Now Reading
EXCLUSIV EUROVISION 2022 ROMÂNIA | VANU : “Îmi doresc ca piesa „Never give up” să ajungă la cât mai mulți oameni care au nevoie de un mesaj de suflet.”

EXCLUSIV EUROVISION 2022 ROMÂNIA | VANU : “Îmi doresc ca piesa „Never give up” să ajungă la cât mai mulți oameni care au nevoie de un mesaj de suflet.”

Cele 45 de piese alese în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2022 au fost publicate recent pe pagina oficiala dedicata de TVR.

Păstrând tradiția creată în ultimii ani, Daily Magazine realizează pe această cale o serie de interviuri interactive, prin care ne propunem să cunoaștem mai bine câțiva dintre semifinaliști – să zicem cei care ne inspiră cel mai mult în acest an și care au un anumit potențial artistic de a ne reprezenta țara cu brio la Torino după câțiva ani mai puțin fericiți pentru noi.

Începem azi această serie de interviuri cu Răzvan Alexa aka Vanu – pe numele său de artist – care ne propune o piesă cu un sound occidental și cu un mesaj ce poate reprezenta clar atitudinea României pe scena de la ESC, “Never give up”.

 

3 lucruri care nu se cunosc despre mine şi pe care vreau să le desconspir cu acest interviu

  • „de meserie” sunt psiholog, dar nu am profesat niciodată în acest domeniu (în afară de ședințele gratuite de terapie oferite prietenilor 😊
  • Am copilărit în satul bunicilor lui Mihail Sadoveanu, la granița dintre județele Iași și Neamț
  • Iubesc soarele, plaja și m-aș muta și mâine undeva unde e cald tot anul

 

3 răspunsuri pe care le ofer personal la întrebarea De ce Eurovision?

Este un lucru pe care mi-l doresc efectiv de când am descoperit acest concurs, sunt fan de mic. Anul acesta am decis să particip pentru că am compus o piesă de care sunt mândru, este foarte personală, o parte a poveștii mele. Îmi doresc ca piesa „Never give up” să ajungă la cât mai mulți oameni care au nevoie de ea, care au pierdut pe cineva și sper să le ofere alinare, pentru mine a fost cumva terapeutic să o compun.

 

3 moduri în care eu văd evoluţia acestei competiţii de-a lungul anilor

Multă lume probabil nu știe, dar Eurovisionul s-a născut din dorința unor oameni de a unifica, prin artă și muzică, o Europă dezbinată de războaie. Și iată, mai bine de 60 de ani mai târziu, este cel mai mare show muzical de pe mapamond. Mi se pare extraordinar când, în timpul filmărilor live ale concursului, vezi în public o multitudine de steaguri și oameni fericiți care, parcă pentru câteva zile, lasă toate diferențele deoparte și se bucură de muzică și spectacol. Tocmai din această cauză, Eurovisionul a rezistat atât – e caracterizat prin inovație, incluziune și diversitate și sunt de părere că, încet-încet, se depărtează de factorul politic.

 

3 elemente de inedit pe care le aduc pe scena/în peisajul Eurovision din acest an

Pot să zic „pe mine și încă 2 prieteni”? 😊 (asta doar că mi-au fost cerute 3 elemente, eu voi veni cu mai mulți prieteni). Sună a narcisismo-egocentrism prea rău? Chiar dacă sună, nu e chiar neadevărată afirmația. Sunt de părere că fiecare e special și unic, fiecare are ceva de oferit și lumea m-a cam uitat (asta dacă m-a știut vreodată) de la participarea la Vocea României de acum 9 ani. Inedită este și piesa „Never give up” care a fost scrisă special pentru participarea la acest concurs și sper eu că va fi considerată inedită și interpretarea.

 

3 mesaje transmise de piesa mea în acest an

Piesa reprezintă un îndemn de a nu renunța niciodată la ce îți e drag sufletului, o încurajare de a rămâne puternic, chiar dacă viață te lovește când nu te aștepți și reamintirea faptului că, la final, contează viața din ani, nu anii din viață.

 

 

3 moduri în care îmi propun să reanim imaginea României la ESC

Prin emoție, simplitate și o melodie sinceră, scrisă din dor și durere. Less is more.

 

3 piese Eurovisionistice favorite ever

Cam greu să aleg 3, sunt foarte multe care-mi plac, dar hai că fac o încercare:

  • Loreen – Euphoria
  • Lordi – Hard Rock Hallelujah
  • Luminița Anghel & Sistem – Let me try

 

3 motive pentru care, dacă aş fi unul dintre ceilalţi contracandidaţi, m-aş vota la ESC – Selecţia Naţională

See Also

În principiu, îmi doresc să fiu votat dacă merit, dacă pachetul pe care îl prezint este considerat că fiind cel mai bun din toate, dacă piesă mișcă ceva în oameni.

 

 

3 planuri de viitor post Eurovision România

După experiența Eurovision, îmi propun să mai scot piese, să continui activitatea cu trupa în care activez și să am mai multă grijă de mine.

 

3 mesaje pentru mine, cel din trecut/prezent/viitor, dar şi pentru fanii atemporali ai Eurovision Song Contest

Cu riscul de a suna ca tata, variantei mele din trecut i-aș spune „nu există nu pot, există doar nu vreau” și, pe alocuri, felicitări pentru curaj. Mi-aș îndemna eul prezent să muncească în continuare și să se implice cu pasiune în tot ceea ce face pentru a ajunge acolo unde își dorește, iar pe viitor, să nu mai plece urechea la orice. La urmă urmei, „those who mind, don’t matter and those who matter don’t mind”.

Tuturor fanilor Eurovision le doresc să fie fericiți în pielea lor, să se accepte așa cum sunt, să se iubească. Cu toate că știm că nu se face primăvară cu o singură floare, dacă am fi cu toții mai buni și mai înțelegători unii cu ceilalți, probabil am trăi într-o altfel de lume. Avem mult mai multe lucruri în comun, decât lucruri care ne diferențiază.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
9
Happy
4
In Love
8
Not Sure
2
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top