3 MOTIVE PENTRU DIALOG FESTIVALIER LA BRÃILA | RAMONA GÎNGĂ : “Invit publicul la un altfel de spectacol la Brăila, în care poți gusta din nebunia frumoasă a oamenilor de scenă.”

Teatrul Maria Filotti Brăila, organizatorul Festivalului, de tradiție, Internațional de Teatru și Arte Performative de la Brăila – cel mai important eveniment cultural din oraș, este prezent în ediția din acest an cu 3 spectacole. Despre Minunații Orinoco am putea spune că este o poveste din antichitate, adaptată atemporal și aspațial, despre lupta pentru putere în orice context de viață, dar și despre lumea artistică de pe și dincolo de scenă. L-am văzut, ne-a încântat și vă recomandăm să îl vedeți și voi duminică, 18 septembrie, cu începere de la ora 18, în Sala Mare a TMF. Biletele pot fi achiziționate de aici sau de la casieria teatrului.

Ramona Gîngă este actrița Teatrului brăilean pe care o admirăm și o îndrăgim de mult. Pentru nonșalanța, puterea ei scenică și fermitatea cu care își îmbracă, cu succes, fiecare rol. Azi o redescoperim în mai mult de 3 Motive, prin interviul dedicat spectacolului în care ne va bucura în cadrul festivalului. 

 

3 elemente definitorii pentru spectacolul participant în acest an în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru şi Arte Performative de la Brăila

Minunații Orinoco” e un pamflet despre lumea teatrală de azi, scris în versuri. E un spectacol teatru în teatru compus pe două planuri : unul istoric, o poveste despre formarea poporului român și unul realist, al regăsirii artistice, conflictul dintre autorul și regizorul piesei și trupa de actori din spectacol, într-un dialog plin de umor și savoare. Mesajul transmis în final e foarte emoționant și sincer, el fiind exprimat de un om din spatele scenei MAȘINISTUL, care concluzionează că viitorul artei nu oferă siguranță și ne chinuim supraviețuim într-o lume a banului și superficialului.

 

3 momente importante de care m-am/ne-am bucurat în culisele repetiţiilor pentru acest spectacol

M – am bucurat de întâlnirea cu Mimi Brănescu regizor ( am mai jucat în ” Dacă ăla e cu aia, aia a lui cu cine– o fi?”). E plin de umor și energie, repetițiile având toate ingredientele pe care le găseșți și în text : sare, piper, condimente dulci și iuți, sos ( inițial textul era numit MEHLEM) dulce – acrișor combinat cu wasabi. Textul în versuri iți impune alt tip de frazare și e mai greu de reținut, mai ales autorul a ținut la fiecare virgulă sau cuvânt de legătură. Nu puteai păcăli! La lecturi ne- am amuzat teribil când ratam vreo rimă și Mimi ne corecta fără să se uite pe text. Sau când am trecut la scenă și lui i se părea că nu merge ceva, modifica textul a doua zi, să putem transmite mai bine ce își dorea spună. Provocator!!!

 

3 motive pentru care eu, ca spectator, aş cumpăra bilet la acest spectacol

Invit publicul la o comedie scrisă bine și jucată bine, la un altfel de spectacol la Brăila – teatru în teatru, în care poți gusta din nebunia noastră frumoasă, a oamenilor de scenă, de zi cu zi. Vă invit ne vedeți în personaje inedite!

 

Imagine din spectacolul “Minunații Orinoco” – regia Mimi Brănescu, Teatrul Maria Filotti, Brăila

 

3 moduri în care privesc industria teatrală din prezent

E foarte greu să faci meseria asta dacă nu arzi pentru ea și nu te dedici cu totul… din păcate unii o fac pentru bani și faimă. E minunat să lucrezi cu regizori importanți, dar și mai valoros e lucrezi cu OAMENI importanți care te respectă pentru ce faci și pentru care nu ești un obiect, ci, pur și simplu, un artist care are și el de învățat în continuare. E frumos legi relații adevărate și profunde și asta se întâmplă din ce în ce mai rar.

 

3 lucruri ce aduce cu sine un festival teatral în contemporan

E important ca spectacolul fie puternic ancorat în prezent, în problema societății în care trăim – ca temă, ca mesaj transmis. De asemenea, cred e esențial ca spectacolul ți dea o temă de reflecție, poți te regăseșți în el, vrei să schimbi ceva în bine la tine și în relația cu ceilalți. Prin formă și conținut, fie e teatru- dans, teatru social, religios, non-verbal, text clasic sau contemporan, spectacolul e vibrant, emoțional și emoționant și poate schimba destine sau chiar mentalitatea unei societăți!

See Also

 

3 motive pentru care la Brăila e mişto

La Brăila e mișto pentru că avem o trupă mișto, valoroasă și cameleonică, pentru avem un public mișto, care nu minte niciodată și care ne iubește și pentru avem o bijuterie de teatru de care suntem profund atașați!

 

3 aşteptări de la mine, de la public şi de la colegii mei pe parcursul Festivalului de Teatru de la Brăila

Ca în fiecare an vreau să mă bucur de eveniment și de prietenie, publicul fie prezent la toate spectacolele entuziast și cald cum îl știu, iar colegii vină să – și vadă colegii din alte trupe și petrecem împreună seri frumoase!

 

3 obiective de atins o dată cu începerea noii stagiuni post festival

Încep cu bucurie stagiunea pentru că avem un copil în pregătire, ah pardon, un spectacol în pregătire numit “Când apare copilul” , de André Roussin,  în regia Laurei Moldovan, scenografie Raluca Polea. Pornesc optimist și sper fiu sănătoasă pentru a putea lucra cât mai mult, mai divers și cu oameni frumoși. Pentru meseria asta se face cu multă dragoste, restul e…

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top