Acum citește
3 MOTIVE PENTRU DIALOG FESTIVALIER LA BRĂILA | MARCEL TURCOIANU : „Concepția și realizarea unui spectacol se face cu „IUBIRE” altfel NU se poate.”

3 MOTIVE PENTRU DIALOG FESTIVALIER LA BRĂILA | MARCEL TURCOIANU : „Concepția și realizarea unui spectacol se face cu „IUBIRE” altfel NU se poate.”

Ediția din 2022 a Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative, ce este deja o tradiție, eveniment cultural-artistic organizat de Teatrul Maria Filotti Brăila, în perioada 17-25 septembrie, va fi un regal de emoție, teatru și viață. Actori renumiți la nivel național, producții în premieră ca o celebrare a umanului și a vieții, regizori importanți și bucurie în toate cele 9 zile de festival.

Ca o tradiție, Daily Magazine realizează și în acest an interviuri cu protagoniștii producțiilor implicate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative.  Inaugurăm ediția din 2022 a acestei serii de interviuri cu Marcel Turcoianu, distinsul și cameleonicul actor de la Teatrul Maria Filotti Brăila care în acest an  a făcut un pas în față în cariera sa prin regizarea primului său spectacol la TMF Brăila – Fii cuminte, Cristofor. 

Biletele pentru producția Fii cuminte, Cristofor, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative se pot găsi online aici  sau la agenția de bilete a Teatrului Maria Filotti (tel: 0239 /613969). Spectacolul poate fi vizionat luni, 17 septembrie, în prima zi de festival, cu începere de la ora 20.30, în Sala Studio a Teatrului Maria Filotti Brăila. 

Despre festival, teatru, experiențe, azi cu Marcel Turcoianu. Ne vedem la Teatru, cu mințile deschise!

 

3 elemente definitorii pentru spectacolul participant în acest an în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru şi Arte Performative de la Brăila

Este un spectacol sincer, „curat” despre oameni reali, despre problemele lor de viață, de cuplu. Despre minciună, despre adevăr, despre motive și „motivații”. Este o șansă spre o altă etapă, probabil a „carierei” mele.  Este o bucurie să vezi 3 colegi, „vechi”, excepționali ( n.r. Zane Jarcu, Cătălina Nedelea, Elena Andron), puși in situația de a face lucruri extrem de noi și diferite.

 

3 momente importante de care m-am/ne-am bucurat în culisele repetiţiilor pentru acest spectacol

Concepția și realizarea unui spectacol se face cu „IUBIRE” altfel NU se poate dar nu este neapărat o „bucurie” permanentă (nici nu prea este indicat) e vorba de MUNCĂ, de căutări , de polemici, de „asperități”, de rezultate mai greu așteptate…dar și de bucuria când ele vin, când apar sclipirile și „adevărurile”.

 

3 motive pentru care eu, ca spectator, aş cumpăra bilet la acest spectacol

Eu consider că trebuie să cumperi ÎNTOTDEAUNA, când ai posibilitatea ”un bilet la teatru”. Te va schimba, te va uimi, te va pune pe gânduri. Poate vei râde…poate vei plânge…va trezi în tine puținul „OM”, care a mai rămas. Aici , la noi, pe lângă toate acestea veți recunoaște, poate, multe din situațiile „din viața reală” și chiar vă veți recunoaște. Și nu în ultimul rând veți întâlni/reîntâlni 3 actori excepționali așa cum nu i-ați mai văzut de mult timp!

 

 

3 moduri în care privesc industria teatrală din prezent

DIVERSITATE. DIVERSITATE. DIVERSITATE….Nu neapărat „ UNITATE ÎN DIVERSITATE”…. Dar este important că EXISTĂ, cu bune , cu rele…

 

3 lucruri ce aduce cu sine un festival teatral în contemporan

Vezi și

1.Spectacole importante și diverse din actualitatea teatrală națională și chiar internațională. 2. Contactul publicului brăilean cu interpreți și realizatori de spectacole de calibru național, recognoscibili. 3. O emulație culturală în urbe, extrem de necesară și pozitivă.

 

3 motive pentru care la Brăila e mişto

Eu sunt un tip mai nostalgic. Brăila a fost „mișto” , când era ”Orașul cu salcâmi” , cănd mirosea a tei pe Bulevard…când mergeam pe jos de la teatru până în Obor sau la gară…Acum e mai „complicat”…există însă potențial…cred…să vedem ce ne oferă VIITORUL.

 

3 aşteptări de la mine, de la public şi de la colegii mei pe parcursul Festivalului de Teatru de la Brăila

Să vină la teatru pentru că au ce vedea, pe lângă cele 4 producții proprii , sunt și câteva spectacole extrem de interesante pentru toate categoriile de public. Și așa cum am mai spus „întâlnirea” cu un spectacol de teatru, cu realizatorii acestuia este întotdeauna un eveniment de neratat.

 

3 obiective de atins o dată cu începerea noii stagiuni post festival

Sunt câțiva ani de când nu îmi mai „fixez” obiective  „înalte” din punct de vedere profesional, din diferite și personale motive, las „ Distribuitorul Universal de Obiective ” (vezi ”Șeful sectorului suflete”) să-mi stabilească „obiectivele” și „realizările”. 

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus