Now Reading
„Bani gratis”, cel mai recent spectacol al Teatrului „Toma Caragiu”

„Bani gratis”, cel mai recent spectacol al Teatrului „Toma Caragiu”

Sâmbătă, 12 februarie, și duminică, 13 februarie, vor avea loc, pe scena Teatrului „Toma Caragiu”, primele reprezentații ale celei mai recente producții a secției Dramă: comedia „Bani gratis”, de Ray Cooney. Traducerea textului și regia artistică a spectacolului sunt semnate de Ioan Coman, „Bani gratis” marcând debutul său în calitate de regizor, iar scenografia este realizată de Ionuț Vișan, aflat, de asemenea, la prima experiență în calitate de scenograf.

Subiectul pe care îl abordează piesa este iluzia îmbogățirii peste noapte: în urma unei confuzii, Henry Perkins, un contabil obișnuit din Londra, se întoarce acasă cu o geantă plină de bani. Presupunând că banii au fost obținuți ilegal și că nimeni nu va informa poliția despre lipsa lor, Henry îi propune soției sale, Jean, să plece împreună la Barcelona. Însă, contrar așteptărilor, Jean nu îi împărtășește entuziasmul, iar exaltatul Henry, care visează la o viață prosperă și lipsită de griji, se vede prins într-un vârtej de minciuni și situații neprevăzute, din care nu lipsesc personajele surpriză. La fel de neașteptat cum a început, visul lui Henry se prăbușește la finalul spectacolului, el redevenind același funcționar umil dintotdeauna.

În distribuție, publicul îi va putea vedea pe actorii: Ion Radu Burlan (Henry Perkins), Clara Flores (Jean Perkins), Dragoș Câmpan (Vic Johnson), Nadiana Sălăgean (Betty Johnson), Paul Chiribuță (Slater), Karl Baker (Davenport), Alin Teglaș (Bill), Iuliu Gâlea (un pieton); ilustrația muzicală este realizată de Dragoș Câmpan, light-design Cristian Șimon.

Teatrul vă așteaptă cu drag să urmăriți un spectacol care se adresează în primul rând iubitorilor de comedie, dovedind, o dată în plus, că într-o lume aflată într-un moment de redefinire, umorul înseamnă o fereastră deschisă către speranță și către optimism.

See Also

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de Bilete a Teatrului, tel. 0244 522 774, sau on-line, pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Program spectacole.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top