începe cu controlul minții. Nișa care i-a adus cele mai multe rezultate și în care s-a măiestrit este ajutorul dat în materializarea abundenței și prosperității. Pe scurt, cum să atragi lucrurile materiale pe care ți le dorești.

Cerasela spune că „gândurile tale îți construiesc realitatea. Bariera care stă între dorință și materializare este frica. Fricile noastre, de obicei, sunt doar imaginație negativă despre ceva care nu s-a întâmplat. Imaginația crează realitatea. Cu toții avem nevoie de cineva care să ne ajute să învățăm cum să controlăm gândurile. Pentru asta sunt eu aici, să te ajut să fii cine ai fost menit să fii! „

 

Cum a început cariera dvs de speaker motivaţional şi ce v-aţi propus de la bun început prin această postură: să aduceţi o schimbare în viaţa celorlalţi sau să vă îmbunătăţiţi propria viaţă?

Începutul carierei mele a fost interesant, pentru că nu am vrut niciodată să mă fac coach. Pur și simplu am dat peste suferință, sau suferința a dat peste mine mai bine zis, și, la un moment dat, nu am mai putut să suport atâta durere și nefericire și am zis că trebuie să fac ceva. Am fost la un psiholog, însă nu am rezonat cu el. Apoi cineva m-a luat la un workshop și acolo mi-am dat seama că mă interesa foarte tare ce spunea speaker-ul. Am început să întreb ce face și dacă lucrează și ședințe de unul la unul. Atunci mi s-a spus că da, că este coach, însă nu știam la vremea respectivă ce înseamnă asta. Prima întrebare pe care mi-a pus-o a fost dacă vreau să devin coach și atunci am zis că nu, vreau doar să mă fac bine. Apoi, lucrând cu el, am început să mă simt atât de bine, încât am vrut să dau și celorlalți din această stare, să se poată simți și ei așa cum mă simțeam eu. De aceea m-am dus la cursuri de coaching. Și, deși în jurul meu nu se schimbase absolut nimic, eu mă schimbasem și vedeam lumea prin alți ochi. Nefericirea dispăruse. 

 

 

 

Ce înseamnă să vorbeşti din cărţi şi ce înseamnă să vorbeşti din viaţă?

Cred că atunci când vorbim doar din cărți, noi înșine nu suntem vindecați și nu am lucrat cu noi. În același timp, de cele mai multe ori suntem învățați că ceilalți sunt mai importanți. De aceea e important cum transmitem acest mesaj preluat din cărți, pentru a nu comunica faptul că noi suntem cei care nu lucrează cu ei înșiși și pentru care traumele proprii nu contează. Putem transmite informația din toate cărțile din lume, însă nu aceasta e importantă, ci să fii pregătit să lucrezi cu tine și să înțelegi că tu ești cea mai importantă persoană de pe Pământ și că doar ce îți dai ție poți da celorlalți. Astfel, lucrând cu tine și cu traumele pe care le ai, cărțile rămân doar un suport. De aceea trebuie să vorbești din suflet, din experiența ta și lucrurile pe care le-ai rezolvat și, chiar dacă nu ai fost în toate situațiile pe care le vei întâlni la clienți, să simți întotdeauna mai mult decât să gândești ceea ce ai de transmis celui din fața ta.

 

Ce înseamnă de fapt să fii speaker motivaţional în România şi cât de adaptabili sunt românii să audă lucrurile pe care le aveţi de transmis?

Să fii speaker în România este o bucurie pentru că sunt foarte mulți oameni, mai mulți decât ne putem imagina, deschiși la astfel de lucruri. Poate nu suntem ca în SUA, cu miile, dar suntem peste multe țări din Europa, unde spiritualitatea și dezvoltarea personală par totuși ceva mai îndepărtate și am avut surprize în acest sens în multe țări din Europa. Românii sunt chiar deschiși și aș putea specifica faptul că 99% sunt femei. Ele sunt deschise să evolueze, să poată avea și altă perspectivă asupra vieții, asupra lor, asupra traumelor. Și, deși e un domeniu pentru care doar femeile au mai multă deschidere momentan, e o binecuvântare să fii speaker în România și mă bucur că femeile sunt atât de receptive și își doresc mai multă fericire pentru ele.

 

Fiind faţă în faţă speakerul motivaţional cu adolescenta Cerasela Rogen, care ar fi primele 3 lucruri pe care i le-ar spune?

Foarte interesantă întrebarea, chiar îmi place mult de tot! Dacă aș fi față în față cu adolescenta Cerasela, i-aș spune 3 lucruri foarte importante și anume:

Nu contează ce cred alții, nu mai canaliza energia spre această ”gaură neagră” din Univers, pentru că nu înseamnă nimic.

Înțelege că ești unică, fantastică, extraodinară și ai venit cu o menire pe Pământ.

Nu te compara cu nimeni: iubește-te necondiționat, fiindcă nici nu știi câte lucruri extraordinare vei scoate de-a lungul vieții pentru a-ți îndeplini această călătorie a sufletului. Ești extraordinară așa cum ești.

 

 

Ce înseamnă de fapt motivaţia? Care sunt factorii ce duc la o motivaţie pozitivă în viaţa fiecăruia dintre noi?

Nu sunt convinsă că motivația ajută foarte mult. A-i motiva pe ceilalți este un mic pas, un mic ajutor. Este important, dar nu este suficient. Noi avem însă nevoie ca primul pas în acest proces să îl facem singuri, să căutăm această motivație, să căutăm o ieșire din bucla în care suntem, care nu reprezintă decât durere, pentru că toți suntem bolnavi emoțional. Toți avem traume de respingere, de abandon, de neiubire, de neglijență emoțională. Gândiți-vă numai la câți bebeluși sunt care rămân neîmbrățișați pentru că așa li se spune mamelor să procedeze, să nu îi îmbrățișeze și, astfel, aceștia rămân cu traume. La fel ca ei, toți avem această latură de care fugim foarte tare și pe care, de fapt, ar trebui să o îmbrățișăm și să o rezolvăm.

 

Cum găsiţi piaţa antreprenoriatului din România, ce v-aţi dori să se schimbe în acest domeniu?

Din păcate, când vorbim de piața antreprenorială, este o altă treabă, să zic așa, în altă traistă. Aici, lucrurile stau destul de slab: o grămadă de fonduri nu sunt absorbite, nu sunt încurajați tinerii să devină independenți, să își deschidă un business. Condițiile legale nu sunt favorabile pentru afacerile mici și mijlocii, dimpotrivă, li se dă în cap acestora, am putea spune că sunt ”decapitați”. În plus, nu avem școli adevărate, cursuri adevărate de antreprenoriat: sunt foarte puține și oferă insuficientă informație. În cadrul lor nici măcar nu se lucrează la stima de sine a tinerilor pentru ca ei să aibă curaj ca, atunci când dau faliment sau nu le iese ceva, să încerce din nou și din nou până vor reuși.

 

Vezi și

 

Convingere vs auto-convingere vs motivaţie – de ce să venim la un curs al Ceraselei Rogen?

Este foarte important să veniți la un curs de-ale Ceraselei Rogen pentru că metoda mea este unică, nu este întâlnită la niciun alt coach. Prin metoda mea, ARC, tratăm rănile din trecut care dau atât de multe dependențe și atât de multă suferință, replantăm semințe noi și apoi celebrăm acest nou început.

Foarte mulți se bazează pe ”de ce”, ”de ce fac asta?” și doar asta îi interesează. Însă gândirea aceasta, întrebările acestea activează doar partea stângă a creierului, emisfera stângă, logică, și cu cât ne punem mai multe întrebări, cu atât vom avea mai multe răspunsuri la care vom avea mult mai multe întrebări și astfel ne afundăm în ele.

Eu nu lucrez așa, pe ”de ce”-uri, ci la 180 grade diferență: să îți găsești soluții. Astfel, în loc de căutător de explicații, devii un căutător de soluții. Și pentru că noi ne demotivăm singuri și procrastinăm, sunt alături de tine în tot acest proces: în cursuri, pe grupul de Telegram sau de Whatsapp, în Gura de Oxigen sau chiar în ședințele de 1 la 1, ca să te susțin, să te țin de mână metaforic, până când vei reuși să mergi singur sau, de ce nu, să zbori singur.

 

Sunt femeile cu adevărat o forţă în societatea de azi din România?

N-aș vrea să mă infatuez fiindcă sunt femeie, n-aș vrea să fac nicio comparație între femeie și bărbat fiindcă nu are niciun sens, suntem diferiți și suntem minunați așa cum suntem. Suntem complementari, ne îmbinăm foarte bine. Femeile din România, deși nu sunt încă o forță, pot deveni o forță: ele au început să se dezvolte personal, să citească, sunt multe care se trezesc și simt că sunt în relații toxice sau că ar vrea să se realizeze, să facă ceva, să își aducă aportul lor pe acest Pământ și să scoată varianta lor cea mai bună. Femeile din România mai au puțin și vor deveni o forță de neoprit. De aceea cred în femeile din România și le iubesc!

 

Care ar fi cele mai importante 3 ambiţii personale pentru viitorul apropiat?

N-aș spune că am ambiții, le-aș putea numi viziuni care să îmi facă sufletul să se simtă împlinit.

Mi-ar plăcea să pot fi speaker din nou, cu săli pline, mai ales pentru diaspora din Spania, Italia, Germania. Începusem cu astfel de evenimente în Marea Britanie și Italia și urma să merg și în aceste țări, însă pandemia m-a oprit. Cu toate acestea, mi-aș dori foarte mult să reiau această activitate.

Doi: îmi doresc foarte mult să scriu o carte și de câțiva ani mă agit să fac asta.

Trei: mi-ar plăcea foarte mult să am cât mai mult contact direct cu oamenii, nu doar pe Zoom, pentru că iubesc îmbrățișarea oamenilor, iubesc contactul ochi în ochi atunci când vorbim, emoțiile lor. Mi-ar plăcea să fiu prezentă în foarte multe zone din lume și, mai ales, în foarte multe orașe din România și astfel să ajung la inimile cât mai multor oameni care să își înceapă transformarea pentru a măestri un nou stil de viață.

 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
2
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus