Now Reading
3 MOTIVE PENTRU…GALA UNITER | CĂLIN CHIRILĂ: “Sper ca tinerii părinți, iubitori de teatru acum, să ofere copiilor lor un capital cultural-teatral.”

3 MOTIVE PENTRU…GALA UNITER | CĂLIN CHIRILĂ: “Sper ca tinerii părinți, iubitori de teatru acum, să ofere copiilor lor un capital cultural-teatral.”

Călin Chirilă este protagonistul spectacolului “Plugarul şi Moartea” de Johannes von Tepl, dramatizarea și regia Silviu Purcărete, prezentat de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi și nominalizat în acest an la secțiunea Cel mai bun spectacol în cadrul Galei Premiilor Uniter 2022. Despre acest spectacol, Călin a declarat anterior că ” e un text frumos. În care se regăseşte, la un moment dat, fiecare om. Aşa ne e scris.”

Vă invităm să vă bucurați de încă un interviu special din seria celor dedicate Galei Uniter 2022, eveniment ce se va derula pe 4 iulie, la Bistrița și unde suntem parteneri media. 

 

 

3 perspective asupra industriei teatrale de azi din România

Sper ca tinerii părinți, iubitori de teatru acum, să ofere copiilor lor un capital cultural-teatral.

Impactul video-mapping-ului e încă firav în producții, însă va deveni un nou fel de a comunica scenic, cu publicul. Va depăși status-ul de comentariu video, va deveni prezență teatrală. Fără o încercare „agresivă” de a-i atrage în sălile de teatru pe tineri prin apropierea de logică și feeling-ul lor comportamental, în câțiva ani  „scândura sfânta”..va fi muzeu. La propriu.

Mă gândesc la cel mai puternic factor , ne-uman, care ține teatrul în viață, și anume banii pentru producții! Din păcate, cu o bucată de cârpă, un bec, o masă și două scaune nu mai ești în secolul asta! Iar oceanul de informație vizuală în care trăim își caută plajele, oazele..Dacă nu încerci să oferi ceea ce, inconștient, așteaptă creierul plin de social-media, riști să nu mai ai pentru cine „arde” pe scenă. Teatrul noului secol trebuie finanțat! Masiv!

 

3 analogii/simboluri ale unui premiu în viaţa şi palmaresul unui actor

Nu știu..poate voi afla..așa,și?..

 

 

3 moduri prin care spectacolul nominalizat în acest an este unul autentic

-joc cu mine însumi prin prezența live și cea video

-regia a fost făcută exclusiv on-line.Adică pe Zoom.

-video mapping-ul e fucking crazy!! Viziunile maestrului Purcărete sunt ceva unic! Iar Andrei Cozlac, la care țin mult, e un vizionar al noului tip de scenografie teatrală  😊

 

 

3 reacţii la care mă aştept de la mine dacă spectacolul meu va fi declarat câştigător

Zâmbesc!

Mă gândesc la echipa spectacolului..

Spun în gând “Mulțumesc ,Doamne!”

 

See Also

Fotografie din spectacolul Plugarul și moartea – regia Silviu Purcărete, prezentat de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi 

 

3 challenge-uri principale la care am fost supus prin prisma lucrului la acest spectacol

genul de spectacol one-man show

-prezența doar on-line a regiei

-jocul/dialogul cu un personaj doar filmat, unde trebuie să îți compui rolul și nuanțele textului într-un timing  exact.

 

3 dorinţe personale pe care le am de la Gala Uniter

Un Uniter al studenților. Sunt atât de multe spectacole și roluri făcute la terminarea facultății (licență) care trec pe lîngă public precum vaporul în noapte…O secțiune pentru ei ar merita!

Mai multe categorii de premii. Comedie, musical, non-verbal, păpuși..etc

Mărirea cu cel puțin 30% a prețului la timbrul teatral.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
5
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top