Now Reading
Premieră la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați – “Geniul crimei”

Premieră la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galați – “Geniul crimei”

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la ora 19:00, la premiera spectacolului GENIUL CRIMEI de George F. Walker, în regia lui Radu Horghidan. Este întâia premieră din Stagiunea 2021/2022 și a șasea din acest an.

Autorul piesei este dramaturgul și scenaristul canadian George F. Walker, care a debutat în 1971 și a scris de atunci peste 30 de piese de teatru și numeroase scenarii de film, radio și televiziune. GENIUL CRIMEI face parte dintr-un ciclu de șase piese pe care le-a publicat în anul 1997 sub titlul general „Suburban motel”. În toate cele șase piese, acțiunea se petrece într-o cameră de motel.

 

În GENIUL CRIMEI, Rolly și Stevie, doi infractori mărunți, dar cu principii, au o misiune simplă – să incendieze un restaurant. Însă, pentru că sunt împotriva violenței de orice fel, ei schimbă planul în timpul loviturii. Ce poate merge prost de aici înainte? Aflăm împreună sâmbătă, la premiera spectacolului regizat de Radu Horghidan.

În rolurile principale, Rolly și Stevie, sunt actorii Ștefan Forir și Răzvan Clopoțel. Șefa celor doi, Shirley, este interpretată de actrița Elena Ghinea. În lupta pentru putere cu Shirley intră Amanda, interpretată de Oana Mogoș. Phillie, patronul alcoolic al motelului, este interpretat de Ionuț Moldoveanu.

Regizorul spectacolului, Radu Horghidan, spune că, dincolo de numeroasele teme abordate în piesă – violență, lupta pentru supremație, relația părinte-copil –, textul vorbește și despre infantilizarea așa-numitei generații Y.

 

See Also

GENIUL CRIMEI de George F. Walker a prezentat pentru mine și pentru echipa artistică o bună oportunitate să ne jucăm cu un text care apelează la tipologii regăsite în societatea americană, pe care le-am tratat cu propria noastră înțelegere asupra lor, fără să încercăm să devenim americani. Nu am abordat textul într-un mod realist. Piesa este o comedie neagră, pe care noi o tratăm atât cu detașare, cât și cu maxim de implicare în jocul propus de dramaturg. Pentru mine, textul vorbește și despre infantilizarea unei generații, generația mea, a milenialilor, și am abordat totul cu o doză de ironie, dar și de compasiune și umor”, declară Radu Horghidan.

Scenografia surprinzătoare, cu decor și costume de impact, sunt creația artistului plastic Daniel Divrician.

Ultimele bilete la premiera din 16 octombrie 2021 pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro și de la Agenția Teatrală.

Următoarea reprezentație a spectacolului este programată sâmbătă, 23 octombrie 2021, la ora 19:00. Biletele pentru reprezentația de săptămâna viitoare vor fi puse în vânzare luni, 18 octombrie 2021.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top