Acum citește
Halloween special | Locuri bântuite din România

Halloween special | Locuri bântuite din România

Căutați o destinație de Halloween? Sau pur și simplu vă plac poveștile înspăimântătoare și locurile înfricoșătoare? Cel mai probabil ai auzit deja legende și mituri despre Dracula, vampirul însetat de sânge care trăiește în Transilvania. Dar ai vizitat castelul lui secular? Daily Magazine îți propune o incursiune prin păduri bântuite, ritualuri ale vrăjitoarelor, suflete de strigoi și reședința lui Dracula, care este cea mai puțin ciudată dintre toate.

 

Pădurea Hoia Baciu
Această pădure de la marginea orașului Cluj-Napoca este atât de plină de ciudățenii înfiorătoare, încât până și Dracula însuși probabil nu ar fi ratat-o. Hoia Baciu este cunoscută drept „Triunghiul Bermudelor din Europa” datorită poveștilor despre oameni care dispăreau printre copacii săi cu forme nenaturale . De fapt, Hoia Baciu poartă numele unui cioban care a intrat în pădure cu 200 de oi și nu a mai ieșit niciodată. Cea mai mare parte a presupusei activități paranormale este concentrată pe Poiana Rotunda, o poiană în care activitatea electromagnetică este în afara normalului, iar aparițiile și vocile fără trup sunt bucuroase să vă țină companie. OZN-urile, luminile și globurile sunt observate în mod regulat, iar oamenii pretind că suferă de simptome fizice neobișnuite, cum ar fi zgârieturi și greață. Echipele de la emisiunile tv Ghost Adventures și Destination Truth au avut deja parte de experiențe terifiante aici în miezul nopții… pentru că cine se plimbă într-o pădure ziua?

 

 

HOTEL CIȘMIGIU

Trebuie să fi auzit măcar o data piesa celor de la Vama Veche – Hotel Cișmigiu. Versurile cinice ale piesei sunt inspirate dintr-o poveste reală. Locul era folosit drept cămin pentru studenții la Academia de Teatru. La un moment dat, o tânără a decedat în puțul liftului, în urma unui accident stupid. Pasionații de paranormal susțin că fantoma tinerei se află încă în interiorul hotelului, iar uneori se pot auzi țipetele puternice ale acesteia, venind din casa liftului.

 

 

Conacul Teleky
Conacul Teleky arată ca o casă bântuită arhetipală. Cândva o mare casă aristocratică în Ocna Mureș, acum este o umbră prăbușită a fostei moșteniri arhitecturale. Clădirea datează din Evul Mediu, dar istoria sa înfricoșătoare a început abia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când și-a dezvoltat reputația de a fi bântuită complet. Din păcate, singurele bârfe locale pe care le credeau soldații ruși erau zvonurile despre vinul ascuns în pivnița conacului. Lucrurile au escaladat rapid când infractorii în stare de ebrietate au început să tragă cu armele în țevi până le-au spart, lăsând să iasă un potop de vin purpuriu care i-a înecat pe soldații din Armata Roșie. De parcă nu ar fi fost suficient , localnicii au dat vina pe fantome, apărătorul neînvins al cramei Teleki.

 

PĂDUREA TRIVALE

Pădurea Trivale din Pitești este locul mai multor povești de groază legate de mirese. Prima ar fi fost decapitată de propria tată, iar conacul din pădure care a rămas în urma familiei ar fi fost băntuit.

O altă legendă înfricoșătoare, plasată în pădure, însă într-o perioadă mult mai recentă, vorbește despre fantoma unei alte mirese moarte care ar bântui de ceva vreme acele locuri. Povestea pleacă de la istoria macabră care circulă printre taximetriștii piteșteni. Unul dintre ei ar fi dus o mireasa la o adresă din apropierea celebrei case bântuite. Pasagera i-ar fi lăsat taximetristului, în loc de bani, propria sa verighetă, rugându-l s-o aştepte. Bărbatul a adormit și s-a trezit în fața unui bloc de locuințe din cartierul Trivale. De acolo, în urmă cu 10 ani, plecase spre sinucidere o altă tânără care și-a pierdut soțul chiar în ziua nunții, într-un accident rutier. Întors la mașină, după aflarea istoriei miresei sinucigașe, ar fi găsit verigheta lăsată gaj de femeie dusă la adresa din pădure, pe un deget aflat în… putrefacție. Așadar, dacă treceți noaptea prin Pitești, niciodată nu luați ca pasager o mireasă autostopistă.

 

Cetatea Poenari
Castelul Bran se bucură de lumina reflectoarelor, dar grupurile de turiști care vizitează „Castelul lui Dracula” ies de obicei puțin dezamăgiți. Vlad Țepeș, inspirația din viața reală a contelui-vampir, are slabe legături cu locul. Vlad Țepeș avea de fapt câteva reședințe, dar poziția de cuib de vultur al Cetății Poenari, în vârful celor 1.400 de trepte, este cea mai îndepărtată și impunătoare. Prima soție a lui Vlad s-ar fi aruncat de pe creneluri în râul Argeș, deoarece se temea să fie capturată de armata otomană care se apropia, dar spiritul ei chinuit a rămas în cetate. Puteți descoperi priveliști bizare din valea de dedesubt, în timp ce anchetatorii care și-au petrecut noaptea în ruine au fost atât de speriați după ce au văzut lumini plutitoare ciudate, încât au fugit imediat de pe munte.

 

CASTELUL BRAN

Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul Contelui Dracula sta la loc de cinste și …groază în lista noastră. Poveștile despre fantoma lui Dracula care se plimbă pe holurile castelului au ajuns peste mări și țări, ba chiar au inspirat și câteva filme și romane americane de succes. Practic, acesta este leagănul vampirilor!

Mai mult, locul a fost vizitat chiar de o echipă de specialiști britanici, cunoscători de paranormal. Veniți cu echipamente performante, ei au susținut că au luat legătura cu mai multe fantome, printre care și cea a lui Vlad Țepeș, cu care au purtat și o scurtă discuție. Lucru cel puțin ciudat, având în vedere ca Vlad Țepeș nu a avut vreo legătură directă cu acest loc.

Localnicii cred ca au zărit-o de câteva ori la geamul castelului și pe Regina Maria. Castelul Bran, era unul din locurile preferate ale majestății sale. Așadar, dacă vreți să vizitați Branul, nu uitați să purtați o legătură de usturoi în jurul gâtului.

 

Sinca Veche
Mai puțin înfricoșătoare și mai spirituală, această mănăstire rupestră este plină de mister. Lumina soarelui intră printr-o deschidere din tavan, în timp ce evlavioșii și curioșii stau într-o grotă pentru a absorbi energia divină. Nimeni nu știe cine a construit altarul subteran, dar se crede că are o vechime de aproximativ 7.000 de ani. Două din cele nouă camere sunt folosite drept capele. Pereții prezintă un amestec ciudat de simboluri religioase, inclusiv o stea a lui David și un semn yin-yang, în ciuda faptului că se află în mijlocul unei țări creștine. Terenurile din jur găzduiesc o mănăstire mai tradițională și poteci care traversează stânci, unde abundă povești despre fenomene bizare precum lumini și OZN-uri.

 

CASTELUL IULIA HAȘDEU

Castelul Iulia Hașdeu a fost construit la Câmpina de către savantul Bogdan Petriceicu Hașdeu după moartea fiicei sale. Acesta recunoștea că planurile castelului și cele ale cavoului familiei Hașdeu de la cimitirul „Bellu” din București, i-au fost dictate, prin ședințele de spiritism, de către spiritul fiicei sale, Iulia. Pe lângă mesajele spiritiste, adunate în așa numită Arhivă Spiritistă, există fotografii prin care s-a încercat fotografierea spiritului. Şedinţele de spiritism au avut loc la Castel şi după moartea lui B.P. Hașdeu. Numeroasele semne oculte, camera special amenajată pentru intalnirea cu mortii, templul dominat de figura lui Isus, dar și declarații ale angajaților și vizitatorilor castelului, fac din acest loc unul dintre cele mai bântuite din România. Din când în când, mai ales în nopți cu lună plină, pianul din castel începe să cânte singur ..melodia se aude de departe și nu va fi ceva ușor de uitat!

 

Castelul Corvinilor

Cu turnulețe înalte, contraforturi înalte, curți interioare și un pod mobil impresionant, Castelul Corvinilor din Hunedoara este un palat de basm care prinde viață. Fantezia se transformă curând într-o groază gotică atunci când se confruntă cu fantomele trecutului său. Într-o poveste similară cu Cetatea Râșnov, trei prizonieri turci au fost decapitati după sarcina epuizantă de a săpa o fântână, în ciuda promisiunii de libertate la finalizarea acesteia. Prizonierii și-au gravat numele pe marginile fântânii împreună cu acest mesaj înfiorător: „Acum aveți apă, dar nu aveți suflet”. Pe lângă temnițele și camerele de tortură obligatorii, o groapă pentru urși a fost folosită pentru a elimina prizonierii vii. Au existat multe speculații cu privire la întemnițarea lui Vlad Țepeș aici, iar unii spun că așa a devenit stăpânul întunecat și însetat de sânge al infamiei.

 

 

Vezi și

MĂNĂSTIREA CHIAJNA

Mănăstirea Chiajna este unul dintre cele mai bântuite locuri din capitală. Construită în perioada lui Alexandru Ipsilanti și finalizată în timpul fanariotului Nicolae Mavrogheni – numele se pronunță în 4 silabe, cu accent pe i-ul final, are o istorie aparte. De dimensiuni foarte mari pentru acele vremuri, urma să fie una dintre cele mai importante mânăstiri, dar nu a apucat nici măcar să fie sfințită. Turcii, crezând că este o cetate, au bombardat-o și incendiat-o până când a dispărut tot din ea. La final au aruncat clopotele în râul Dâmbovița. Lăcașul a „murit” definitiv la începutul anilor 1800, odată cu epidemia de ciumă. Situată între două cimitire din cartierul Giulești-Sârbi, aici au avut loc mai multe crime. Cei care locuiesc în zonă, au declarat că au văzut des apariții ciudate. O altă anomalie a locului este clopotul îngropat. Se spune că în nopțile în care luna nu se arată, se aude sunet de clopot, chiar dacă nu mai există vreunul rămas în vechea mănăstire.

 

Vârful Gugu
În ciuda faptului că sună ca numele unui Teletubby, Vârful Gugu (2.290 de metri) este un loc foarte serios. Primește mai puțini vizitatori decât alți munți din zonă — posibil pentru că are tendința de a dispărea. Se pare că această porțiune a Munților Godeanu din Parcul Național Retezat nu este vizibilă în anumite ore ale zilei. Oricine poate ghici dacă asta se datorează condițiilor meteorologice predominante sau unor șmecherii supranaturale. Fiind casa zeului Zalmoxis, dacii îl considerau „Muntele lor sacru” , iar cercetătorii paranormali încă mai cred că este foarte încărcat cu energie. Drumeții au raportat fenomene ciudate, cum ar fi explozii de lumină care ies din vârf.

 

 

PĂDUREA RADOVAN

Pădurea Radovan are drept mascotă de groază, tot o mireasă. Încă din anii `40 locuitorii din zonă vorbesc despre fantoma neliniștită. Conform legendei, o tânără venită din Moldova pentru a scăpa de sărăcie, ajunge în Radovan, unde avea să fie abuzată de un bogat al satului. Rușinată și cu ideea că este însărcinată în urma violului, decide să recreeze viața în pădurea de lângă sat.

Șoseaua ce trece prin mijlocul pădurii este cunoscută pentru multele accidente, puse de multe ori pe seama femeii cu voal alb.

 

DEALUL LUNGANILOR

Dealul Lunganilor – situat aproape de orașul Botoșani, este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din zonă. Locuitorii comunei Lungani se plâng de aproximativ 100 de ani că sunt bântuiți de fantome..și nu sunt puține, ci un întreg batalion.

Se pare că peste 1000 de soldați români din timpul Primului Război Mondial, au fost puși în gropi comune pe aceste dealuri, răpuși fiind de tifos ori de obuzele inamicilor. Mihail Sadoveanu,inspirat de această poveste, a scris „Țara de dincolo de negură”.

După mai multe decenii în care locatarii au fost terorizați de „armata fantomelor”, se pare că fenomenele paranormale s-au mai îmblânzit, pentru că o biserică a fost ridicată în zona respectivă.

 

Castelul Banffy
Castelul Banffy de lângă orașul universitar Cluj-Napoca este o altă destinație populară pentru emisiunile TV de vânătoare de fantome. Castelul înfiorător a fost construit între 1437 și 1543 de familia Banffy, care a trăit (și a murit) acolo până în 1944, când au fugit de naziști. Trupele care se retrăgeau au jefuit castelul și l-au transformat într-un spital militar. Copiii locali au fost martori la umbrele sinistre ale soldaților și au auzit sunete ciudate și voci șoptite. A fost, de asemenea, zărită silueta unui tânăr, despre care se crede că este băiatul grajdului ucis de o femeie rezidentă după ce a aflat despre întâlnirile lui romantice ilicite. În prezent, castelul este în curs de ample lucrări de restaurare.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus