Now Reading
Turneul SoNoRo Conac „La Grande Bellezza” ajunge la Teatrul Maria Filotti din Brăila

Turneul SoNoRo Conac „La Grande Bellezza” ajunge la Teatrul Maria Filotti din Brăila

SoNoRo Conac ajunge la cea de-a X-a ediție și celebrează acest moment sub numele „La Grande Bellezza”, cu un turneu de concerte de muzică de cameră în unele dintre cele mai frumoase spații din țara noastră.

Turneul SoNoRo Conac, după ce a debutat în luna aprilie, sărbătorește frumusețea arhitecturală și culturală cu un concert la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, în data de 23 mai 2022, de la ora 19:00, susținut de muzicienii Irina Mureșanu (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Cristiana Mihart (pian).  Accesul este gratuit, doar în baza rezervării locurilor, iar concertul este urmat de un cocktail oferit de Illy și Avincis.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal BRD – Groupe Société Générale, cu scopul de a intermedia contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc şi de a aduce în atenția publicului şi a autorităților remarcabile valori româneşti date uitării.

Fiecare dintre locurile alese pentru cea de-a X-a ediție a turneului SoNoRo Conac întregește povestea muzicii clasice din România. Dacă în prima parte a turneului am concertat în marile filarmonici ale țării noastre, stabilimente de cultură ridicate începând cu secolul XVIII și în același timp capodopere arhitectonice, în a doua parte ne ancorăm în poezia locurilor unde mari muzicieni sau alți oameni de cultură au locuit sau au creat. Suntem încântați să includem pentru prima dată în existența SoNoRo Conac Teatrul Maria Filotti din Brăila, monument arhitectonic aflat în patrimoniul UNESCO. Sperăm ca publicul să se bucure de frumusețea muzicii și de energia specială a acestui spațiu cu un istoric impresionant”, declară Răzvan Popovici, Directorul turneului SoNoRo Conac. 

Concertul cuprinde următorul program:

Ludwig van Beethoven (1779 – 1827) – Trio Gassenhauer, op. 11

George Enescu (1881 – 1955) – Arii în stil popular românesc pentru vioară solo

Fritz Kreisler (1875 – 1962) – Recitativ și Scherzo pentru vioară solo, op. 6

Fritz Kreisler (1875 – 1962) – La Gitana pentru violă și pian

See Also

Piotr Ilici Ceaikovski (1840 – 1893) – Meditation pentru violă și pian, op. 72, nr.5

Dimitri Șostakovici (1906 – 1975) – Cinci piese pentru vioară, violă și pian

Mai multe detalii despre program și modalitatea de rezervare a locului sunt disponibile pe https://conac.sonoro.ro/.

Ultima parte a turneului este programată în perioada 28-30 iunie 2022.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top