Now Reading
Concertele anului 2022 în România

Concertele anului 2022 în România

Noul an se anunță bogat în evenimente. Artiști de renume se pregătesc de concerte incendiare în România care, dacă situația o va permite, vor readuce din nou România în prim-planul țărilor cu evenimente concertistice semnificative.

Iată cele mai importante venimente din 2022:

Sting

Artistul britanic va cânta pe 15 martie 2022, de la ora 19.00, la BT Arena, în Cluj Napoca. Concertul My Songs cuprinde cele mai îndrăgite cântece din întreaga carieră a cântăreţului, spectatorii putând asculta melodii care au scris istorie, precum Roxanne, Englishman in New York, Every Breathe You Take sau Message in a Bottle. Sting va prezenta  la Cluj Napoca şi melodiile de pe noul album, The Bridge, un album în care artistul vorbeşte despre pierderile personale, lockdown şi tulburări politice şi sociale.

Biletele au fost deja puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 190 şi 490 de lei.

 

Maluma

Unul dintre concertele anului în România va fi cu siguranță cel al lui Maluma, unul dintre cei mai îndrăgiți artiști latino la nivel mondial. Maluma revine în concert la Bucureşti, pe data de 8 aprilie 2022, la Romexpo, în cadrul turneului “Papi Juancho Maluma World Tour”.

Pentru acest show, biletele sunt puse în vânzare prin rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro, Entertix (www.entertix.ro) și iabilet.ro. Evenimentul este prezentat de Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

Pink Martini

Reprogramat din cauza pandemiei de coronavirus, concertul Pink Martini de la Bucureşti va avea loc pe 9 aprilie 2022, la Sala Palatului.

Biletele pentru reprezentaţia din primăvară au preţuri cuprinse între 120 şi 350 de lei, iar cele deja achiziţionate pentru concertul amânat rămân valabile. Pink Martini cântă şi pe 10 aprilie în Bucureşti, la Fratelli Studios, biletul în acest caz având preţ unic: 250 de lei.

 

Toto Cutugno

Toto Cutugno, celebrul cantautor italian în vârstă de 76 de ani, va susține un nou concert la Sala Palatului din București pe 8 mai 2022. Cu acest prilej, “L’italiano vero” va sărbători 50 de ani de activitate alături de publicul din România.  Artistul  a promis pentru acest eveniment special să prezinte în fața fanilor cele mai bune piese din întreaga discografie, adică toate acele cântece pe care oamenii le îndrăgesc și doresc să le asculte: “L’italiano”, “Serenata”, “Solo noi”, “Innamorati”, “Insieme”, “Una domenica italiana”, “Le mamme”, “Emozioni”, “Gli amori”, “L’ete indien” sau “Et si tu n’existais pas”. Biletele au prețuri cuprinse între 90 și 250 lei.

David Garrett

Primăvara îl readuce la Bucureşti, dar şi la Cluj Napoca şi pe celebrul violonist David Garrett. Datele noilor concerte – pentru că şi acestea au fost reprogramate – sunt 17 mai pentru cel de la Sala Palatului din Bucureşti şi 20 mai pentru cel de la BT Arena, din Cluj Napoca.

Alive, noul turneu al violonistului, se doreşte a fi o celebrare a revenirii pe scenă şi a vieţii şi va cuprinde interpretări ale unora dintre cele mai celebre melodii din toate timpurile: What A Wonderful World, Imagine, Enter Sandman, Hit the Road Jack, Thriller sau Bella Ciao.

Biletele au preţuri cuprinse între 150 şi 710 lei, la VIP, iar cele deja achiziţionate pentru concertele din turneul trecut şi încheiat mai devreme rămân valabile.

 

Foreigner

Tot pe 29 mai şi tot în Bucureşti vor cânta şi rockerii de la Foreigner. Concertul lor este programat să aibă loc la Arenele Romane, iar spectatorii vor avea ocazia să asculte unele dintre piesele care i-au făcut celebri în întreaga lume, precum Cold As Ice sau I Want to Know What Love Is. Biletele în Earlybird au preţuri de 149 de lei, 239, respectiv 329 de lei, însă numărul lor este limitat.

 

Evanescence

Vara începe cu un alt concert de excepţie. Rockerii de la Evanescence vin şi ei la Bucureşti şi vor cânta pe 7 iunie la Arenele Romane. Melodii precum Bring Me To Life şi Going Under vor răsuna în interpretarea inegalabilei Amy Lee. Biletele în Earlybird şi Presale au preţuri ceva mai mici, între 189 şi 339 de lei, dar numărul lor este limitat.

 

Passenger

Cântăreţul britanic Mike Rosenberg, cunoscut sub numele de scenă Passenger, ajunge în 2022 pentru prima dată la Bucureşti. Concertul său este programat pentru 1 iulie, la Arenele Romane, iar preţurile biletelor sunt cuprinse între 100 şi 250 de lei.

Pet Shop Boys

Trupa britanică revine la Bucureşti după 14 ani, în cadrul turneului Greatest Hits Live. Şi aşa cum îi spune şi numele, la concertul din 4 iulie de la Arenele Romane vor răsuna melodii celebre precum West End Girls, It`s a Sin şi Always On My Mind. Biletele în Earlybird au preţuri cuprinse între 191 şi 351 de lei.

 

SAGA FESTIVAL

Festivalul va avea loc pe Arena Națională din București, în perioada 3-5 iulie,  însă zona de concerte va include și Parcul Național. Aici, organizatorii vor amenaja mai multe scene și vor pregăti surprize și secrete care așteaptă să fie deslușite.  Peste 200 dintre cei mai apreciați artiști internaționali și locali vor veni în 2022. Primii artiști din line-up anunțați sunt Afrojack, Marshmello, Timmy Trumpet, Black Coffee, Nicole Moudaber, Pan-Pot, Purple Disco Machine și Sickick. Mulți alți artiști vor fi anunțați la începutul anului viitor. Pentru general acces trebuie să plătiți 499 de lei, iar pentru un abonament VIP, 830 de lei.

Zucchero

Tot în iulie ajunge în România un alt greu al muzicii rock, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti italieni din istorie. Zucchero va cânta pe 7 iulie la Sala Palatului din capitală, în cadrul turneului de promovare al noului său album, D.O.C. Preţurile biletelor încep de la 90 de lei şi ajung la 240 de lei, la VIP.

 

NEVERSEA

Organizatorii au anunţat primele nume care vor fi prezente la acest festival organizat în perioada 7-10 iulie, pe listă aflându-se Alan Walker, Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, Timmy Trumpet, Tujamo, W&W. Mai mult, scenele secundare vor găzdui artişti şi DJ-i din lumea techno, tech-house, house, deep house, ambiental, chill, electronic, dubstep, drum&bass, trap, hip-hop, rap, liquid sau retro.  Primii artişti anunţaţi pentru scenele secundare sunt BBNO$, Borgore, Dirtyphonics, Mahony, Netsky, Priku, Raresh, Sit şi Sublee B2B CAP. Organizatorii au precizat că fanii îşi pot asigura intrarea pe „The Island of Dreams” de pe neversea.com/tickets. Preţurile pornesc de la 104 euro + taxe. Abonamentele pot fi cumpărate şi în rate, exclusiv prin aplicaţia Extasy, care poate fi descărcată din Google Play pentru Android şi din iOS pentru iPhone.

 

Placebo

Tot în iulie revine la Bucureşti şi trupa britanică Placebo. Concertul este programat pentru data de 13, la Romexpo, iar preţurile biletelor sunt cuprinse în Presale între 171 şi 341 de lei.

 

ELECTRIC CASTLE

Ca de fiecare dată, evenimentul va avea loc pe domeniul Banffy din Bonțida, anul acesta în perioada 13-17 iulie. Această ediție este reprogramarea celei din vara lui 2021. Astfel, biletele deja achiziționate vor fi valabile pentru ediția din 2022. Organizatorii au reușit să reconfirme headlinerii festivalului –  Gorillaz, Deftones și Twenty One Pilots.  „Electric Castle este primul festival din România care a mutat muzica electronică și sunetele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel”, spun organizatorii. Abonamentul cel mai ieftin costă 649 de lei, iar cel mai scump se poate achiziționa cu 1.639 de lei, preț ce include și locul de cazare în camping.

 

Il Volo 

La numai câteva luni de la concertul susținut cu un succes uriaș pe scena Arenelor Romane, celebrul grup pop-opera Il Volo a inclus România în programul noului turneu mondial „IL VOLO SINGS MORRICONE”. Admiratorii celor trei tenori italieni din țara noastră vor avea, astfel, privilegiul de a se bucura de o experiență concertistică unică pe 16 iulie 2022, la Sala Palatului din București. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua EVENTIM.RO, la prețuri cuprinse între 145 lei și 440 lei, în funcție de categoria de loc.

ROCK THE CITY

Trupele Kiss, Whitesnake şi Powerwolf vor concerta anul viitor la Bucureşti în cadrul festivalului „Rock The City”.  Pe 16 iulie 2022, „Rock The City” va prezenta două legende ale muzicii rock – Kiss şi Whitesnake – aflate în turneul lor de adio.  Prezenţa grupului glam rock Kiss va fi o premieră pentru România. Trupa va conerta în cadrul „End Of The Road World Tour”, ce va încheia o carieră de 49 de ani, începându-și activitatea în 1973 la New York. Și trupa britanică Whitesnake îşi va încheia cariera live după o activitate de 44 de ani, sub numele sugestiv „The Farewell Tour”. În timp ce Powerwolf și-a început activitatea în 2004 şi, de la an la an, a reuşit să câştige noi fani. Concertele vor avea loc în parcarea A din complexul Romexpo.

See Also

Judas Priest

Şi concertul amânat al rockerilor de la Judas Priest a fost reprogramat pentru vara lui 2022. Britanicii vor urca pe scena de la Arenele Romane pe 18 iulie, iar în deschidere sunt programaţi să cânte tot The Dead Daisies şi Amalgama, aşa cum era stabilit şi pentru concertul iniţial. Biletele deja cumpărate rămân valabile, iar pentru cei care nu le au cumpărate deja, dar vor să meargă, preţurile sunt cuprinse între 169 şi 359 de lei în Presale.

 

Nightwish

Trupa symphonic metal Nightwish va concerta la Bucureşti anul viitor în cadrul turneului „Human: II Nature” prin care îşi promovează cel mai recent album, lansat în 2020. Concertul e programat să aibă loc pe 1 august 2022, la Romexpo. În mai mult de două decenii de activitate, Nightwish a lansat nouă albume compuse, în mare parte, de fondatorul Tuomas Holopainen.  Pentru show-ul de la Bucureşti vor fi puse în vânzare 10.000 de bilete. Evenimentul va avea loc în conformitate cu regulile în vigoare la momentul respectiv.

UNTOLD

Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume își va deschide porțile și în 2022 ( 4-7 august). Organizatorii au început deja pregătirile pentru cea de-a șaptea ediție care va veni cu povești și personaje noi.  Ca și în edițiile trecute, participanții vor avea parte de experiențe inedite, se vor bucura de genuri muzicale diverse, de la live acts la show-uri EDM, pop, house, techno, tech-house, deep house, drum&bass, dubstep, grime, hip-hop, trip-hop, trance, tribale, reggae și multe altele. Primele abonamente au fost puse în vânzare, iar cel mai ieftin costă 129 de euro + taxe, iar cel mai scump, 340 de euro + taxe. În 2021, Untold a fost singurul mare festival de muzică din Uniunea Europeană care a avut loc și a adus în România cel mai bun line-up al anului.

SUMMER WELL

Festivalul se va desfășura la Domeniul Știrbey din Buftea (12-14 august), iar prima trupă anunțată care va cânta este Arctic Monkeys. Primele abonamente au fost deja puse în vânzare. Ele pot fi achiziționate de pe summerwell.ro, la prețul de 375 de lei + taxe de booking pentru o perioadă limitată.

 

FOREVER HIT

Cei mai reprezentativi artiști ai muzicii anilor 80 și 90 vor concerta pe Arena Națională în data de 20 august, Forever Hit fiind unul din primele festivaluri de după restricții ce are pe același afiș muzicieni din întreaga lume. Alphaville, Dr. Alban, SNAP!, Ice MC, Sandra, Haddaway, Nana, C-Block, Tehnotronic, Londonbeat, Jenny (Ace of Base), Boney M, No Mercy, Captain Hollywood Project, Modern Talking ori Mr President și-au anunțat prezența la București. Toate cardurile de acces achiziționate rămân valabile pentru 2022.

Armin van Buuren

Amânat cu foarte puţin timp înainte din cauza incidenţei crescute a cazurilor de COVID, concertul DJ-ului olandez de la Bucureşti a fost reprogramat pentru 24 septembrie 2022. Spectacolul va avea loc în cadrul evenimentului Sound of Bucharest şi este catalogat drept cel mai mare solo show al lui Armin van Buuren de până acum. Biletele emise pentru evenimentul de anul acesta rămân valabile şi pentru 2022.

 

Tarja Turunen

Tarja Turunen revine în România cu un concert ce va avea loc pe 18 octombrie 2022 la Arenele Romane din București. Concertul va avea loc indoor, în cort încălzit. Pe 19 octombrie, artista concertează la Form Space din Cluj-Napoca. Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât prin colaborarea cu trupa Nightwish, cât și datorită carierei solo. După aproape un deceniu alături de Nightwish, carismatica artistă a pornit un proiect solo care s-a bucurat de succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei peste 15 ani de carieră solo a lansat cinci albume de studio, cel mai recent, “In the Raw”, fiind lansat în 2019.

Biletele se găsesc pe iabilet.ro la următoarele prețuri: Earlybird – primele 200 de bilete – 149 lei Acces General si 169 lei Golden Circle, Presale – 169 lei Acces General si 199 lei Golden Circle, La Acces – 200 lei Acces General si 230 de lei Golden Circle.

 

Uriah Heep

Trupa rock Uriah Heep va marca jumătate de secol de existenţă printr-un turneu care ajunge şi la Bucureşti, în octombrie 2022. Grupul britanic va cânta la Sala Palatului pe 27 octombrie. Trupa a fost înfiinţată la Londra, în 1969, şi este considerată una dintre cele mai importante formaţii rock ale anilor 70. De-a lungul anilor, Uriah Heep a susţinut concerte şi turnee în întreaga lume, a lansat 24 de albume de studio, iar cel mai recent este „Living The Dream”, apărut în 2018. Trupa va concerta la Sala Palatului din București.

 

What's Your Reaction?
Excited
3
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top