Now Reading
“Arhiva 81” – thrillerul înfiorător must watch de pe Netflix

“Arhiva 81” – thrillerul înfiorător must watch de pe Netflix

Netflix a adăugat o nouă intrare pe lista sa tot mai mare de seriale de groază. Având premiera pe 14 ianuarie, Archive 81 urmărește povestea arhivistului Dan Turner (Mamoudou Athie), care este angajat pentru a restaura o colecție de casete video deteriorate, din 1994. Casetele sunt opera regizoarei Melody Pendras (Dina Shihabi) și cuprind documentarea activității de cult periculoase din blocul Visser, de acum 25 de ani. Povestea îl conduce pe Dan pe o cale obsesivă pentru a descoperi adevărul despre ceea ce s-a întâmplat acolo, și o legătură se naște între el din prezent și Melody din trecut, pe măsură ce devine convins că o poate salva de soarta terifiantă pe care a întâlnit-o cu decenii în urmă.

Archive 81 se bazează în mod liber pe podcastul cu același nume creat deDan Powell și Marc Sollinger, care au servit și ca producători la adaptarea pentru televiziune. Netflix nu a anunțat încă dacă Archive 81 va reveni pentru un al doilea sezon, dar podcast-ul a rulat timp de trei sezoane, așa că există cu siguranță o extindere a poveștii. Distribuția și echipa par de asemenea satisfăcute cu ceea ce au creat și dornice să continue să lucreze la serie.

Sunt obsedată de seriile cu cutii misterioase, de genul care ne duc într-o groapă de iepuri într-o lume ciudată și întunecată”, a declarat producătoarea Rebecca Sonnenshine (The Boys, Vampire Diaries) pentru Rolling Stone. „Arhiva 81 este o poveste profund emoționantă, condusă de personaje, despre natura artei, a credinței și a căutării identității – toate înfășurate într-o pătură uzată de groază existențială. Scenariul i-a oferit acestui film șansa de a descoperi tot felul de formate media uitate, ceea ce are ca rezultat o poveste unică, texturată vizual, care este atât frumoasă, cât și terifiantă.”

Vedeta din Archive 81, Dina Shihabi, care o interpretează pe Melody, a împărtășit sentimente similare. „Aceasta este cea mai bună producție realizată în ultimul mult timp”, a spus ea despre scenariu într-un interviu recent pentru W Magazine.

See Also

Între timp, Powell și Sollinger lucrează la un nou podcast care va debuta pe toate platformele de podcast majore pe 16 februarie. Potrivit Variety, acesta se intitulează Wavelength și va consta din 10 episoade centrate în jurul a doi agenți guvernamentali care – după ce investighează un misterios incident la o companie de tehnologie – sunt atrași într-o conspirație ciudată care implică miliardari secreți, artiști excentrici, profesori de colegiu și entități dintr-o altă lume. Folosește același concept de „material găsit” pe care duo-ul l-a creat pentru Archive 81, țesând în cele din urmă un mister „despre monștrii pe care îi creăm și despre oamenii care trebuie să lupte cu ei”, au spus Powell și Sollinger pentru Variety.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
1
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top