Now Reading
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Festivitățile de Crăciun sunt în toi și cu toții suntem deja într-o dispoziție veselă. Copaci împodobiți cu lumini, prăjituri delicioase, vin fiert și aer de generozitate — Crăciunul cuprinde toate acestea și nu numai.

Târgul de Crăciun de la Sibiu

În România binecunoscul târg de Crăciun de la Sibiu și-a deschis porțile și își așteaptă vizitatorii. Sunt mai puține căsuțe, tocmai pentru ca înghesuiala să nu fie mare. Dar, organizatorii spun că au selectat acei comercianți care să ofere vizitatorilor produse diversificate. Și au reușit, se pare, pentru că cine ajunge aici găsește de toate: de la vestita turtă dulce, la mâncare tradițională, la accesorii călduroase pentru serile friguroase care vor veni. Nu lipsesc nici jucăriile, cosmeticele naturale sau bijuteriile. Cea mai căutată atracţie în ultimii ani, gigantica roată panoramică, a revenit în Piaţa Mare. De asemenea, este funcțional patinoarul.  Moş Crăciun îşi va da întâlnire cu copiii, în căsuţa lui, din mijlocul acestui târg, unde există ateliere. Târgul de Crăciun de la Sibiu este deschis zilnic, de la 11:00 la 21:00, până pe 2 ianuarie 2022.

Cunoscută pentru spiritul său festiv în fiecare sezon de vacanță, Europa este apreciată pentru unele dintre cele mai bune piețe de Crăciun din lume. Rânduri colorate de decorațiuni care împodobesc străzile pietruite, mâncare delicioasă, magazine atractive, care vând figurine, ornamente, vin fiert și multe altele, piețele de Crăciun de pe continent oferă diverse activități pentru toate grupele de vârstă.

Am selectat câteva dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din acest an.

Piețele de Crăciun din Praga, Republica Cehă

În această perioadă a anului, Praga este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat dacă doriți să asistați la spiritul festiv în mijlocul minunilor arhitecturale medievale, cum ar fi cupole, castele și turnuri. Aici, piețele de Crăciun au început din 27 noiembrie 2021 și vor dura până pe 6 ianuarie 2022.

Pe lângă bucuria scenelor biblice tradiționale și de concertele în aer liber, te poți bucura de piețele din Staromestské Námestie (Piața Orașului Vechi) și Piața Wenceslas. Aceste piețe superbe se mândresc cu coruri melodioase, brazi masivi de Crăciun și tarabe care vând ceramică realizată local, șireturi brodate, sticlă suflată manual, pălării, mănuși și lumânări parfumate.

Iubitorii de mâncare ar trebui să încerce cu siguranță delicatesele disponibile în aceste piețe. Vizitatorii trebuie să încerce trdelník sau carne de porc la grătar – un produs de patiserie rulat într-un amestec de scorțișoară-zahăr și produsele făcute la grătar – cârnați, usturoi și brânză, pâine, clătite, ciocolată caldă, vin fiert, vin cu miere și grog, care este o băutură făcută din rom; apa, lămâie și zahăr.

 

Piața de Crăciun Tivoli, Danemarca

Grădinile Tivoli sunt cunoscute pentru tarabele vibrante, gløgg sau vin fiert și plimbările aventuroase. Acest tărâm al minunilor de Crăciun a fost transformat într-o piață de către John Loring în 1997 și este vizitat de peste un milion de oameni în fiecare an.

Începând de la jumătatea lunii noiembrie, peste 500.000 de luminițe și brazi decorați luminează grădinile întunecate, adăugând o notă de magie împrejurimilor.

Pentru cei cu poftă de dulce, aveți de ales între Æbleskiver — gustări daneze sferice asemănătoare clătitelor, dar și budinca Yorkshire —  o delicatesă daneză care trebuie încercată. Aceasta se consumă cu dulceață și zahăr pudră. Prăjiturile de Crăciun de la faimoasa patiserie Cakenhagen sunt ceva de neratat.

Piața de Crăciun din Talinn, Estonia


Populara piață de Crăciun a început în 2001 și în acest an, vizitatorii se pot bucura de festivități în perioada 19 noiembrie 2021 – 2 ianuarie 2022. În Piața Primăriei, există 60 de cabane șic și confortabile din lemn, care sunt populare pentru vânzarea coroanelor, lămpilor artizanale, covoare din piele de oaie, turtă dulce, miere locală și vin fiert.

În timp ce vara, oamenilor le place să viziteze diverse cafenele din Piața Primăriei, iarna, locul se transformă într-un paradis pentru festivități cu concerte în aer liber, târguri și activități interesante.

În timpul sezonului festiv, muzicienii și dansatorii captivează mulțimea cu spectacolele lor. Deși sculpturile decorate din zăpadă arată uimitor, spectacolul este reprezentat de bradul uriaș de Crăciun, a cărui tradiție datează din 1441.

Acest brad falnic din fața primăriei este primul brad de Crăciun expus în Europa. Conform site-ului Visit Estonia: „Tradiția sărbătoririi festivităților de Crăciun aici datează din 1441, când se crede că Frăția Punctelor Negre a ridicat primul brad de Crăciun din lume”.

Piața de Crăciun din Edinburgh, Scoția


Piețele de Crăciun și sărbătorile Hogmanay se reunesc pentru a picta Edinburgh în nuanțe de bucurie și festivitate. De la plimbări cu mini-trenul și mașinile cu bara de protecție pentru copii până la un labirint de pomi de Crăciun și o roată Ferris de 108 metri înălțime – Edinburgh Eye – această „Țară a lui Moș Crăciun” are totul pentru a distra vizitatorii.

Populara piață de Crăciun va primi vizitatori în perioada 20 noiembrie 2021 – 4 ianuarie 2022 în întinsele grădini East Princes St. din Edinburgh.

În afară de plimbările uimitoare, există proiecții speciale, spectacole și lucrări de artă care scot în evidență talentul local. Oamenii se pot bucura și de patinaj pe celebra George Street din Edinburgh. Copiii vor iubi Grota lui Moș Crăciun, unde îl vor întâlni pe Moș Crăciun și, de asemenea, vor primi un cadou.

Nu trebuie să ratați prăjiturile delicioase cu scorțișoară și zahăr și vată de zahăr.  Suporturile pentru lumânări, cadourile cu tematică Harry Potter, jucăriile din lemn și ornamentele de Crăciun din tartan disponibile aici vor fi un plus frumos pentru orice casă.

Târgul de Crăciun din Mulhouse, Franța

Una dintre cele mai exuberante piețe de Crăciun din lume se găsește în Place de la Réunion din Mulhouse. Piața este destul de populară pentru moștenirea sa textilă, cu țesături de Crăciun create în fiecare an pentru a decora fațadele a 100 de cabane festive.

În afară de țesături, puteți alege dintr-o gamă de cadouri originale la Boutique aux Étoffes sau puteți experimenta un „Crăciun de altădată” la Écomusée – participați la diferitele activități de la Alsace Ecomuseum; Sosirea celor Trei Regi, unde o procesiune de copii se plimbă prin sat pentru a aduna ofrande de Anul Nou; și Întâlnirea cu Sfântul Nicolae. Piața are porțile deschise în perioada 24 noiembrie 2021 – 27 decembrie 2021.

Dresda Striezelmarkt, Germania

Situată în Piața Altmarkt din Dresda, evenimentele de aici au început pe 22 noiembrie 2021 și vor continua până pe 24 decembrie 2021. A fost fondată în 1434 ca piață de o zi și este cea mai veche din Germania. Luminile sclipitoare și mâncarea delicioasă vă vor întâmpina pentru o experiență de neuitat.

Cumpărătorii nu ar trebui să rateze șansa de sărbători cu prăjituri cu unt cu fructe, care sunt împachetate și prezintă un sigiliu special care îl înfățișează pe fostul rege al orașului, August cel Puternic. Încercați mere glazurate și vin fiert în timp ce faceți cumpărături la diferite prețuri, de sculpturi în lemn, ceramică și sticlărie. Piața are peste 240 de tarabe care oferă produse locale. Dar punctul culminant este piramida uimitoare de Crăciun de 45 de metri înălțime.

De asemenea, vizitatorilor le va plăcea să exploreze celebrele case din lemn, căsuțele spiridușilor, teatrul de păpuși și Casa lui Moș Crăciun.

Plaisirs d’Hiver, Belgia

See Also

Când ești în Belgia, sărbătorește Crăciunul ca niciodată. Începând cu 26 noiembrie 2021 și până la 2 ianuarie 2022, piața este cunoscută pentru dulciurile sale. Cumpărătorii se pot bucura de  decorațiuni din sticlă suflată manual și multe altele la tarabe.

Petreceți-vă timpul la patinoar și roata Ferris înainte de a vă îndrepta spre  fanfară în timp ce vă savurați vafe belgiene pufoase, mere caramelizate și croustillons de sezon (gogoși de zahăr). Piața oferă, de asemenea, o serie de activități distractive și creative, inclusiv concerte, jocuri de societate, dansuri, coruri și proiecție de desene animate.

Plaisirs d’Hiver (Minunile de iarnă), care se întinde de la Grand Place până la Place Sainte-Catherine, sărbătorește anul acesta a 20-a aniversare. Conform site-ului lor: „Pentru a marca sfârșitul Anului European al Feroviarului, prezentăm călătoriile și trenurile, teme care sunt prezente subtil pe tot parcursul traseului.”

Târgul de Crăciun Skansen, Suedia

Situată la Muzeul în aer liber Skansen de pe insula Djurgarden, piața rămâne deschisă în perioada 26 noiembrie 2021 – 19 decembrie 2021. Asistați la frumusețea Skansen în timp ce vă plimbați prin casele și fermele istorice, toate decorate pentru a completa spiritul Crăciunului.

Cei care doresc să adauge un strop de creativitate la festivitățile lor pot fie să participe la dansurile tradiționale care au loc în jurul bradului festiv din Piața Bollnäs, fie să creeze decorațiuni de Crăciun la atelier.

Luați o pauză pentru a savura niște curcan afumat, vafe și migdale prăjite, printre alte alimente delicioase de la piață.

Piața istorică de Crăciun, care datează din 1903, găzduiește totul, de la articole de artizanat și dulciuri până la lumânări de casă și cadouri secrete de Crăciun.

Piața de Crăciun Plaza Mayor, Spania

În apropierea Crăciunului, Plaza Mayor din Madrid – care datează de pe vremea când regele Filip al II-lea și-a mutat curtea regală la Madrid – se transformă într-o piață întinsă cu 104 tarabe. Aceste tarabe, care au fost renovate în anii 1980 și arată ca niște colibe mici, prezintă figurile nativității, decorațiuni de Crăciun, instrumente muzicale și jucării.

Organizată de Asociația Piața de Crăciun Plaza Mayor, piața începe de obicei din 26 noiembrie 2021 și durează până la 31 decembrie 2021. Aceasta este cu siguranță una dintre multele piețe de Crăciun din Europa pe care ar trebui să le vizitezi.

Hyde Park Winter Wonderland, Marea Britanie

Începeți festivitățile de Crăciun în Țara Minunilor de Iarnă, care au demarat pe 19 noiembrie 2021 și vor dura până pe 3 ianuarie 2022.

Cu plimbările sale distractive și restaurantele festive, Santa Land este un refugiu pentru copii. Să nu uităm că puteți să-lși cunoașteți pe Moș Crăciun!

Zippos Christmas Circus și Cirque Berserk sunt alte activități de care să te bucuri.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top