Now Reading
3 MOTIVE PENTRU DIALOG FESTIVALIER LA BRÃILA | MARIA NICOLA : “Spectacolul > surprinde prin profunzimi de gând și emoționează prin sinceritate.”

3 MOTIVE PENTRU DIALOG FESTIVALIER LA BRÃILA | MARIA NICOLA : “Spectacolul << Naufragiat>> surprinde prin profunzimi de gând și emoționează prin sinceritate.”

Teatrul Maria Filotti Brăila se pregătește, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative, de o nouă premieră de răsunet. Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont este o poveste de aventură, dedicată celor care se bucură de viață și de descoperiri la orice vârstă, o poveste care vorbește despre sine și despre interacțiunea cu ceilalți în cele mai neobișnuite contexte.

Spectacolul îi include în distribuție pe Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Corina Borș și Nicholas Cațianis Jr și va deschide ediția din 2022 a Festivalului de Teatru de la Brăila. Luni, 17 septembrie, cu începere de la ora 18.00. Biletele se pot achiziționa de aici sau de la casieria teatrului.

Stăm de vorbă azi cu scenografa acestui spectacol, Maria Nicola prin 3 motive pentru un dialog de calitate, festivalier, la Brăila. 

3 elemente definitorii pentru spectacolul participant în acest an în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru şi Arte Performative de la Brăila

“Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont” este un spectacol original datorită soluțiilor scenice și a umorului altfel obținut decât în felul în care suntem obișnuiți la teatru. Este o poveste de aventură spusă ingenios, într-un mod aparent naiv, care surprinde prin profunzimi de gând și emoționează prin sinceritate. Eroul nostru este curajos în măsura în care este și fragil, iar adevărul capătă dimensiuni impresionante datorită felului în care acesta abordează viața.

3 momente importante de care m-am/ne-am bucurat în culisele repetiţiilor pentru acest spectacol

Lucrul la acest spectacol a fost un exercițiu colectiv de imaginație, direcționați cu dibăcie de către regizor. Provocările au venit și din nevoia de a folosi  mijloace puține pentru a obține efecte teatrale spectaculoase. Exersatul mersului pe picioroange, muzica compusă special și interpretată live de către actori, performanța acestora în multitudinea de roluri pe care le joacă fiecare, suportul prompt și firesc al departamentului producție, oamenii talentați de la ateliere, echipa tehnică care s-a amuzat la fel de tare ca noi la repetiții, cafeaua de dimineață în teatru sau la cofetărie, serile pe terasa teatrului… Eu m-am bucurat foarte tare în mai mult de trei momente. :)

3 motive pentru care eu, ca spectator, aş cumpăra bilet la acest spectacol

Pentru mine, din scaunul din sală, este o întoarcere la o vârstă a curajului, a dorinței de a descoperi lumi noi, de a-ți crea și trăi propria aventură, fără plase de siguranță și care poate dura o viață și al cărei adevăr propriu este universal valabil dacă trăirea e autentică. Eu empatizez destul de mult cu personajul central al poveștii și mă entuziasmez alături de el în momentele cruciale. Acest personaj, Louis de Rougemont mă inspiră și îmi dă curaj. Pe mine mă energizează spectacolul și mă farmecă prin ludicul perpetuu.

3 moduri în care privesc industria teatrală din prezent

Cu atenție și îngrijorare.

Dar privesc și  cu speranță, pentru că acolo unde este viziune și determinare se înfăptuiesc lucruri nemaipomenite.

3 lucruri ce aduce cu sine un festival teatral în contemporan

Noutatea,  fiecare ediție de festival etalează producții noi, artiști diverși, spectacole invitate din țări străine pe care altfel nu ai șansa să le vezi.

3 motive pentru care la Brăila e mişto

Dunărea cu faleza ei mă atrage teribil, iar în plimbările de seară, probabil din cauza apei care are un efect liniștitor, elucidam și dilemele apărute peste zi la repetiții sau găseam soluții noi.

Casele minunate de sfârșit de secol nouăsprezece, cu detaliile lor  decorative foarte frumoase. Am deja străduțe preferate.

Copacii bătrâni și imenși de pe trotuare care îmi creează un sentiment de siguranță, de trăinicie.

Mai este desigur și teatrul “ Maria Filotti ”. O clădire  minunată și o trupă performantă.

3 aşteptări de la mine, de la public şi de la colegii mei pe parcursul Festivalului de Teatru de la Brăila

See Also

Așteptarea mea principală este să avem o reprezentație reușită în cadrul festivalului teatrului gazdă, iar  de la public să se bucure de spectacol. Poate chiar să aibă imboldul de a-și imagina propria aventură.

 Am participat și la alte ediții ale festivalului și mi-a plăcut energia generală, a spectatorilor, a participanților.

Mi-aș  dori să văd și alte spectacole din festival, în măsura în care pot fi prezentă.

3 obiective de atins o dată cu începerea noii stagiuni post festival

Eu îmi doresc neapărat ca proiectele care mă implică în stagiunea curentă să aibă un indice ridicat de calitate. Mie asta îmi creează siguranță.

 Îmi doresc provocări noi, cum a fost spre exemplu acest spectacol cu metoda lui de lucru inedită.

Este importantă alinierea viziunii și a valorilor, de aceea îmi doresc să lucrez în continuare cu regizori cu care rezonez.

Acestea sunt dorințele, necesitățile mele, obiective stabilite nu am, am doar speranța că dorințele din sfera profesională se vor materializa în produse artistice minunate, cu sens, așa cum e mai bine.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top