Now Reading
Ada Galeș și Smiley, declarații despre „Odată pentru totdeauna”, filmul care vorbește despre puterea de a depăși momentele dificile

Ada Galeș și Smiley, declarații despre „Odată pentru totdeauna”, filmul care vorbește despre puterea de a depăși momentele dificile

Filmul „Odată pentru totdeauna”, în regia lui Iura Luncașu, a avut premiera în cinematografele din toată țara vineri, 25 februarie. Producția prezintă lupta unui regizor cu depresia, fiind o poveste inspirată din fapte reale, mai exact din povestea de viață a lui Iura Luncașu.

Comedia dramatică îi are în rolurile principale pe Smiley, fiind debutul său într-un rol de o asemenea anvergură, și pe Ada Galeș, actrița premiată pentru debut de către UNITER, în 2016. Cei doi au vorbit despre provocările de la filmări, dar și despre mesajele cu care speră să rămână cei care vizionează filmul.

Smiley: „Când cineva are încredere în tine, trebuie să treci peste neîncrederea ta și să lucrezi la confirmare, în ochii tăi și în ai celor din jur.”

Ar fi nedrept față de menirea mea pentru muzică și față de cei care chiar au ca meserie actoria să spun că îmi îndrept cariera către actorie. La mine s-a întâmplat, a fost o șansă atât la primele mele experiențe în actorie de acum mulți ani, cât mai ales în această situație, în cazul rolului principal din «Odată pentru totdeauna». Am simțit-o de la început ca pe o șansă pe care nu mi-a fost ușor să o împlinesc, pentru că simțeam că nu sunt cu adevărat pregătit. Cu toate astea, cum aș fi putut să trec mai departe fără să o accept? Când cineva are încredere în tine, trebuie să faci în așa fel încât să treci peste neîncrederea ta și să lucrezi la confirmare, în ochii tăi și în ai celor din jur. Sunt recunoscător pentru șansa aceasta, pentru experiența trăită, pentru lecțiile învățate”, a spus Smiley.

„Ca în orice dramă, sunt și momente de comedie, așa cum și în orice comedie sunt și accente de dramă. Nimic în viață nu e doar alb sau doar negru, doar de plâns sau doar de râs. Mereu găsești lecția, soarele și îmbogățirea interioară într-o tragedie, oricât ar părea de imposibil atunci când se întâmplă. Și cred că cel mai important mesaj al acestui film este că există vindecare, se poate trece peste depresie, peste atacuri de panică și peste anxietate. Chiar există soluții în familie, în echilibru, în iubire. Sper să ajute acest film atât persoanele care trec prin depresie, cât și pe cele de lângă ei”, a adăugat artistul.

Ada Galeș: „Cu toate că ne e greu uneori, avem mecanismele necesare în noi să ne ridicăm.”

Actrița Ada Galeș a interpretat rolul Almei, soția lui Alex Zota. Aceasta a precizat că una dintre caracteristicile centrale ale filmului „Odată pentru totdeauna” este tocmai faptul că îți oferă perspectivă, îți aduce în prim-plan atât povestea persoanei care se confruntă cu depresie, cât și pe cea a celor din jurul ei.

Cred că acesta este unul dintre atuurile filmului. Aduce în discuție pe de-o parte episodul depresiv al unui om și cum face el față, în același timp, îți prezintă și cum e pentru aparținători. Cred că e foarte important să observăm și să ținem cont de asta. Alma e descoperită în film într-un moment în care și ea abia mai poate. Cu toate că se străduiește, cu toate că e alături de Alex, are momente când clachează. Ceea ce poate fi deopotrivă amuzant și înduioșător. Mi se pare că oferă veridicitate: când treci prin ceva greu, nu treci doar tu, trec toți oamenii care îți sunt apropiați.”, a spus Ada Galeș.

În ceea ce privește lecția cu care ar trebui să rămână oamenii care vizionează „Odată pentru totdeauna”, aceasta a făcut referire la mantra filmului.

See Also

Cu «Mulțumesc, Îmi pare rău, Iartă-mă, Te iubesc» și, dincolo de asta, cu faptul că, deși ne este greu uneori, avem resorturile necesare în noi să ne ridicăm. Însă e important să cerem ajutor. Dincolo de asta, cred că ar fi util ca oamenii să știe că este un film independent, care a fost făcut cu bucurie și, dacă le-a plăcut, să vorbească despre el și să îl susțină”, a mai spus actrița.

Filmul „Odată pentru totdeauna” a avut parte de o avanpremieră la Cinema City Timișoara, înainte de premiera din cinematografele din toată țara, din 25 februarie. Avanpremiera de la Timișoara a reprezentat un eveniment simbolic, de mulțumire pentru oraș și pentru oamenii lui, în contextul în care mare parte din film a fost filmat pe străzile orașului de pe Bega.

„Odată pentru totdeauna” a fost produs de Next Spot, Luca’s Art Film, Roton Music, prin Arc Pictures, și distribuit de Vertical Entertainment.

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top