Now Reading
EUROVISION 2022 ROMÂNIA | EUGENIA NICOLAE : “Îmi doresc valorizarea cuvântului Doina, inclus și în patrimoniul UNESCO. “

EUROVISION 2022 ROMÂNIA | EUGENIA NICOLAE : “Îmi doresc valorizarea cuvântului Doina, inclus și în patrimoniul UNESCO. “

Anul acesta presimțim că Eurovisionul va fi o îmbinare de rock & etno, ceea ce nu poate decât să ne bucure pentru că ne e dor de show-uri de calitate și energie pozitivă.

Artist complet, asta pentru că este și profesor de muzică, Eugenia Nicolae, una dintre revelațiile de la Românii au Talent și care are muzica etno în sânge, și-a propus ca alături de band-ul Cazanoi Brothers să reprezinte cu mândrie România pe scena de la Torino, în cadrul Eurovision Song Contest, cântând pur românește “Doina“.

Azi îi cunoaștem mai bine povestea într-un nou interviu dedicat de Daily Magazine Selecției Naționale Eurovision România 2022. 

 

3 lucruri care nu se cunosc despre mine şi pe care vreau să le desconspir cu acest interviu

Îmi place ascult muzică de pe vinil. Colecționez discuri vechi din folclor și muzică lăutărească, am chiar câteva discuri de colecție, de asemenea achiziționarea acestor viniluri pentru mine este o formă de respect pentru artiștii pe care îi îndrăgesc și inspiră. Am discuri pe care le comand din străinătate cu artiști precum Rosalia, Her, Esperanza Spalding, Stevie Wonder și mulți alții. Sunt pasionată de puzzle-uri. Am tablouri în casă cu toate pe care le-am făcut. După perioade aglomerate, cu multă muncă, îmi găsesc liniștea și relaxarea lucrând zile întregi la un puzzle. Uneori prefer o astfel de relaxare în detrimentul călătoriilor sau urmăritului serialelor. Sunt dependentă de plimbări în aer liber și de socializare.

 

3 răspunsuri pe care le ofer personal la întrebarea De ce Eurovision?

Cred este un pas important din cariera oricărui cântăreț sau compozitor. Muzica compusă și cântată de mine va ajunge dincolo de granițele României. Eurovisionul iți oferă o mare șansă din acest punct de vedere. Eu m-am înscris cu o piesă în limba română pentru atunci când folosești influențe din folclor e greu transmiți mesajul într-o limbă străină folclorului tău. Îmi doresc foarte tare ca străinii ne cunoască cultura, muzica și tradițiile. Participarea este și o provocare personală. Îmi doresc de mic copil particip la acest concurs. 

 

3 moduri în care eu văd evoluţia acestei competiţîi de-a lungul anilor

Dinamică, surprinzătoare și interesantă.

 

 

3 elemente de inedit pe care le aduc pe scena/în peisajul Eurovision din acest an

Piesa este o combinație inedită de ritm tribal, melos folcloric românesc, pop și un flavor de rap. De asemenea vor fi pe scenă instrumentiștii Cazanoi Brothers care își aduc instrumentele tradiționale, respectiv fluier și țambal. Al treilea element vreau îl păstrez secret pentru ține de momentul show-ului și strica surpriza.

 

3 mesaje transmise de piesa mea în acest an

Piesa mea aduce energie, chiar dacă vorbește despre doină, un cântec lent, melodic. Antiteza este voită și cred ne reprezintă ca popor doina și dorul, dar și voia bună și jocul dansurilor mai vioaie. Așadar îmi doresc prin această piesă  ne facem cunoscute tradițiile, cultura, muzica și limba noastră. Îmi doresc valorizarea cuvântului Doina, inclus și în patrimoniul UNESCO. 

 

 

3 moduri în care îmi propun să reanim imaginea României la ESC

Eu cred a venit momentul trimitem o piesă cu iz folcloric la ESC. Pentru mine acest lucru înseamnă reanimarea imaginii României la ESC. Îmi place sonoritatea limbii noastre și cred o piesă în română este un alt mod interesant de a atrage atenția. Îmi doresc fie o explozie de energie pe scenă, danseze “de la cel mai mic din fașă pânla cel cu barbă deasă”. Reanimarea oricărei scene vine din suflet. Eu am scris această piesă, este o bucată din sufletul meu și o voi interpreta ca atare.

See Also

 

3 piese Eurovisionistice favorite ever

Loreen – Euphoria, Salvador Sobral – Amor Pelos Dois, Alexander Rybak – Fairytale

 

 

3 planuri de viitor post Eurovision România

Am foarte multe planuri pentru noul an. Muzica este motorul vieții mele, așadar urmează multe piese și colaborări cu alti artiști, concerte și live-uri tematice pe canalul meu de youtube.

 

3 mesaje pentru mine, cea din trecut/prezent/viitor, dar şi pentru fanii atemporali ai Eurovision Song Contest

Pentru mine cea din trecut, prezent și viitor am același mesaj– iubește-te și iubește fără limită. Fanilor Eurovision le doresc își păstreze vitalitatea și forța cu care urmăresc și susțin acest concurs pentru ei sunt cheia ESC, toate forțele se reunesc anual pentru iubitorii acestui concurs.

What's Your Reaction?
Excited
2
Happy
0
In Love
2
Not Sure
1
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top