Now Reading
Money Heist Korea: Joint Economic Area | Află totul despre remake-ul corean al popularului serial Casa de Papel

Money Heist Korea: Joint Economic Area | Află totul despre remake-ul corean al popularului serial Casa de Papel

Seria de origine spaniolă, extrem de populară pe Netflix, La Casa de Papel, cunoscută și sub numele de Money Heist, primește un remake sud-coreean.

Anunțată în decembrie 2020, viitoarea adaptare promite să dea o nouă viață intrigii familiare a iubitului serial spaniol – și anume, jefuirea monetăriei regale și a băncii naționale – dar cu un nou cadru, în peninsula coreeană.

Pe 1 decembrie, actorul dintr-un alt serial mult îndrăgit, Squid Game, Park Hae-soo, care joacă rolul lui Berlin în viitorul remake, a anunțat într-un videoclip postat de Netflix că remake-ul din Coreea de Sud al seriei  Money Heist va avea premiera cândva în 2022. În ianuarie 2022, Netflix a confirmat că remake-ul se va intitula Money Heist Korea: Joint Economic Area. Este posibil ca remake-ul să fi fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, care a suspendat producția mai multor drame coreene anul trecut. În august 2020, Variety a raportat că Netflix respectă reglementările guvernamentale și a oprit producția pentru toate emisiunile sale coreene, deși nu a menționat care seriale au fost afectate.

La sfârșitul lunii martie 2021, Netflix a dezvăluit distribuția pentru primul sezon al remake-ului sud-coreean. Distribuția îi va include pe Yoo Ji-tae (Healer, Mad Dog) în rolul profesorului, creierul din spatele furtului. Park Hae-soo (Jocul Calamarului) îîl va portretiza pe Berlin, mâna dreaptă a profesorului și apărătorul criminalilor.

Jun Jong-Seo (The Call, Burning) va prelua rolul lui Tokyo, în timp ce Lee Won-Jong preia rolul figurii paterne, Moscova. Fiul lui Moscova, Denver, va fi interpretat de Kim Ji-hoon (Flower Of Evil), în timp ce  Nairobi, este interpretată de modelul/actrița Jang Yoon-ju (noul model de top din Coreea).

Restul bandei îi include pe actorii Kim Ji-hoon (Al 12-lea suspect) și Lee Kyu-Ho (Healer) în rolul fraților Helsinki și, respectiv, Oslo.

Grupul care se ocupă de investigațiile privind jafurile bandei îl va prezenta pe Kim Yun-jin (Lost) în rolul lui Seon Woo-jin și pe Kim Sung-o (A Korean Odyssey) în rolul lui Cho Moo-hyuk.

Pe 31 mai 2021, Netflix a anunțat că rolul lui Rio, interesul amoros al Tokyo, va fi jucat de Lee Hyun-woo (The Beauty Inside).

Lee Hyun-woo a declarat  prin intermediul agenției sale: „Sunt încântat să salut telespectatorii cu o dramă pentru prima dată după ceva timp. Voi face tot posibilul pentru a crea un personaj cool, memorabil și o producție atrăgătoare pentru cei care anticipează remake-ul coreean al Money Heist.”

 

Deși detaliile nu sunt încă disponibile, primul sezon al remake-ului este de așteptat să urmeze o intrigă similară cu cea originală din La Casa de Papel, dar plasată în Peninsula Coreeană. Deci, este probabil ca serialul să prezinte  tentativă de furt a monetăriei sud-coreene. Fiecare membru al bandei din remake-ul coreean poartă același nume ca personajul din seria spaniolă.

Într-un interviu acordat pe 22 iulie revistei Dazed Korea, Jun Jong-Seo (care o înfățișează pe Tokyo în viitorul remake), a dezvăluit că, în timp ce fiecare membru al bandei din remake-ul coreean va purta același nume al inițiatorului său spaniol, toți vor prelua personalități diferite.

Avem același nume, dar o personalitate complet diferită. Hoții care jefuiesc banca sunt personajele principale, dar există, inevitabil, şi parte umană în personaje”.

Netflix a lansat un teaser trailer pe 18 ianuarie, careîncepe cu profesorul stând în fața unui perete care poartă mai multe măști tradiționale coreene și emblematica mască Salvador Dalil. Întinde mâna pentru a alege o mască, deși camera se rotește înainte ca spectatorii să poată vedea care mască a fost selectată.

Teaserul trece apoi pentru a-l dezvălui pe Seon Woojin (interpretat de Kim Yunjin), șeful echipei de negociere a crizei într-o cameră de control. Trailerul se termină cu dezvăluirea fiecărui membru al jafului și a numelor de cod ale acestora.

Teaserul confirmă, de asemenea, că remake-ul va fi intitulat Money Heist Korea: Joint Economic Area.

 

See Also

Álex Pina, creatorul și producătorul executiv al serialului original spaniol, va servi și ca producător executiv pentru remake-ul sud-coreean, potrivit unei ştiri scrise de Deadline.

 

Pina a declarat, „Creatorii coreeni și-au dezvoltat propria limbă și cultură audiovizuală de ani de zile. Au reușit, la fel ca serialul nostru, să depășească granițele culturale și să devină un punct de referință pentru mii de telespectatori din întreaga lume, în special în rândul tinerilor.”

El a adăugat: „De aceea mi se pare fascinant că lumea La Casa de Papel este atât de atractivă pentru creatorii coreeni încât să facă o adaptare. Faptul că acțiunea este plasată în Peninsula Coreeană mi se pare, de asemenea, o piatră de hotar de care sunt cu adevărat încântat.

Primul sezon al remake-ului Money Heist va include 12 episoade, a confirmat Netflix, fiecare episod durând aproximativ o oră. În timp ce durata fiecărui episod este similară cu cea a predecesorului său spaniol, primul sezon al remake-ului coreean va include încă trei episoade decât avea serialul spaniol când a fost difuzat primul sezon în 2017.

Viitoarea adaptare coreeană a Money Heist va fi difuzată exclusiv pe Netflix și va putea fi vizionată la nivel global.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top