Now Reading
Păpuși Barbie care onorează femeile inspiraționale

Păpuși Barbie care onorează femeile inspiraționale

Barbie nu este doar o față drăguță, ci a devenit și un model al puterii femeilor la nivel mondial, o figură comercializată pentru a celebra unele dintre cele mai emblematice femei din istorie.

 

Recent, producătorul Mattel a lansat o linie de păpuși pentru a comemora lucrătorii din prima linie în timpul pandemiei.
Profesorul Sarah Gilbert, profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford, este una dintre cele șase femei comemorate pentru rolul lor în combaterea coronavirusului cu noile păpuși Barbie.
Celelalte femei includ lucrători din prima linie din întreaga lume. Profesorul Jaqueline Goés de Jesus este un cercetător biomedical brazilian, în timp ce doctorul Kirby White a creat halatul reutilizabil pentru lucrătorii din domeniul sănătății din Australia. Dr. canadian Chika Stacy Oriuwa este medic, orator și activist social, în timp ce Amy O’Sullivan și dr. Audrey Sue Cruz sunt ambele lucrătoare din domeniul sănătății în SUA.

 

Mattel a creat o versiune Barbie a lui Samantha Cristoforetti, prima femeie astronaut originară din Italia, din cadrul Agenției Spațiale Europene. Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spațiului, care se desfășoară între 4 și 10 octombrie, Barbie a creat o păpușă Cristoforetti care vine cu propriul costum spațial și cască și care chiar a parcurs un zbor cu gravitate zero.
„Mini păpușa Samantha a fost deja într-un zbor parabolic, așa că are deja ceva experiență cu imponderabilitatea”, a spus Cristoforetti într-o declarație video. „Sper cu adevărat că, arătând că putem crea o emoție mai ales fetelor tinere… poate… acele imagini vor aprinde o sclipire de pasiune în inima unora dintre ele și asta ar fi incredibil.”
Cristoforetti va servi drept comandant al Stației Spațiale Internaționale într-o misiune stabilită pentru aprilie 2022.

 

Tenismena Naomi Osaka a fost transformată într-o păpuşă pentru seria Barbie’s Role Models. Păpușa, accesorizată cu vizor de tenis și o rachetă, comemorează senzația tenisului.

 

Prima păpușă Barbie care poartă hijab a fost inspirată de scrimera olimpică din America, Ibtihaj Muhammad.
Muhammad a fost, de asemenea, primul american care a concurat vreodată la Jocurile Olimpice în timp ce purta un hijab, un batic tradițional musulman. Ea a fost numită una dintre „ cei mai influenți 100 de oameni” de către revista Time, în 2016, anul în care a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio.

 

Sally Ride, prima femeie americană din spațiu, arată și ea ca o păpușă Barbie
Păpușa poartăo salopetă Nasa și o cască spațială.

 

Eroina drepturilor civile, Rosa Parks, a fost comemorată ca o păpușă Barbie
Păpușa Parks poartă o pălărie, mănuși albe și o haină gri peste o rochie florală.

 

See Also

Artista și pictorița feministă Frida Kahlo a fost, de asemenea, cea mai demnă membră a seriei Barbie’s Inspiring Women
„Păpușa Barbie din colecția Inspiring Women, Frida Kahlo, celebrează realizările inovatoare, eroismul și contribuțiile de lungă durată pe care Frida le-a făcut în lumea artei și pentru femei”, se arată în descrierea păpușii.

 

Barbie a lansat o versiune de păpușă a look-ului Zendayei la premiile Oscar 2015, completată cu dreadlock-urile ei
Purtătorul de cuvânt al Mattel, Michelle Chidoni, a declarat pentru Today.com că brandul a vrut să o recunoască pe Zendaya ca pe un „model care se concentrează pe apărarea eului, culturii și credințelor eului – asta este foarte relevant pentru fete”.
„Când eram mică nu găseam o Barbie care să semene cu mine”, a scris Zendaya pe Instagram la lansarea păpușii. „Îți mulțumesc @barbie pentru această onoare și pentru că mi-ai permis să fac parte din diversificarea ta și extinderea definiției frumuseții. Abia aștept să continui să faci lucruri uimitoare cu tine.”

 

Păpușa Barbie a lui Cher este modelată după unul dintre look-urile ei din cei 80 de ani de carieră.
Barbie poartă o versiune de mărimea unei păpuși a ținutei ei din videoclipul ei din 1989 pentru Turn Back Time.

 

Păpușa-simbol Barbie pentru Jennifer Lopez poartă un model al salopetei pe care superstarul l-a purtat ​​în unul dintre turneele sale.
Salopeta reală a lui Lopez a fost proiectată de designerul libanez Zuhair Murad.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top