Now Reading
FNT 2021 ONLINE | 3 MOTIVE CU ANDREA GAVRILIU: “Pam Param ne va demonstra artistic că vocea umană este capabilă de lucruri extraordinare.”

FNT 2021 ONLINE | 3 MOTIVE CU ANDREA GAVRILIU: “Pam Param ne va demonstra artistic că vocea umană este capabilă de lucruri extraordinare.”

Andrea Gavriliu este, la ora actuală, unul dintre cei mai apreciați coregrafi conceptuali din România. Și cea care demonstrează că femeile sunt realmente o forță creativă dacă își propun să transmită mesaje reale și puternice, într-un mix de arte, despre societatea în care trăim.

Pam param” , spectacolul pe care îl vom viziona anul acesta în cadrul FNT 2021 online este o antologie de percuții vocale umane. Dincolo de unicitatea și virtuozitatea fiecăreia, aceste glasuri aduc cu sine și o anumită cultură. Spectacolul se bazează pe un limbaj corporal aflat în conexiune cu această instalație ritmică. Fie că este vorba despre un duet pe „Konnakol” (arta indiană de a crea percuție prin repetarea ritmică a unor silabe) sau de un ansamblu care se sincronizează cu o voce halucinantă de licitator american, corpurile devin imaginea palpabilă a sunetului în spațiu.

 

3 elemente ce asigură trăinicia teatrului indiferent de vremuri

Spectacole care să fie în pas cu vremurile, care să aibă un impact asupra privitorului.

Modalități mai eficiente de promovare.

Noile generații de creatori să fie conștienți de fragilitatea viitorului meseriei lor și să fie pregătiți să apeleze la modalități alternative de a face spectacole.

 

3 moduri în care pot descrie teatrul online

Teatrul online nu este teatru. Teatrul presupune „aici și acum”.

Teatrul online este un compromis pe care îl facem pentru a ne putea continua activitatea atunci când aceasta ne este restricționată.

Teatrul online este o reprezentație dintr-un moment, captată de o cameră, căreia îi este imposibil să surprindă bogăția momentului.

 

3 motive pentru care spectatorii ar trebui să vizioneze FNT 2021 şi în sistem online

Să fie la curent cu ultimele creații ale artiștilor români.

Să sprijine continuitatea festivalului și în perioade tulburi.

Să li se (re)trezească apetitul pentru a vedea spectacolele live.

 

3 elemente ce pot descrie spectacolul invitat în FNT 2021

„Pam param” este un spectacol în care sunetul (Mihai Dobre), spațiul (Irina Moscu) și mișcarea realizată împreuna cu performanta echipă de la M-Studio oferă spectatorilor o experiență dinamică pentru toate simțurile.

„Pam param” își propune să fie jucăuș, captivant din punct de vedere vizual, să îl transpună pe spectator într-o delicioasă irealitate plină de energie.

Reprezentația captată de camerele de filmat este de bună calitate, deci poate fi apreciată și în contextul unei ediții online a festivalului.

 

 

3 puncte de liant între regizor vs poveste în spectacolul invitat

Având în vedere că spectacolul reprezintă un concept propriu în care evenimentele prezentate sunt exprimate prin fizicalitate, aș spune că cele trei direcții principale pe care se bazează sunt: spațiul, sunetul și corpul uman împreună cu mișcările sale.

 

See Also

3 mesaje cu care publicul cred cã va rãmâne dupã vizionarea acestui spectacol

Vocea umană este capabilă de lucruri extraordinare. Flow-ul hip hop-ului american, virtuozitatea konnakol-ului indian, gimnastica verbală a unui prezentator de știri cazac reprezintă doar câteva dintre competițiile dintre corp și sunet prezente în spectacol.

„Ce mi-ar fi plăcut să văd acest spectacol live!”

„Aș face un drum până la Sfântu Gheorghe să văd spectacolul…”

 

3 moduri în care văd viitorul artei teatrale în România

Greutatea cu care ne vom recâștiga publicul dezobișnuit să mai meargă la teatru.

Competiția dificilă la care arta teatrală este supusă în raport cu celelalte forme de entertainment mai „seducătoare”, care „fură ochiul” prin tehnologia avansată pe care se bazează.

Noua generație de creatori de spectacol trebuie să fie foarte inventivi, într-un context în care… s-a făcut deja tot.

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top