Now Reading
Cum poți petrece Crăciunul singur și să te simți bine de sărbători

Cum poți petrece Crăciunul singur și să te simți bine de sărbători

Ultimul an și jumătate a fost, cel puțin, o perioadă destul de neobișnuită. În timp ce unele lucruri încep să se așeze, unii dintre noi încă nu ne-am putut vedea familiile extinse la fel de mult ca înainte.

Vestea bună este că anul este aproape de sfârșit. Vestea mai puțin bună este că sărbătoarea Crăciunului este aproape și mulți vom fi încă nevoiți să petrecem Crăciunul singuri, involuntar. Unii dintre noi nu putem călători acasă pentru a ne întâlni cu  membrii familiei, părinții în vârstă ar putea fi nevoiți să rămână izolați, iar adunările mari de familie sunt încă în pauză pentru mulți.

Perspectiva de a petrece sărbătorile singur vă poate face să vă simțiți deprimat, mai ales dacă este prima dată când faceți acest lucru. Cu toate acestea, petrecerea Crăciunului singur nu este o zi tristă, deoarece există multe modalități de a face acest Crăciun la fel de interesant ca în ceilalți ani.

Cum să petreci Crăciunul singur

Poate că anul acesta nu poți agăța luminile de Crăciun cu familia, dar dacă îți petreci Crăciunul singur, nu trebuie să te simți izolat. Există multe modalități de a-ți face Crăciunul special și de a-ți menține spiritul ridicat și plin de bucurie

Fă-ți propriile tradiții noi de Crăciun
Gătiți o nouă cină sau un desert de Crăciun pe care îl puteți recrea în fiecare an. Urmăriți un film nou care ar putea deveni noul vostru film de Crăciun. Cântați cu sufletul la gură colinde de Crăciun sau filmați-vă cântând și trimiteți-le familiei și prietenilor pentru a împărtăși bucuria sărbătorilor. Nu există limită pentru tradițiile noi pe care le puteți crea dacă petreceți Crăciunul singuri.

O zi la spa
Cine a spus că sărbătoarea Crăciunului este numai despre activități? Luați-vă o zi liberă și răsfățați-vă cu puțină relaxare. Mergeți la Spa sau la magazinul preferat de articole de înfrumusețare și testați toate produsele de înfrumusețare pe care doriți să le încercați. Cumpărați acea mască de față pe care ați văzut-o pe toate rețelele sociale, înmuiați-vă corpul obosit într-o cadă cu multă spumă sau pictați-vă unghiile de la mâini și de la picioare. Ziua de Craciun? Mai degrabă o zi de relaxare.

Petreceți ziua în altă parte
Faceți o mică excursie într-un alt oraș sau evadați într-o cameră de hotel într-un oraș nou. Vă puteţi bucura de o călătorie cu mașina sau cu trenul într-un loc în inima naturii. Nu doar că veți petrece Crăciunul cu o altă priveliște, dar vă veţi putea bucura și de prosoape și lenjerie de pat noi, pe care nu trebuie să le spălaţi la sfârșitul săptămânii. Nu trebuie să mergi departe pentru a evada. Rezervă o cameră la hotel în orașul tău natal pentru o vacanță. Sau vezi dacă un prieten are nevoie de un house-sitter în timp ce este plecat în vacanță.

Mergeți cu mașina
Dacă este prea frig să ieși afară sau dacă nu te încântă varianta, profită de drumurile libere de Crăciun și mergi la o plimbare. Porneşte căldura și muzica preferată și la drum!. Conduceți într-o zonă din apropiere pe care ați dorit întotdeauna să o vizitați sau conduceți către traseul preferat și bucurați-vă de plimbare. Este o modalitate grozavă de a petrece ceva timp și pentru a vă limpezi. Treci prin magazine sau locuri noi dacă sunt deschise și intră. Nu-ți face griji că ai în minte o destinație, lasă drumul să te ducă acolo unde dorește.

Ieșiți în aer liber
Nu vrei să evadezi? Să stai acasă nu înseamnă că trebuie să stai acasă. Sunt atât de multe de explorat în orașul tău sau în apropierea cartierului tău la o plimbare. Aerul curat și un cer de iarnă pot face minuni pentru minte și suflet. Faceți o plimbare lungă pe jos sau cu bicicleta în timp ce vă bucurați de melodiile dintr-un playlist grozav în căști. Mutați-vă drumeția într-un parc comunitar care este probabil gol sau găsiți trasee de drumeții de aventură în pădure sau într-un parc.

Vizitați un muzeu
Dacă este prea frig să ieși în aer liber și nu vrei să părăsești orașul natal, caută și vezi dacă sunt deschise muzee sau atracții locale. Dacă sunt deschise de Crăciun, du-te și aruncă o privire Te vei bucura de locuri speciale. Deși petreci Crăciunul singur, te vei simți mai puțin singur înconjurat de minunate opere de artă.

Vizionați filme de Crăciun
Urmăriți un film preferat din copilărie sau un vechi clasic pe care nu l-ați văzut niciodată. Începeți o nouă emisiune pe Netflix pe care ați dorit să o vizionați, dar pentru care nu ați avut timp. Printre favoritele fanilor din acest an se numără „Umbrella Academy”, „Ted Lasso”, „For All Mankind”, „McMillions” sau „Dave”.  Nu-ți place să te uiţi la TV? Treci pe PS5 și pierde-te într-o zi de joc.

Răsfățați-vă cu o cină de lux
Petreceți Crăciunul singur anul acesta cu stil și duceți-vă la un restaurant elegant. Crăciunul este o zi specială, așa că de ce să nu te răsfeţi cu restaurantul tău preferat sau cu unul nou pe care dorești să-l încerci? Îmbracă-te doar pentru tine și du-te să te bucuri de o noapte de unul singur. Stai departe de telefon la cină, savurează mâncarea delicioasă și bucură-te de oamenii din jurul tău.

Începeți un nou hobby
Fie că vă petreceți ziua în liniște acasă, pe canapea în fața televizorului sau chiar într-o cameră de hotel, un Crăciun solo este o oportunitate grozavă de a începe un nou hobby. Încercați să coaseți, să preparați vin fiert, să faceți pâine cu aluat, mobilier de bricolaj, să învățați să cântaţi la chitară sau să practicaţi yoga, – chiar și să înființați un magazin online. Sky is never the limit!

Daţi o petrecere pe Zoom
Adunați-vă familia la o conferință Zoom și organizați o petrecere virtuală de vacanță. Planificați o oră pentru a vă întâlni împreună cu familia. Puteți chiar să pregătiți o masă și să luaţi împreună o cină virtuală de Crăciun în familie. Dacă aveți și prieteni care sunt singuri, dar care nu se simt încă confortabil să fie în preajma oamenilor, luați un prânz pe Zoom cu ei. Dacă lucrezi de acasă, de ce să nu îți inviti colegii la o mică petrecere pe Zoom happy hour? Deși nu este același lucru cu a fi în aceeași cameră, este mai bine decât nimic.

Ajutaţi străinii în nevoie
Crăciunul este perioada din an pentru a da înapoi și a-i ajuta pe alții. Anul acesta, de ce să nu-ți petreci Crăciunul făcând voluntariat? A da înapoi oamenilor care au nevoie te va ajuta să uiți de propriile griji și să le înveselești ziua. Petreceți-vă ziua hrănind persoanele fără adăpost, plimbând câinii din adăpost sau vizitând o unitate de îngrijire a bătrânilor. Totodată, poţi să împarţi pachete cu flori, prăjituri de casă sau felicitări de Crăciun. Nici nu trebuie să treci printr-o organizație pentru a fi voluntar. Există o mulțime de oameni care petrec Crăciunul singuri din o mulțime de motive. Dacă știi că cineva își petrece Crăciunul îndurerat sau este bolnav, probabil că are o perioadă mai grea și ar putea avea nevoie și de o companie virtuală. Iar lista celor mai puțin norocoși singuri de Crăciun este lungă.

Luați legătura cu un vechi prieten
Există cineva la care te-ai gândit, dar cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme? Crăciunul este o zi grozavă pentru a ridica telefonul, a suna și a face check-in sau pentru a relua legătura cu vechii prieteni. Nu știi niciodată cine are nevoie de un simplu salut sau de un telefon pentru a le spune că cineva se gândește la ei. S-ar putea să fie ocupați, dar asta nu înseamnă că nu puteți lăsa un mesaj vocal sau că nu îi puteți suna mai târziu. Intenţia este cea care contează.

See Also

Pregătiţi prăjituri
Coaceți prăjituri, plăcinte sau orice alte delicii la care vă puteți gândi. Coaceți o casă de turtă dulce de la zero și decorați-o cu toate bomboanele preferate. Recreează-ți desertul preferat de sărbători, care te va face să te simți mai mult conectat la acasă. Întotdeauna ați vrut să încercați să coaceți pâine? Aceasta este ziua perfectă de încercat, deoarece veţi fi acasă toată ziua. Și nu uitați să vă continuați să vă spuneți că şi caloriile contează de Crăciun.

O zi de curățenie de Crăciun
De ce să nu aloci această zi pentru a face o curăţenie completă de sus în jos a fiecărei camere din casa ta.? Curăță praful tavanului, împachetează toate tricourile, aspiră în spatele mobilierului, freacă cada, organizează dulapurile – poți face atât de multe cu această zi liberă! Nu numai că veți avea un apartament strălucitor-curat pentru Anul Nou, dar o curățenie bună și temeinică este terapeutică și bună pentru suflet. Uită-te la cât de productiv ești într-o zi în care nimeni altcineva nu este!

Scufundați-vă în muncă
OK, aceasta nu este cea mai bună opțiune, dar – dacă slujba dvs. permite acest lucru – este la îndemână dacă doriți să o faceți. Mai ales dacă nu te simţi cu adevărat în spiritul Crăciunului. În timp ce toți ceilalți pleacă să sărbătorească, de ce să nu ajungi din urmă cu o zi întreagă de muncă, neîntrerupt? De asemenea, va oferi o oarecare structură zilei tale libere solo. Dacă lucrezi de la distanță sau în domeniul creativ, poţi face atât de multe pentru a avansa înainte ca toată lumea să se întoarcă la birou. Dacă lucrezi online pe oră, un angajat al serviciului de alimentație sau lucrezi într-un magazin care este deschis de Crăciun, probabil că vei putea face câte ture doreşti – și vei scuti o grămadă de plăți suplimentare din perioada vacanţei făcând asta!

Magazin de Crăciun pentru tine
Nu ai pe nimeni cu care să deschizi cadourile în dimineața de Crăciun?  Mergeți la mall și profitați de ofertele de anul acesta. Intră pe Amazon sau Poshmark și cumpără-ți ceva drăguț ce nu te-ai fi gândit să cumperi într-o altă perioadă a anului. Împachetează-l în ambalaj de cadou și scrie-ți o felicitare drăguță. Pune-l sub brad timp de o zi înainte de a-l deschide. Cine merită mai mult decât tine?

Adoptă un animal de companie
Nu trebuie să-ți petreci Crăciunul complet singur. Dacă nu ai deja unul, sau chiar şi dacă ai, de ce să nu îți oferi un prieten blănos de Crăciun anul acesta? Vizitează un adăpost de animale cu o zi sau două înainte de Crăciun și alege-ți noul cel mai bun prieten. Apoi, poţi petrece ziua de Crăciun cunoscându-i, jucându-te cu ei şi alegând delicii și jucării noi. Toți au nevoie de dragostea ta de Crăciun, iar tu ai nevoie de a lor!

Fă-ți rezoluțiile de Anul Nou
Mai este doar o săptămână până la Revelion. Și anul acesta, nu avem idee unde sau cum vom sărbători trecerea în 2022. Așa că, poate că acum, în strălucirea Crăciunului, este un moment bun să vă gândiți la rezoluțiile pentru următoarele 12 luni. Anul viitor va fi unul de tranziție pentru mulți, de la sănătate publică la economie. Și va trebui să depunem o activitate intensă pentru sănătatea noastră mintală. Notează-ți lista de obiective pentru 2022 și modul în care le vei atinge. Faceți totul să se întâmple anul viitor!

Stai departe de rețelele sociale
Și dacă, în cele din urmă, să-ți petreci Crăciunul singur este prea mult pentru starea ta emoțională, poate este o zi bună să stai departe de rețelele sociale. De Crăciun, nu trebuie să vă lăsaţi copleşiţi de grămada de fotografii de Crăciun în familie care defilează la infinit.

Singur, dar nu însingurat
Sărbătorirea Crăciunului de unul singur nu este ideală. Dar în 2021, multe lucruri pe care le-am considerat normale, de fapt, nu au fost. Dacă nu sunteți acasă pentru a vă bucura de sezonul sărbătorilor cu familia, faceți din petrecerea Crăciunului singur o nouă aventură distractivă. Puteți profita la maxim umplându-vă ziua cu o mulțime de activități și bucurându-vă în continuare de vacanța de Crăciun.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top