Acum citește
Aventura „La Casa de Papel” a ajuns la final

Aventura „La Casa de Papel” a ajuns la final

„La casa de papel”, fără îndoială, este unul dintre marile succese ale ficțiunii spaniole din ultimii ani. Produs inițial de Antena 3, a fost difuzat pe rețeaua privată spaniolă în primele două sezoane dar, monitorizând succesul seriei, Netflix a cumpărat drepturile asupra producției spaniole ducând-o la succesul fără precedent pe care îl are astăzi,  plasându-l printre cele mai vizionate seriale de pe platformă la nivel mondial.

Creat de Alex Pina, scenariul este la început unul simplu: un asalt de mai multe zile pregătit împotriva Fabricii Naționale de Monetărie și Stampile din Spania. Un bărbat misterios, cunoscut drept „Profesorul”, plănuiește cel mai mare jaf din istorie. Pentru a duce la îndeplinire planul ambițios, este recrutată o echipă de opt oameni cu anumite abilități care nu au nimic de pierdut…

De când Netflix a preluat controlul, viteza de înregistrare și producție a crescut. Între sezoanele 3 și 4, au trecut doar 9 luni (sezonul 3 a avut premiera în iulie 2019, iar sezonul 4 în aprilie 2020). După al 4-lea sezon a venit anunțul că al cincilea va fi ultimul.

Ultimul sezon a fost difuzat în două părți: prima parte pe 3 septembrie, iar a doua este disponibilă pe Netflix de azi, 3 decembrie.

Cea care a confirmat finalul filmărilor (cu excepția anumitor refilmări) a fost Úrsula Corberó, Tokyo, cu o galerie  foto postată pe Instagram, cu adevărat emoționantă ce include momentele de la filmări și tovarășii din serial.

Sfârșitul unei etape. Ce călătorie! O să-mi fie foarte dor de prietenii mei. Vă mulțumim tuturor pentru atât de mult, sper că al cincilea sezon este la nivelul pe care îl meritați, ceea ce ne-ați dat este grozav!  Jarana pentru totdeauna!

Sinopsis „Casa de Papel sezonul 5”.

Banda este închisă în Banca Spaniei de mai bine de 100 de ore, au reușit să o salveze pe Lisabona, dar trăiesc unul dintre cele mai teribile momente după ce și-au pierdut un camarad. Profesorul a fost capturat de Sierra și, pentru prima dată, nu are niciun plan să scape. Când se pare că nimic nu poate deveni mai rău, va sosi un nou inamic mult mai puternic decât oricare dintre cei anteriori: armata. Sfârșitul celui mai mare jaf din istorie este aproape și ceea ce a început ca un jaf se va transforma acum într-un război.

Distribuția îi include pe cei cu care ne-am familiarizat deja,  Álvaro Morte ca „Profesorul”; Najwa Nimri ca Alicia Sierra; Itziar Ituño ca „Lisabona”; Úrsula Corberó ca „Tokio”; Miguel Herrán ca „Río”; Jaime Lorente în rolul „Denver”; Esther Acebo ca „Stockholm”; Rodrigo de la Serna ca „Palermo”; Belén Cuesta în rolul „Manila”.

Marea veste în acest sens a fost dezvăluită pe 31 iulie, în care Netflix a anunțat pe Twitter că distribuției serialului i s-au alăturat două chipuri cunoscute precum Patrick Criado și Miguel Ángel Silvestre.

Sezonul 5 din „Casa de Papel” are de rezolvat multe îndoieli, iar fanii și-au elaborat propriile teorii. Una dintre cele mai recente este cea care afirmă că inspectorul Sierra va merge de partea profesorului în acest nou sezon.

Netflix a anunțat deja că va extinde universul „La casa de papel” cu un spin-off intitulat „Berlin”  bazat pe personajul lui Pedro Alonso. Data estimată a lansării este 2023.

Actorii serialului au vrut să-și ia rămas bun de la fanii lor la un eveniment organizat de Netflix la Madrid care a lăsat imagini de neuitat.

Acesta este cel mai organic sezon și are o soliditate în ceea ce privește unde începe și unde se termină. Ne-am întors într-un fel să ne jucăm cu elementele de la început, cum ar fi scoaterea în stradă a profesorului, și asta a fost foarte puternic. Există multă adrenalină și întorsături grozave, dar adevărul este că funcționează foarte bine din punct de vedere sentimental și cred că este foarte echilibrat la final”, subliniază creatorul serialului, Alex Pina, profețind și că adepții se vor întreba. până în ultima clipă „Dar cum vor scăpa de asta?”

Marea diferență este că trecem de la epopeea acțiunii și a luptei la epopeea culmilor profunde ale personajelor și, mai presus de toate, este un fel de compoziție a unui puzzle pe care până la ultima suflare a episodului final încerci să o pui pune cap la cap pentru a înțelege sufletul serialului”, susține Pina.

Álvaro Morte dezvăluie noile straturi din structura narativă. „Ei bine, ne jucăm puțin mai mult la acea manie de a pune personajele în situații complicate, acum totul este împins la maximum pentru a fi cât mai extrem posibil.

La casa de Papel este cel mai faimos serial în limba spaniolă din lume. Niciunul dintre protagoniștii săi nu a putut să petreacă o vacanță în Thailanda sau să joace shuffleboard în centrul Bogotei (cum a făcut-o aproape ascuns actorul Hovik Keuchkerian, care avea pseudonimul capitalei columbiene în poveste), fără să fie recunoscut  de fanatici.  Aventura a ajuns la o asemenea proiecție, încât chiar și în Coreea de Sud se dezvoltă o versiune a acestui serial.

 

Vezi și

A fost foarte dificil să rezolv schema complotului și mi-a plăcut, sincer. Nu pot să vorbesc, dar urmărind cele cinci episoade am fost mai mult decât mulțumită”, mărturisește Nawja Nimri, care joacă rolul „polițistului rău”, care a făcut viața mizerabilă personajelor principale încă din sezonul al treilea. După cum spune ea, nimic nu ar trebui luat de la sine înțeles până în ultimul minut al spectacolului de pe ecran.

Declanșăm un fenomen atât de grozav, încât simt că nici măcar noi nu am reușit să-l asimilăm încă. Poate în câțiva ani vom înțelege ce înseamnă asta cu adevărat. Momentan am primit recent o cutie de aur cu costumul roșu pe care l-am purtat ​​în serial. Adevărul este că am îmbrățișat acest cadou cu lacrimi în ochi”, a spus Esther Acebo (Mónica).

Úrsula Corberó, Tokio, este foarte empționată când își amintește de călătoria ei personală în această producție grandioasă.

Sunt mulțumită de periplul lui Tokyo și simt că există ceva foarte poetic în acea frază care vorbește despre a trăi mai multe vieți. A fost un proces foarte greu pentru că am înregistrat cronologic totul și am fost devastată la final, dar sunt foarte mulțumită de tot ce s-a întâmplat ”, dezvăluie Corberó.

Pedro Alonso (Berlin) a anunțat cu entuziasm că, deși „Money Heist” sau „La Casa de Papel” a ajuns la final, universul creat de Alex Pina pentru Atresmedia în urmă cu cinci ani va reveni, doar că într-o formă nouă ca povestea de origine a unuia dintre cele mai populare personaje ale serialului, Berlin. Serialul este programat să sosească pe Netflix în 2023.

În alte știri despre serialul Berlin, s-a confirmat că actorul din „Squid Game” Park Hae-soo va juca rolul lui Berlin în adaptarea coreeană anunțată anterior.

Este un moment memorabil pentru că este sfârșitul unui ciclu și începutul altuia”. Am ajuns la concluzia împreună cu Jesús Colmenar că acum mergem în necunoscut, deschiși la orice se întâmplă și fără așteptări”.

„Știu că acești oameni vor oferi seriei toate întorsăturile posibile. Responsabilitatea de a desprinde un serial atât de popular poate fi o povară și o închisoare, sper să avem în continuare curajul să folosim această energie minunată pentru a risca totul din nou”, a adăugat el.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus