Acum citește
3 MOTIVE CU…ALESSANDRA PETROȘCA

3 MOTIVE CU…ALESSANDRA PETROȘCA

Numele ei este Alessandra Petroșca, are 24 de ani și a terminat Actoria, fiind în prezent studentă la master. Practică yoga, meditația și citește cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, psihologie, ficțiune și așa mai departe. Crede că ceea ce nu ne place la celalalt necesită a fi schimbat la noi și că viața e un frumos joc, dar mulți am uitat să ne mai jucăm, luând-o prea în serios. Este zodia Vărsător, ceea ce o face o tipă visătoare. Dacă ai vreodată chef de discuții filosofice despre Univers, Alexandra este aici. A crezut toată viața că nu poate cânta sau juca pe scenă, până când și-a dat seama că nu e vorba despre faptul că nu poate, ci despre faptul că ea credea ca nu poate.

Și a putut într-atât încât, pentru început, să joace în producția Opening otherness, regizată de Jazmine Reynoso și Woyzeck, regizată de Mike Săvuică, și să câștige, cu unanimitate de voturi, cea de-a 35-a ediție a Monolog Slam România, eveniment organizat de Mike Săvuică, care a avut loc săptămâna trecută la The Pub Universității.

Evident, o câștigătoare merită recompensată pe măsură, mai ales că ne-a încântat și surprins cu adevărat cu talentul ei, astfel că azi o cunoașteți și voi pe Alessandra Petroșca, într-un nou interviu din seria 3 Motive by Daily Magazine. 

 

3 motive pentru care…actoria

Am dat la actorie pentru că era prea târziu să mă pregătesc pentru Conservator și pentru că o prietenă de-a mea era anul 1 la actorie în București și voiam să fim aproape una de cealaltă. Între timp lucrurile au luat o altă întorsătură și am aflat și adevăratele motive. Această facultate m-a pregătit pentru viață mai mult ca oricare alta. Principalul motiv pentru care am ajuns aici este că mi-am urmat cursul evolutiv. Am făcut ceea ce am simțit, chiar dacă ai mei mă voiau medic, precum mama mea.

Al doilea motiv este misiunea sufletului meu, mi-am ascultat vocea interioară. Când suntem mici știm de obicei ce vrem să facem în viață, iar eu, mică fiind, mergeam în oglindă și reinterpretam rolurile văzute la tv, uneori cu multă emoție.

Al treilea motiv pentru care am dat la actorie este că am vrut să îmi salvez viața. Când mă pregăteam pentru medicină simțeam că voi avea o viață plină de vicii, încercând să umplu un gol mult prea mare, golul de a nu fi urmat vreodată acest drum artistic.

 

3 roluri pe care mi-aş dori să le joc în viitor

Mi-ar plăcea să joc rolul Irinei din ,,Trei surori” de A.P. Cehov. De asemenea, mi-ar plăcea să joc ceva asemănător rolului lui Tom Cruise din ,,Misiune Imposibilă”. Mi-ar plăcea să joc rolul unei traficante de droguri pe care o urmărește poliția.

 

 

3 atribute ce descriu modul în care văd statutul unui actor debutant în prezent, în România

Ca actor debutant în România e nevoie să ai o foarte mare încredere în tine și o stimă de sine dezvoltată. E nevoie să știi cine ești și ce poți oferi. Cred că cele trei atribute sunt: ÎNCREDEREA, PERSEVERENȚA și DISCIPLINA.

 

3 sentimente pe care le-am încercat când am aflat că sunt câştigătoarea Monolog Slam – ediţia 35

A fost interesant tot acest process deoarece a fost pentru prima data când nu m-am dus undeva pentru a câștiga și asta m-a făcut să simt și mai mult câștigul în interior. Primul sentiment care m-a încercat a fost unul de încredere. Am început să am încredere că, ce fac e bine. Lucrând acasă mi-am construit monologul astfel încât să simt bucurie de fiecare dată când îl spun. Am prins încredere că dacă fac asta cu fiecare rol, voi câștiga cel puțin împlinirea de a juca cu dăruire. Al doilea sentiment a fost de bucurie, am fost și sunt extrem de norocoasă. Al treilea sentiment a fost unul de siguranță. ,,Niciun fulg de nea nu cade la locul nepotrivit!”

 

 

3 lucruri despre care mi-aş plăcea să monologhez pe viitor

Mi-ar plăcea să monologhez despre spiritualitate, despre legea unității. Dacă ne simțim vreodată separați unii de ceilalți, acest lucru se întâmplă în urma iluziei create de viață. Noi suntem unul și același și avem nevoie de mai multă empatie. Nu poți să nu te iubești pe tine dacă tu ești în tot și în toate. De asemenea, mi-ar plăcea să monologhez despre corpul durere al femeii și cum acesta se activează de multe ori, precum descrie Eckhart Tolle în cartea sa ,,Puterea Prezentului”.

 

3 moduri în care consider eu că arta impactează actorul şi actorul impactează omul.

Arta împachetează actorul în sensul în care actorul este un canal prin care Universul/Dumnezeu se exprimă pe sine. În momentul în care un actor se conectează la energia unui personaj și îi lasă energia să curgă prin el, acesta devine real cu ce spune și face și astfel impactează omul.

Arta îți oferă această oportunitate, să spui și să faci ceva ce nu te-ai lăsat tu să spui sau să faci la un moment dat.

Prin artă se manifestă Nemanifestatul, viața e însăși artă. Dacă viața nu te impactează, nici arta nu o va face.

 

Vezi și

 

3 moduri în care simt real că rolul din Woyzeck mă ajută în dezvoltarea mea ca actor.

Prin munca pentru acest rol am înțeles ce înseamnă un actor, am înțeles cum are nevoie să se miște un actor. Am înțeles în câteva luni de master cât nu am înțeles în cei trei ani de licență. Le mulțumesc pe această cale colegilor mei minunați și regizorului nostru, Mike Săvuică care a reușit să aducă arta la un alt nivel.

 

3 motive pentru care aş continua să cochetez /sau nu şi cu muzica pe viitor

Normal că vreau să cochetez și cu muzica. Când eram mică, până să se inventeze căștile în familia Petroșca, mergeam cu difuzorul de la telefon la ureche ascultând muzică înregistrată de la niște boxe. Făceam asta în casă timp de ore întregi. Eu nu mai eram în cameră în acele momente, eram pe scenă și cântam. Încă fac asta cu căștile în urechi pe stradă și legea atracției începe să funcționeze. Pe lângă asta, lucrez zi de zi pentru a-mi dezvolta și mai mult urechea muzicală, pentru a înțelege și mai bine muzica. Cele trei motive sunt: muzica e viață, împlinire și îmi curge prin vene.

 

 

3 bucurii în cotidian

Bucuria de a fi, bucuria de a iubi, bucuria de a cânta.

 

3 mesaje pe care mi-ar plăcea să le adresez mie celei din trecut, prezent şi viitor.

Celei din trecut am să-I spun: ,,Sunt lângă tine, fă în continuare ceea ce faci și ai încredere! Multumesc, te iert, te iubesc.”

Celei din prezent: ,,Multumesc că ai ales să fii ceea ce ești. Te iubesc!”

Celei din viitor: ,,Ne vedem sus, în vârf! Te pup și numai bine până când vine ziua potrivită în care ne vom întâlni!”

Care este reacția ta?
Excited
2
Happy
0
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus