Now Reading
CATEDRAL si Romanian Creative Week dau startul, de la Iasi, celui mai mare eveniment de creativitate din Romania:

CATEDRAL si Romanian Creative Week dau startul, de la Iasi, celui mai mare eveniment de creativitate din Romania:

Organizatorii Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, programat la Iași în perioada 20 – 30 mai, și cei ai CATEDRAL, primul mare festival de muzică și arte vizuale din țară lansat după doi ani de pandemie, au prezentat joi, 19 mai 2022, în cadrul unei conferințe de presă, surprizele pregătite pentru acest an. Peste 800 de artiști, zeci de concerte, 12 expoziții, peste 40 de show-uri de modă, spectacole de arte vizuale, festival de film, tabără de creație muzicală, târguri, workshop-uri și dezbateri din lumea creativității, toate sunt incluse în agenda celei de-a doua ediții a RCW. Publicul are acces liber la evenimentele din cadrul Romanian Creative Week.

CATEDRAL, primul mare festival de muzică și arte vizuale din Iași, având un line up curatoriat de Summer Well, este inclus în calendarul RCW. Unii dintre cei mai populari artiști români și străini ai momentului vor urca pe scena CATEDRAL, cea mai mare scenă construită pentru un festival de muzică din țară. Programat în zilele de 20 mai și 21 mai, în Grădinile Palas, CATEDRAL îi aduce la Iași pe Sevdaliza, Milky Chance, Disco Sigaretta, Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri’s Bats, Zimbru, CS84, Cassia, Spike și Robin and the Backstabbers. Biletele pentru CATEDRAL, festival organizat de Catedral Music Fest, pot fi achiziționate de pe www.catedralmusicfestival.roPentru ambele zile ale CATEDRAL, un bilet costă 179 de lei + 6% booking fee, iar un bilet pentru o singură zi a festivalului este 99 de lei + 6% booking fee. 

„Anul acesta, avem nu mai puțin de 74 de evenimente în cadrul RCW, din toate domeniile care înseamnă creativitate, și invităm publicul să le descopere pe fiecare în parte. Una dintre instalațiile artistice expuse la Iași, în această perioadă a creativității, îi aparține artistului ucrainean Nikita Kadan, din Kiev. Lucrarea, expusă în Piața Unirii din Iași, este un mesaj de susținere, din partea Romanian Creative Week, pentru poporul ucrainean”, a precizat Irina Schrotter, organizator al evenimentului.

„La ediția din acest an a RCW, voi expune un proiect, început acum câțiva ani cu designerul vestimentar Lana Dumitru, prin care vom prezenta atât piese noi, cât și unele lucrări deja consacrate, precum colaborarea cu Swarovski sau cea cu solista Björk”, a explicat arhitectul ieșean Vlad Țenu, curatorul expoziției Heritage RE:CODED.

La rândul său, Cătălin Muraru, co-fondator al Roton Music, curatorul festivalului Musicalling, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă: „Roton este o firmă înființată la Iași, care s-a încăpățânat să-și mențină sediul principal tot în acest oraș, astfel că ne-am bucurat, încă de anul trecut, să ne alăturăm RCW. Am încurajat ca, în cadrul evenimentelor noastre muzicale, să participe artiști noi, care să fie ghidați de artiști consacrați. Anul acesta, Musicalling îi va aduce la Iași, între alții, pe Manuel Riva, Florian Rus, Misha Miller, Amedeo, Dl Goe, Adam’ Nest, AlbWho & Manda, Mark Stam, Midi Culture, Cătălina Cara și mulți alții”.

See Also

Ovidiu Buta, curatorul Romanian Designer și al RE:CUT, expoziție de fashion găzduită de Palatul Culturii, a subliniat că acest ultim proiect este construit în jurul ideii de sustenabilitate. Expoziția vrea să arate că putem reinventa lucruri, economisi, chiar și atunci când materialele sunt limitate”.

Caterina Pruteanu, curatorul Moldova Film Festival, a declarat că evenimentul va aduce la Iași o serie de filme „teribil de relevante pentru ultimii doi ani”, programate la Casa Pogor.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top