Now Reading
Cele mai accesibile locații din Europa pentru a lua masa în oraș

Cele mai accesibile locații din Europa pentru a lua masa în oraș

Noi date ale unui studiu realizat recent dezvăluie faptul că Istanbulul este cel mai accesibil oraș din Europa pentru a lua masa în oraș. Sankt Petersburg și Budapesta urmează îndeaproape, fiind al doilea și al treilea cel mai ieftin oraș pentru a mânca la restaurant. Oslo, Copenhaga și Bergen sunt cele mai scumpe orașe europene pentru o masă la restaurant. Londra este al cincilea cel mai scump oraș din Europa la acest capitol.

Istanbulul oferă cea mai accesibilă experiență de luat masa din Europa în 2021, arată un nou studiu. Studiul realizat de Maxima Kitchen Equipment a examinat orașele de top din Europa pentru a descoperi cele mai ieftine și mai scumpe locuri unde puteți lua masa folosind date despre costul vieții din Expatistan și Numbeo.

Analiza s-a bazat pe prețul unei mese la un restaurant ieftin, prețul unei mese la un restaurant de gamă medie, costul unei mese la prânz, costul unei cine la pub și prețul unei mese cu trei feluri la un restaurant italian.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Studiul a raportat că cel mai mare oraș al Turciei, Istanbul, este cel mai accesibil oraș pentru a mânca la un restaurant, cu un cost mediu de 17,42 euro pentru ca două persoane să ia masa în oraș. Orașul turcesc oferă multe experiențe culinare la un buget redus, fiind în fruntea listelor pentru mesele medii, masa la prânz și cina la pub care îl fac cel mai ieftin oraș din Europa.

Sankt Petersburg este al doilea cel mai ieftin oraș din Europa pentru a lua masa în oraș, cu un cost mediu pentru doi care totalizează 21,60 euro. Orașul rus oferă o varietate de opțiuni de restaurante la prețuri mici, inclusiv pub-uri. Cu toate acestea, prețul mediu pentru a mânca la un restaurant mid-range este de 30,10 euro, cu 10,90 euro mai mult decât Istanbulul, ceea ce îl face al doilea cel mai ieftin oraș din Europa.

Budapesta este cel de-al treilea cel mai ieftin oraș la acest capitol din Europa, o masă în oraș costând doar 22,50 euro pentru două persoane. Capitala Ungariei s-a clasat, de asemenea, în fruntea listei ca cel mai ieftin loc pentru a mânca o masă cu trei feluri la un restaurant italian, cu un cost mediu de 31 de euro pentru două persoane.

 

 

În contrast, Oslo se află în fruntea listei drept cel mai scump oraș european pentru a te bucura de o masă în oraș, cu un cost mediu de 66,48 EUR pentru doi, cu aproape 400% mai mare decât costul mediu din Istanbul.

See Also

Norvegia găzduiește două dintre primele trei orașe cele mai scumpe (Oslo și Bergen) pentru a lua masa, ceea ce ar putea fi atribuit salariului mediu net lunar ridicat al țării, de 3.068 de euro, comparativ cu salariul mediu net lunar al Turciei de 346 de euro.

Copenhaga este al doilea cel mai scump oraș din Europa pentru a mânca la un restaurant, cu o medie de 63 de euro pentru doi. Are al doilea cel mai mare cost pentru o masă la o masă mid-range, costând 94,10 €, cu doar 4,80 euro mai puțin decât Oslo.

Londra se situează pe locul cinci, cu un cost mediu total pentru a lua masa pentru doi la 53,82 de euro. Alte orașe de top din Marea Britanie includ Manchester, care ocupă locul 14 cel mai scump oraș din Europa, cu un cost mediu de 45,22 euro pentru două persoane, iar capitala scoțiană Edinburgh urmează îndeaproape, fiind al 18-lea cel mai scump oraș la 42,80 euro pentru două persoane care iau masa în oraș.

Comentând studiul, un purtător de cuvânt de la Maxima a declarat: „Din moment ce lista chihlimbar a fost eliminată, turiştii sunt mai dornici ca niciodată să înceapă să rezerve excursii în Europa. Mesele în oraș și bucătăria locală sunt factori indiscutabil importanți atunci când alegeți o destinație, așa că această cercetare oferă o îndrumare bună asupra orașului care este cel mai rentabil pentru fanii gastronomiei”.

Analiza a fost realizată de Maxima Kitchen Equipment, care are peste 40 de ani de experiență în furnizarea și întreținerea echipamentelor profesionale de bucătărie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top