Now Reading
Cele mai populare destinaţii de Revelion

Cele mai populare destinaţii de Revelion

Ce modalitate mai bună de a întâmpina anul 2022 decât cu o excursie incredibilă către o destinație uluitoare? De la sărbători discrete la eforturi mai aventuroase, există o vacanță perfectă de Anul Nou pentru orice tip de călător.

Acesta este un moment grozav pentru a planifica o excursie, pentru a ieși din zona dvs. de confort, pentru a vedea priveliștea la care ați visat întotdeauna  sau pentru a încerca preparatul preferat gătit în țara sa de origine.

Fie că sunteți în căutarea unui loc unde să vă relaxați după sărbători, a unui oraș mai plin de viață pentru a sărbători, fie că aveți poftă de spații larg deschise, cu peisaje fantastice, există nenumărate oportunități pentru a celebra un nou an. Iată câteva locuri de vizitat de Revelion, care vor începe 2022 cu bun augur.

Reykjavik, Islanda

Focurile de artificii de la miezul nopții din capitala islandeză sunt un efort comunitar: fiecare își cumpără propriile artificii de la ICE-SAR, unitatea națională de căutare și salvare, în ceea ce este cel mai profitabil proiect de strângere de fonduri al anului. Rezultatul: când ceasul bate 12, cerul explodează cu sute de mini focuri de artificii, luminând întregul oraș. Este o priveliște spectaculoasă, dar ascultați și sunetele: mașinile de pompieri și navele andocate în port sună toate claxoanele pentru a întâmpina Anul Nou. O mulțime  de localnici se adună la emblematica biserică Hallgrímskirkja pentru a lansa focuri de artificii și pentru a urmări spectacolul de la miezul nopții  de pe dealul Skólavörðuholt.

CAZARE

Hotelul Borg a fost pentru totdeauna cea mai luxoasă adresă din Reykjavik, dar pentru ceva mai de tip boutique, încercați 101 Hotel: tot minimalismul scandinav, cu un bar elegant, podele de stejar încălzite și covoare din piele de oaie în camere, plus un subsol care oferă băi japoneze.

 

NEW YORK

Sigur, Times Square nu este cea mai originală recomandare, dar este locul preferat arhetipic de Revelion din New York. Dacă ai de gând să petrececi aici, fă-o din R Lounge-ul Hotelului Renaissance – ferestrele barului oferă o priveliște fără egal către celebra clădire One Times Square. Fă ca un adevărat newyorkez și schimbă Manhattan-ul cu Brooklyn. Există focuri de artificii gratuite și muzică live în Prospect Park, iar Podul Brooklyn este un loc spectaculos pentru focurile de artificii.

CAZARE

De preferat la Hotelul Lowell. Acest refugiu elegant de pe strada elegantă East 63rd a suferit îmbunătățiri și arată minunat. Așteptați-vă la o cameră Pembroke mai aerisită pentru a servi ceai, un foaier neoclasic superb și nou și dormitoare care sunt ultima modă în materie de eleganță.

Edinburgh, Scoția


Celebra extravaganță Hogmanay de trei zile a capitalei scoției începe de obicei pe 30 decembrie, cu o procesiune de torțe în stil viking de-a lungul Royal Mile. Seara cea mare în sine include un program de muzică scoțiană cu Dougie McLean, Eddi Reader și Breabach, care se încheie la timp pentru ca participanții la concert să surprindă imagini inegalabile ale artificiilor de la miezul nopții peste Castelul Edinburgh. Sărbătorile continuă în ziua de Anul Nou cu tradiționala baie în costume în înghețatul Firth of Forth (cunoscut sub numele de „Loony Dook”).  Boho Stockbridge are o mulțime de pub-uri grozave: opriți-vă pentru un shot sau două și muzică populară la barul The Bailie, urmată de o excursie la Parcul Inverleith, care oferă cea mai bună privelişte gratuită a artificiilor la numărătoarea inversă din oraș. .

CAZARE

Balmoral este cel mai grandios hotel din Edinburgh și cel mai confortabil loc pentru a vă recupera după sărbătorile Hogmanay. Pentru ceva mai accesibil, dar nu mai puțin practic, Eden Locke, într-o casă georgiană din New Town, oferă un amestec perfect de roz milenar și detalii din alamă, scaune de răchită și plante tropicale.

 

Sydney, Australia


Spectacolul de artificii din Sydney Harbour este de obicei urmărit de mai mult de un milion de oameni adunați de-a lungul țărmului – deşi orașul începe să se redeschidă în octombrie. Dacă sunteți deja acolo, alăturați-vă bărcilor pline de petrecăreţi care se leagănă pe apă – închiriați o barcă și începeți mai devreme numărătoarea inversă. Landlubbers ar putea prefera să rezerve o masă în aer liber la unul dintre restaurantele de pe malul apei de lângă Sydney Harbour Bridge pentru un loc în primul rând. Ca alternativă, mergeți cu mașina spre Insula Cockatoo și organizați un picnic la lumina lunii, în pregătirea spectacolului; puteți chiar să campați acolo pe timp de noapte, atât timp cât rezervați un loc în avans. Revelion fără bătălia de la sfârșitul nopții pentru un taxi? Da, vă rog.

CAZARE

Hotelul Four Seasons Sydney are vedere la portul din Sydney, la Operă și la Harbour Bridge. Pentru o senzație mai locală, rezervați noul Paramount House Hotel în centrul gastronomic din centrul orașului Surry Hills. O estetică industrială din beton și cupru se întâlnește cu mobilierul, produsele de baie – și berea – de la producători australiani independenți.

Paris, Franţa


Dacă aveți pe cineva special cu care să împărtășiți un sărut la miezul nopții, nu există loc mai bun pentru a petrece Revelionul decât orașul romantismului. Centrul acțiunii este, fără îndoială, focul de artificii de pe Champs-Élysées, dar dacă sperați să vă bucurați de atmosferă fără aglomeraţie, petrecerile de stradă din delurul Sacré-Cœur oferă o privelişte puţin mai calmă asupra festivităților. Evitați dezamăgirile și treceți peste Turnul Eiffel în întregime; focuri de artificii sunt declanșate aici doar de Ziua Bastiliei și îl puteți vedea luminat în orice noapte a anului, cu o baie redusă de mulţime. În mod tradițional, francezii marchează Revelionul cu o cină cunoscută sub numele de le réveillon – de obicei o sărbătoare cu delicatese precum stridii, caviar, escargot și foie gras. Restaurantul cu stele Michelin La Tour d’Argent oferă un meniu fix cu mâncăruri excepționale (și chiar mai multe vederi excepționale asupra orașului), deși poate fi necesar să începeți să economisiți în ianuarie pentru a vă permite. Pentru o opțiune mai economică, terasa de pe acoperiș a clubului cool Wanderlust este locul ideal pentru a urmări artificiile peste Sena.

CAZARE

Începeți anul în palatul Le Meurice, un paradis creativ care găzduiește atât Dali, cât și Picasso, cu interioare realizate de designerul Philippe Starck. Sau vizitați unul dintre numeroasele Airbnb-uri frumoase ale orașului, descoperind cele mai bune cafenele stradale pentru espresso-ul de mahmureală.

Veneția, Italia


Da, este turistic. Da, e aglomerat. Dar ceva este încântător la Veneția de Revelion, totuși, fiorul anticipativ de a număra înapoi până la miezul nopții în plină Piață San Marco merită mai mult decât așteptarea. Una dintre cele mai bune vederi ale artificiilor din Veneția nu se află de fapt pe insula principală; prindeți vaporetto (autobuzul de apă) până la Giudecca și urmăriți spectacolul de peste lagună. Există mai multe tradiții italiene de Revelion la care vă puteți alătura. Aduce noroc să porți lenjerie roșie la trecerea dintre ani, în timp ce lintea, despre care se crede că aduce noroc, este o parte esențială a oricărei cine de Revelion. În plus, încercați practici mai moderne, cum ar fi înotul în apă rece de Anul Nou în Lido.

CAZARE

Există o sumedenie de locuri de cazare în orașul plutitor, de la artisticul St Regis până la gloriosul Hotel Ca’Sagredo, un palat din secolul al XV-lea, cu vedere la Marele Canal.

Barcelona, ​​Spania


Barcelona este un oraș al păsărilor de noapte, așa că petrecerea nu începe cu adevărat până în jurul orei 23:00. Atunci mulțimile se adună pe Plaça d’Espanya pentru a urmări pirotehnica de la miezul nopții de pe Montjuïc, dealul chiar deasupra. La câțiva metri de aici, Poble Espanyol, muzeul de arhitectură în aer liber, găzduiește o petrecere uriașă până la ora 6 dimineața. Una dintre tradițiile mai ciudate – în afară de a mânca câte un strugure pentru fiecare sunet de la miezul nopții are loc în Plaça de Catalunya, în centrul orașului. Imediat după venirea noului an, miile adunate își aruncă sticlele de Cava în mijlocul pieței.

CAZARE

Alăturați-vă mulțimii creative de la Soho House Barcelona, ​​într-o piață mărginită de palmieri, chiar lângă malul mării. Împreună cu barul și centrul spa de la subsol, nu ratați terasa de pe acoperiș pentru vedere la piscină la portul de agrement Port Vell.

Berlin, Germania

Energia Berlinului este un adevărat zumzet la această petrecere masivă în aer liber între Poarta Brandenburg și Coloana Victoriei. Una dintre cele mai mari sărbători în aer liber din Europa, acest jamboree vede în jur de un milion de oameni adunându-se de-a lungul zonei de 1,6 mile a evenimentului. Ce este mult mai bine, este gratuit și durează până la 3 dimineața. Așteptați-vă la muzică live, DJ, spectacole cu laser, mâncare și, bineînțeles, focuri de artificii. Berlinul nu este lipsit de cluburi de talie mondială, dar grădina de pe acoperiș de la House of Weekend își asumă totul în ajunul Anului Nou, oferind vederi uimitoare ale pirotehnicii și asupra orizontului orașului.

CAZARE

Vă simțiți ca acasă în Gorki Apartments, la marginea orașului Prenzlauer Berg. Aceste spații cu aspect răcoros sunt toate diferite, dar fiecare are propriul său farmec: o masă rustică din lemn ar putea fi înconjurată de un amestec de scaune găsite la o piață de vechituri; în colț ar putea fi o piesă de la Dixon sau Knoll.

Lisabona, Portugalia

See Also


Cea mai mare explozie din noua capitală a cool a Europei este la Praça do Comércio, piața principală chiar de pe râul Tagus. În mod tipic portughez, fiesta începe târziu: muzica live începe în jurul orei 22 și continuă după artificiile de la miezul nopții. O mulțime de localnici – înarmați cu propriile lor pahare de plastic – pot fi găsiți bând și dansând în inima acțiunii, așa că nu se simte ca o capcană pentru turiști. Cartierul central Bairro Alto din Lisabona este întotdeauna un loc de petrecere iar petrecerea Revelionului aici nu face excepție. Petrecăreții se îndreaptă adesea aici după artificiile din Praça do Comércio, iar cartierul găzduiește, de asemenea, câteva case de fado remarcabile, unde puteți urmări muzică tradițională portugheză la cină. Locurile populare includ O Faia și Cafe Luso – dar nu sunt ieftine.

CAZARE

Admiraţi priveliștea de la 360 de grade asupra orașului din barul de pe acoperișul Verride Palácio Santa Catarina, care se află într-o splendoare solitară în vârful unuia dintre cele șapte dealuri din Lisabona. Acest nou hotel, ascuns în spatele unei fațade frumoase din secolul al XVIII-lea, combină moștenirea și contemporanul cu culorile vii, lenjeria brută și mătăsurile palide; dormitoarele au vedere la Tajo în față.

Koh Phangan, Thailanda


Pe plajele insulelor Thailandei sunt petreceri pe tot parcursul anului, dar cea mai sălbatică dintre ele este Revelionul de pe Koh Phangan, unde se desfășoară cea mai faimoasă petrecere de lună plină din lume. Învârtindu-se în jurul plajei Sunrise din Haad Rin, vâltoarea începe de îndată ce se întunecă și continuă cu mult după răsărit și în după-amiaza următoare. Mergeți la cocktailuri și la o cină cu pește proaspăt prins și la grătar în partea de apus a insulei și nici nu vă gândiți să vă alăturați petrecerii decât înainte de miezul nopții. Apoi întoarceți-vă la Sunset Beach pentru o baie în zori.

CAZARE

Stațiunea elegantă Anantara se află la jumătatea coastei de est a Koh Phangan, la o oarecare distanță de petrecere, dar călătoria spre casă, într-o barcă prin apele turcoaz în timp ce soarele răsare, este de neratat.

 

Rio de Janeiro, Brazilia


Este practic mijlocul verii în Rio de Janeiro în această perioadă a anului, motiv pentru care mulți petrecăreți evită cluburile de interior și duc petrecerea pe plajă. Două milioane de oameni se adună pe Copacabana, lungă de 2,5 mile, pentru samba, șampanie și artificii în noaptea de Revelion – pentru a găsi un loc bun, începeți să vă ocupați locul de la ora 22:00. Este obișnuit să purtați alb la Rio de Revelion – se spune că aduce noroc pentru Anul Nou. Posturile de salvamar de-a lungul plajei se numesc „postos”;  cunoscătorii recomandă amenajarea între Postos 5 și 6. Aceasta este porțiunea finală a Copacabana, deci nu este la fel de aglomerată; în plus, se află la câțiva pași de petrecerile de la Ipanema, unde mulți petrecăreți se îndreaptă după focurile de artificii.

CAZARE

Belmond Copacabana Palace are vederi exclusive și un preț pe măsură. Pentru ceva mai accesibil, dar cu vederi la fel de uluitoare, hotelul Mama Ruisa este o pensiune încântătoare, cu o senzație de epocă, familiară.

ROMÂNIA

În cazul în care vreţi să petreceţi Revelionul în ţară, aveţi mai multe opţiuni. Puteți merge fie într-una dintre stațiunile de pe Valea Prahovei, fie la Poiana Brașov de exemplu. Dar nu numai aici găsești stațiuni montane unde poți practica sporturi de iarnă. De obicei, se organizează petreceri și, de asemenea, concerte. Nu uitați de șampanie, muzică bună și artificii.

Dacă îţi place să afli multe lucruri interesante despre tradiţiile şi obiceiurile ţării, îţi recomandăm un Revelion în Maramureş. Este una dintre zonele țării în care tradițiile încă se păstrează și în care vă garantăm că vă veți simți excelent. Gazdele sunt mereu fericite pentru fiecare oaspete și veți participa la una dintre cele mai frumoase tradiții și obiceiuri care au loc în zilele dinaintea Anului Nou și o petrecere extraordinară în noaptea dintre ani.

În cazul în care doriţi să vă bucuraţi de zona de munte, dar fără a practica un sport de iarnă, vă recomandăm zonele turistice ale judeţului Braşov, mai exact zona care cuprinde Bran şi Moeciu. Peisajele sunt de vis și vă garantăm că vă va plăcea ideea de a petrece un An Nou tradițional românesc.

Desigur, acestea nu sunt singurele locuri în care poți petrece unul dintre cele mai frumoase Revelion din viața ta, dar noi le-am selectat pe cele mai populare. Fiecare oraș din țară organizează concerte sau artificii la miezul nopții, dacă vrei să petreci Anul Nou în aer liber, oriunde te-ai afla.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top