Now Reading
Filmul Imaculat este propunerea României la Premiile Oscar 2023

Filmul Imaculat este propunerea României la Premiile Oscar 2023

”Imaculat”, în regia Monicăi Stan și a lui George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” din cadrul Premiilor Academiei Americane de Film – Oscars 2023.

Ne bucură foarte tare vestea asta pentru că am susținut acest film de la începuturi și ne bucurăm mereu de oameni frumoși și onești. Aici interviul audio realizat de Daily Magazine la Brăila, cu regizoarea producției de succes, Monica Stan. 

Comitetul anual de selecție a filmului ce va reprezenta România în competiția pentru o nominalizare la Premiile Academiei Americane de Film – Oscars, la categoria Film Internațional 2023, format din cinci critici de film – Dana Duma, Ionuț Mareș, Irina Trocan, Cătălin Olaru și Cristina Corciovescu a desemnat producția ”Imaculat”.

La Centrul Național al Cinematografiei, s-au înscris în cursă șase producții românești: Imaculat, regizat de Monica Stan și George Chiper-Lillemark, Metronom, regizat de Alexandru Belc, Copacul dorințelor. Amintiri din copilărie, în regia lui Andrei Huțuleac, Miracol, regizat de Bogdan George Apetri, Crai Nou, regizat de Alina Grigore și R.M.N., în regia lui Cristian Mungiu.

Pelicula a fost premiată în 2021 la Festivalul Internațional de Film de la Veneția cu trei mari premii: premiul pentru regizori aflați la debut – „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”, premiul principal al secțiunii – „Giornate degli Autori Director’s Award” precum și premiul „Autrici under 40” din partea „Venezia a Napoli. Il cinema esteso” acordat autoarei Monica Stan pentru cel mai bun scenariu. „Imaculat” completează panoul recompenselor, în 2022, cu Trofeul Golden Lynx la FEST – New Directors New Films Festival – Portugalia la categoria film de ficțiune dar și cu Premiul Federației Internaționale a Criticilor de Film – FIPRESCI Award la Transilvania International Film Festival – TIFF Cluj-Napoca.

Filmul îi are în rolurile principale pe Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel și Cezar Grumăzescu, alături de care apar și Rareș Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaș, Ionuț Niculae, Florin Hrițcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă și Cristina Buburuz.

Imaculat spune o poveste în care resorturile interioare ale personajelor construiesc o lume atât de autentică, ce aproape stârnește revoltă.

See Also

Daria (Ana Dumitrașcu), o tânără dependentă de heroină, pătrunde într-o clinică de dezintoxicare. Într-o lume străină. O lume aflată în contrast cu tot ceea ce a reprezentat mediul ei de până atunci. La 18 ani, pare naivă și inocentă, dar încă mai păstrează trăsăturile fetei de familie bună, cu principii, educată și dornică să-și ia Bac-ul și să urmeze o facultate. Însă izbirea de lumea în care intră, declanșează în ea efecte ce o transformă.

Imaculat este produs de Axel Film, distribuit în România de Follow Art Distribution, distribuit în Statele Unite ale Americii de Syndicado Inc. și vândut internațional de Syndicado Film Sales.

Lista scurtă pentru nominalizări la Oscar 2023 va fi anunţată de Academia Americană de Film pe data de 21 decembrie 2022. Cea de-a 95-a gală de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film este programată să aibă loc pe 12 martie 2023, la Los Angeles.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top