Now Reading
De vorbă cu…George Burcea : “Cred că povestea mea de viață poate fi o sursă bună de inspirație pentru viața multor tineri.”

De vorbă cu…George Burcea : “Cred că povestea mea de viață poate fi o sursă bună de inspirație pentru viața multor tineri.”

Ce nu te doboară…te aduce aproape de Hollywood. Sau în librării și biblioteci. Aceasta pare să fie deviza actorului George Burcea care, chiar și în vremuri dificile, caracterizat prin ambiție și inteligență pare că a găsit rețeta succesului prin propria dezvoltare personală. George Burcea filmează în prezent pentru proiectul Wednesday, regizat de celebrul Tim Burton, care continuă povestea celebrei Familii Addams, alături de nume celebre de la Hollywood precum Catherine-Zeta Jones sau Luis Guzman. George va interpreta rolul seducătorului și înfricoșătorului Lurch,  producția reprezintă intrarea lui Tim Burton pe Netflix, iar filmările au loc în România.

Totodată,  scriitorul George Burcea a lansat recent volumul Scrisoare către Ceaușescu, sursa de inspirație a scrierii fiind mama autorului, Georgeta Pînzăruc. Inspirat dintr-o poveste reală, romanul lui George Burcea este cât se poate de brut și atacă direct subiectul violenței domestice, cu scopul și speranța că acest titlu va contribui masiv în schimbarea percepției publice asupra violenței domestice.

Astăzi îl cunoaștem în dublă ipostază pe George Burcea, într-un nou interviu acordat și realizat de Daily Magazine. 

 

Salutare, George și bine ai venit pe la noi! Întâi de toate, spune-ne cum ești, cum ți-a fost vara care a trecut și cum ai trecut tu prin criza provocată de pandemie?

pup și mulțumesc din inimă pentru invitația la interviu. Sunt foarte bine, mulțumesc Lui Dumnezeu. bucur de tot ceea ce mi se întâmplă acum și, totodată, pun cărămizi pentru a construi și mai mult. Vara a fost cu foarte multă muncă și distracție, iar în ciuda faptului pandemia ne-a închis puțin porțile către joburi și dezvoltare, eu m-am bucurat foarte mult de acea perioadă. Cred toate se întâmplă cu un motiv foarte bine întemeiat. Și de fiecare dată este spre binele nostru.

 

Dintre toate rolurile pe care le-ai jucat până acum, care crezi că este rolul care te-a definit cel mai bine și de ce?

Deși încă sunt în filmări și automat în crearea serialului, cred personajul Lurch din Wednesday – producție regizată de Tim Burton, s-a apropiat cel mai mult de inima mea. ,,De ce-ul” cuprinde multe și cred le voi descoperi pe parcurs. Cert este faptul am descoperit multe puncte comune între viața mea și cea a personajului, iar asta mi-a plăcut la nebunie. Aștept cu nerăbdare încep propria producție de film unde îl voi juca pe tata ( scenariu inspirat din cartea ,, Scrisoare către Ceaușescu”), iar acela cred va fi un rol care va defini cu totul.

 

Cum arată rutina unui actor de film și care sunt pașîi în pregătirea ta pentru filmări?

Nu știu dacă există o rețetă clasică de pregătire/ rutină atunci când te pregătești de un rol. Cred fiecare actor are trasee diferite. Eu, de exemplu, comunic foarte mult cu regizorul, îi cer cât mai multe detalii despre personaj, despre costume și, mai ales, despre ce dorește personajul spună în proiectul respectiv. Nu poți ai un personaj care spune câteva replici așa….doar se afle în treabă. E nevoie -l iei din punctul A și -l duci în X,Y, Z. E nevoie sufere o transformare, învețe ceva din parcursul călătoriei lui de 90 de minute sau 3 ore, atât cât are filmul. Sunt regizori care te pun cu mâna, pentru așa au scris ei rolul și sunt regizori care iți dau câteva detalii și așteaptă vină actorul cu tot ce crede el despre personaj, apoi începe munca în echipă. Mie îmi plac regizorii care te lasă creezi, propui și demonstrezi ce știi.

 

Te-am stalkerit puțîn pe Facebook și am văzut că citatul tău favorit este de la Morgan Freeman (n.r. “Dați-mi ceva să joc și sunt fericit”). Cine te inspiră în tot ceea ce faci și care sunt actorii tăi preferați?

Sunt fan Morgan Freeman de când stiu și îl urmăresc îndeaproape mereu, pentru omul este superb în tot ceea ce face. Sursa mea de inspirație este chiar povestea familiei mele și povestea mea personală, pentru că eu cred foarte mult am o poveste de viață foarte bună. Acesta este și motivul pentru care am dat la actorie și o și profesez: am o poveste șimi doresc o împărtășesc oamenilor. Cred povestea mea poate fi o sursă bună de inspirație pentru viața multor tineri și nu numai. Aici vei găsi un om care a făcut tot ce a visat, fără aibă un capăt de ață la început, dar care, ușor, ușor, prin visuri mari, muncă și încredere, face tot ceea ce și-a propus.

 

De curând am aflat că vei face parte din clubul select al actorilor români care joacă la Hollywood. Cum simți această experiență? Ai visat-o, te-ai gândit vreodată deveni realitate?

Da, am visat-o de prin 98” și, deși ulterior, pentru o perioadă, o uitasem, când mi-am amintit de vis, l-am activat 100% și mi-a ieșit. mi fie regizor Tim Burton, iar colegi de platou Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman, Thora Birch…este ceva extraordinar pentru mine și cred este visul oricărui actor român. În prima întâlnire pe care am avut-o cu Tim am simțit mi se înmoaie picioarele. Aveam emoții atât de mari, încât simțeam uitasem atât engleza, cât și limba română, dar el are această putere magică  te facă te simți în confort. Am început filmările și simt extraordinar, oamenii de pe set, adică atât echipa de producție, cât și colegii actori, sunt superbi și profesioniști, iar când simți un vibe bun în jurul tău, tu, ca actor, dai tot ce-i mai bun din tine. Este foarte important te simți bine pe set, te simți în confort, iar din fericire eu am avut parte de acest lucru și le mulțumesc. Este cel mai mare proiect din viața mea, mai ales având în vedere echipa de actori, regizorul și rolul pe care-l interpretez, iar de aici am încredere nu pot duce decât în sus. Am lansat romanul meu de debut ,,Scrisoare către Ceușescuʼʼ, am un film italian care trebuie iasă anul acesta – Dampyr -, joc la Tim Burton, sunt în preproductie cu filmul meu de debut (ca producător și actor principal), am oameni pe care-i iubesc și care iubesc…deci simt fericit. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat.

 

Care a fost cel mai challenging moment din cariera ta și cum ai reușit să îi faci față?

Pentru un actor român e un challenge stea bine pe psihic din momentul în care se trezește în brațe cu diploma de actor. Din acea clipă viața te ia și te izbește de toate gardurile agențiilor de casting, de toți producătorii care iți mănâncă din bani și de toate castingurile pierdute la mustață. Totuși, cred aceste lucruri te călesc și te ajută muncești și visezi și mai mult, iar într-o zi vei fi acolo unde țiai dorit mereu.

 

 

Recent, ai lansat primul tău roman,“Scrisoare către Ceaușescu”, inspirat de mama ta. Dacă l-ai avea acum pe Nicolae Ceaușescu în fața ta, ce i-ai spune?

See Also

Da, este un roman inspirat din viața mamei mele și a mea. Este o poveste pe cât de dureroasă, pe atât de frumoasă. Spun frumoasă pentru la final vei vedea o transformare a celor două personaje. O transformare imensă și bună. Este exact ceea ce vorbeam mai sus de personajele dintr-un script. Dacă l- vedea acum pe Ceaușescu i- strânge mâna și i- mulțumi pentru ce a făcut în 89” pentru mama și pentru noi. Și poate l- ascunde puțin de masa largă, ca  vadă cât de “bine” merge România după căderea lui.

 

Am înțeles că plănuieșți să lansezi și un film bazat pe scenariul romanului. Ce ne poți spune despre acest film?

Pot spun doar am reușit strâng cei mai mari și mai buni actori români pentru această poveste, eu îl voi interpreta pe tata și va fi cel mai bun film românesc care va fi lansat pe piață atât la nivel  național, cât și internațional.

 

 

Te consideri un om împlinit? În ce constă fericirea pentru tine?

Atât timp cât omul pe care-l iubesc este lângă mine și e sănătos, e perfect. Atât timp cât familia mea este bine, eu sunt fericit. Și atât timp cât fetițele mele sunt sănătoase, îmi zâmbesc șimi spun iubesc….eu Îi sunt recunoscător Lui. Cred El ni le așează fix așa cum merităm, iar în ultimul timp mi-a dat mai mult decât așteptam. Ca -l citez pe fostul coleg de scenă, Gyuri, ,, Suferința e un cântec stingher ce se plânge sub duș”, iar în completare spune îndată ce pleacă suferința, în duș mereu va apărea fericirea, pentru nu stiu om pe acest pământ care nu fi cântat măcar o singură dată în duș. Deci, cred important este cum privim noi viața și fericirea. Și nimeni nu-ți impune cum trăiești sau cum fii fericit. Tu ești creatorul propriei persoane și, totodată, distrugătorul vieții dacă nu ești atent.

 

Care este mesajul pe care George Burcea de astăzi i l-ar scrie lui George Burcea din trecut, dar și lui George Burcea din viitor?

Pentru George din trecut spune așa: ,, Te iubesc, copile. Te iubesc și te felicit ai visat, ai muncit, ai sperat și indiferent de cât de greu a fost, tu mereu ai văzut soarele de după nori. Mereu. Încă învăț te iubesc mai mult, te accept mai bine și te vindec. Te iubesc”. Pentru George din viitor ,, Iubește și fii la fel de pătimaș în muncă, așa cum ai fost mereu”.

Cu dragoste să ne fie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top