Now Reading
FRESH ARTIST | RxA – Despre curaj, eclectic și libertate artistică

FRESH ARTIST | RxA – Despre curaj, eclectic și libertate artistică

Ne-am propus ca anul acesta să promovăm și cei mai promițători newcomeri, despre care credem că au cu adevărat ceva de spus în industria artistică românească.

Roxana Gavrilă, cunoscută și sub pseudonimul RxA, inspirată de artiști precum Sevdaliza, Sub Urban, Tsar B. sau Ecca Vandal, este o prezență eclectică, îndrăzneață și exact de ce avem nevoie pe scena muzicii românești. Ca stil muzical, solista ne prezintă propriile creații muzicale cu o abordare ca alternative indie, experimental pop, electro, și ceva influențe trap. După absolvirea Universității Naționale de Muzică din București și finalizarea Școlii Vedetelor de la TVR, RxA și-a continuat cu succes drumul în industria muzicală românească, colaborând cu nume mari, precum Smiley, Andra, INNA, Tudor Chirilă, Ioana Igant, Ștefan Bănică și Giulia Anghelescu, alături de multe personalități din showbiz-ul muzical autohton. În 2008 și 2009, RxA a lucrat cu postul de televiziune Kanal D pentru înregistrarea genericului emisiunii „Rătăciți în Panama” și, deopotrivă, cu una din cele mai mari companii de producție cinematografică din lume, The Walt Disney Company, pentru numeroase proiecte de dublaj, cum ar fi „Clubul lui Mickey Mouse”, „Frumoasa și Bestia”, „Strada Dalmațieni 101” și „Peter Pan”. În ultimii opt ani, cântăreața a ajuns în Los Angeles, unde a studiat cu profesorul de voce al celebrei Tori Kelly, descoperind-o, mai apoi, pe MeeRah, vocal coach-ul de la „Vocea României”, care a îndrumat-o în a-și găsi libertatea vocală bazată pe tehnică.

Recent a lansat două piese care se bucură de succes la public și care sună “ca afară”, adică au pachetul format din voce bună, sound comercialo-eclectic, mesaj și vizual de impact.

“The Box” este o melodie scrisă și compusă chiar de tânăra interpretă, în colaborare cu Enri Demi, Navi și Ene Sergiu Gelu. Regizorul videoclipului, Ciprian Strugariu, reușește să transpună în imagini povestea versurilor care „vorbesc despre o «eu» care nu poate fi conținută și catalogată într-un fel anume”, a declarat RxA. „Piesa a prins formă într-o zi de august. A fost ziua perfectă pentru un session care a avut cel mai cursiv flow întâlnit până la momentul respectiv. Mă atrage acea linie fină dintre ce se crede a fi normal și acel ceva ce creează reacții de contrariere. Și îmi place să împing acea linie cât mai mult, să mă joc cu ea”, adaugă artista.

See Also

Iar „Rebel” este melodia scrisă și compusă chiar de RxA, în colaborare cu o întreagă echipă de compozitori și scriitori devotați, Navi Ivan, Ștefan Marin, Ene Gelu Sergiu, Enri Demi și Andy Horjea. „Piesa susține ideea de a fi liber și neconstrâns de anumite șabloane. «Rebel» reprezintă forma fiecăruia de a se exprima, curajul fiecăruia de a se arăta exact așa cum este, de a-și arăta unicitatea, iar noua mea piesă subliniază că toate aceste acțiuni nu reprezintă așa cum s-ar eticheta imediat un act de răzvrătire, de rebeliune, împotriva cuiva sau a ceva, ci, mai degrabă, scoate în evidență forța interioară și curajul de a te expune în toate formele care te compun”, mărturisește RxA. Videoclipul, regizat de Ciprian Strugariu, transpune în imagini versurile scrise și compuse de RxA, iar Awad Chady, coregraf al reality show-ului „Bravo, ai stil!”, reușește să dea contur acestora printr-un real spectacol de artă și… dans

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top