Now Reading
Două premiere de excepție prezentate în această săptămână de două teatre bucureștene

Două premiere de excepție prezentate în această săptămână de două teatre bucureștene

Teatrele bucureștene Nottara și Excelsior se bucură în această săptămână de lansarea a două premiere de excepție, de răsunet și de semnificație, fiecare spectacol prin tematica, distribuția și mesajele proprii, propovăduite artistic.

Fetele pelican” au parte de premiera lor oficială. Spectacolul este plin de culoare, de vivacitate, de povești de viață și de sentimente diverse. Textul este creația Wardrobe Ensemble –  Se bucură de aportul Doinei Levintza, în ceea ce privește scenografia, Alexandru Abagiu pentru partea de make-up și este semnat în regia lui Horia Suru, câștigătorul Uniter 2022 pentru Cea mai bună regie (Plugarul și moartea). Include în distribuție unii dintre cei mai distinși și talentați actori ai Teatrului Nottara – Isabela Neamțu, Crenguța HaritonSorina Ștefănescu,  Alexandra Murăruș / Daria Pentelie, Victoria Cociaș, Alexandru Mike Gheorghiu, Șerban Gomoi / Rareș Andrici, Anda Caropol / Anca Bejenaru, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică.

O poveste despre o familie modernă, în care, de ziua mamei, moștenitorii se adună în vechea locuință, pentru a o sărbători ca atunci când era în viață și adevărurile încep să iasă la iveală. Iubire, probleme de cuplu, infertilitate, feminism, trădări în amor, goana după moștenire, redefinirea artei în secolul 21 și, mai ales, ipocrizia care se ascunde în relațiile de familie, pe toate le veți regăsi în Fetele Pelican. O poveste în care lucrurile serioase sunt discutate cu un umor nebun, la un pahar de prosecco.

Premiera spectacolului va avea loc joi, 6 octombrie, ora 19.00, în Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara. Bilete aici sau la casa de bilete a Teatrului Nottara.

Teatrul Excelsior București se va bucura de prezentarea la rampă a unui text fragil, emoționant, direct, despre relațiile inter-umane. Aproape (Almost Maine în titlul original al operei scrise de John Cariani) este montat,  de data aceasta, în regia lui Eugen Gyemant, marcând prima colaborare a prolificului regizor cu echipa Excelsior. Distribuția include nume deja pregnante și îndrăgite. la nivel național.  Loredana Cosovanu, Pamela Iobaji, Radu Micu, Mihai Mitrea, Bogdan Nechifor, Alex Popa, Dan Pughineanu, Iulia Samson, Ana Udroiu.

See Also

O experiență necesară, într-o lume care încurajează tot mai mult însingurarea și lipsa de autenticitate. Într-o atmosferă aproape-(supra)realistă, locuitorii unui aproape-oraș din Nordul îndepărtat al Americii devin protagoniștii unor happening‑uri care îi surprind în diverse ipostaze ale iubirii. Ei descoperă că dragostea poate lua cele mai neverosimil de concrete sau abstracte forme. O comedie romantică presărată cu accente de realism magic, spectacolul Aproape tratează cu umor și candoare chestiuni ale inimii care țin de micro‑universul relațiilor umane și vorbește despre puterea apropierii autentice care transformă griuri incerte în culori pure. Premiera spectacolului va avea loc în datele de 7, 8 și 9 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Ion Lucian a Teatrului Excelsior. 

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top