Now Reading
3 MOTIVE PENTRU DIALOG FESTIVALIER LA BRÃILA | VLAD BĂLAN : “Sper să venim în întâmpinarea nevoilor publicului cu poveștile de care are el nevoie în aceste vremuri complicate.”

3 MOTIVE PENTRU DIALOG FESTIVALIER LA BRÃILA | VLAD BĂLAN : “Sper să venim în întâmpinarea nevoilor publicului cu poveștile de care are el nevoie în aceste vremuri complicate.”

Spectacolul Mama, prezentat de Teatrul Nottara, este, în prezent, unul dintre cele mai tulburătoare spectacole despre viață. Cu o distribuție de excepție, o poveste despre oameni și umanitate, brăilenii se vor bucura de acest spectacol sâmbătă, 24 septembrie, cu începere de la ora 18.00, în Sala Mare a TMF. Biletele pot fi achiziționate de aici sau de la casieria Teatrului.

Seria de interviuri din acest an, dedicate Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative ne surprinde astăzi în dialog cu Vlad Bălan, un om și actor drag nouă, talentat și în permanentă căutare și găsire de valențe artistice.

 

3 elemente definitorii pentru spectacolul participant în acest an în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru şi Arte Performative de la Brăila

În primul rând e unul dintre puținele spectacole care vorbește despre o vârstă despre care nu prea se spun povești. E vorba de acel moment al vieții când copiii au plecat de acasă,  când simți că marile lupte s-au dat și bănuiesc că, pe cale de consecință, te cuprinde un gol existențial. De asemenea, e un text despre cât de toxică poate fi iubirea uneori, despre cum de atâtea ori în viața noastră, ne confundăm cu diverse roluri (de mamă, de fiu, de soț etc.) și ajungem să ne pierdem în labirintul minții noastre. Nu în ultimul rând, e un spectacol despre familie, despre câtă fericire și durere putem trăi în acest cadru.

 

3 momente importante de care m-am/ne-am bucurat în culisele repetiţiilor pentru acest spectacol

Momentul în care Cristi Juncu (regizorul spectacolului) i-a arătat un dans doamnei Catrinel Dumitrescu și Diana Roman a reușit să îl filmeze. Încă mai avem filmarea respectivă. Prima lectură, la finalul căreia ne-am emoționat toți. Repetițiile de text dinainte de fiecare spectacol, care încep în cabina doamnei Catrinel Dumitrescu.

 

3 motive pentru care eu, ca spectator, aş cumpăra bilet la acest spectacol

Piesa (un text important al dramaturgiei contemporane), regia lui Cristi, muzica originală Cristinei Juncu, decorul gândit de Carmencita Brojboiu, actorii, am depășit trei.

 

3 moduri în care privesc industria teatrală din prezent

Cred că acum, după perioada dificilă prin care am trecut, urmează un moment foarte bun pentru teatru. După evenimente întunecate din istorie, oamenii tind să se apropie de acele lucruri care îi aduc împreună. Sper să venim în întâmpinarea nevoilor publicului cu poveștile de care are el nevoie în aceste vremuri complicate. Mi se pare că în ultimii ani văd tot mai multe moduri de a face teatru, ceea ce mă bucură și mă învață multe. Cu toate acestea, mi se pare că există mult prea puține programe coerente pentru tineri, raportat la câți oameni dedicați ies pe piața muncii. Și faptul că un talent ajunge să se rătăcească pe drum e o mare pierdere pentru teatru. Din păcate, cred că sunt multe cazuri de genul.

 

3 lucruri ce aduce cu sine un festival teatral în contemporan

Întotdeauna se reunesc foști colegi, e o breaslă mică. Fiecare festival, e pentru noi, cei care jucăm, o revedere. Mereu se crează o atmosferă de tabără care îmi amintește că toți actorii sunt niște adolescenți care au știut să se prefacă bine că sunt oameni mari. Mereu există un număr de spectacole care pot lăsa urme în spectatori și nu pot decât să sper ca și spectacolul “Mama” să fie unul dintre acelea.

 

Foto din spectacolul Mama – regia Cristi Juncu, Teatrul Nottara București

See Also

 

3 motive pentru care la Brăila e mişto

Nicholas Cațianis, Ciprian Chiricheș, Emilian Oprea, Blanca Doba, Mihaela Trofimov și aș putea continua cu toți actorii trupei teatrului “Maria Filotti”. Iarăși am depășit 3.

 

3 aşteptări de la mine, de la public şi de la colegii mei pe parcursul Festivalului de Teatru de la Brăila

Sper ca publicul să fie la fel de deschis cum a fost în anii trecuți. Până acum, am avut numai experiențe frumoase la festival. Sper criticii să judece spectacolul în raport cu ce și-a propus și nu în raport cu idei preconcepute despre cum ar trebui să se facă teatru. Organizatorii sper să fie organizați. Cam atât.

 

3 obiective de atins o dată cu începerea noii stagiuni post festival

Nu știu momentan ce proiecte urmează, pentru că abia s-a aprobat rectificarea de buget. Deci nu știu ce ar trebui să îmi propun întrucât nu știu în raport cu ce proiecte. Evident, sper să am parte de întâlniri cât mai interesante, cu regizori care să mă facă să găsesc noi resurse pe care nu le bănuiam. Mi-ar plăcea, de asemenea, să mai regizez un spectacol până la finalul stagiunii. 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top