Now Reading
Fetele pelican – noua premieră de la Teatrul Nottara, în regia lui Horia Suru – despre criza familiei dincolo de etichete + Video-Interviu

Fetele pelican – noua premieră de la Teatrul Nottara, în regia lui Horia Suru – despre criza familiei dincolo de etichete + Video-Interviu

Obișnuiesc de ceva vreme să vizionez spectacolele Teatrului Nottara. Am râs sincer, am trăit sincer, am cugetat sincer la ceea ce a prezentat până acum prestigiosul teatru bucureștean, dar cu noul spectacol, Fetele Pelican, în regia lui Horia Suru – câștigătorul Premiului pentru Regie în cadrul Galei Uniter 2022, Nottara a reușit să mă emoționeze sincer.

Fetele Pelican, pe lângă culoare, exuberanță, extravaganță, o scenografie perfect bine pusă la punct împreună cu decorurile, include unii dintre cei mai performativi, talentați și de renume actori ai Teatrului Bucureștean.  Toți aleși punctual perfect în rolul încredințat, toți cu aceeași doză de dedicare și trăire scenică necesară unei povești de familie care, de fapt, este o dramă realistă despre adevăr. Adevărurile proprii ale frustrărilor noastre, ale neîmplinirilor noastre, ale speranțelor noastre, ale moștenirilor noastre, ale amintirilor noastre, ale evadărilor noastre,  ale propriei realități în plan familial și personal. Și, mai mult decât atât, dă la o parte eticheta cuvântului familie și ne pune față în față cu întrebarea – ce ne aduce aproape și ce ne face să rămânem în și o familie. Horia Suru crează Artă și Adevăr la Nottara și îi prezicem de pe acum, cel puțin, o nouă nominalizare la Gala Uniter.

Pe final vă lăsăm cu o galerie foto și un scurt video-interviu realizat în cadrul reuniunii de după premiera de succes a spectacolului Fetele Pelican, cu cele 4 surori Pelican – Crenguța Hariton, Isabela Neamțu, Sorina Ștefănescu, Alexandra Murăruș. 

Mergeți la teatru cu mințile, inimile și adevărurile grăitoare deschise spre reflecție și asumare! E frumos, e real!

 

FETELE PELICAN

de The Wardrobe Ensemble

Traducerea: Monica Andronescu

Regia: Horia Suru

Scenografia: Doina Levintza

Coregrafia: Sophie Duncan

Muzica originală: Petre Ancuța

Make-up artist: Alexandru Abagiu

Grafica: Victor Diaconu

Lighting design-ul: Mircea Mitroi

Ilustrația muzicală: Horia Suru

 Distribuția

Letiția – Crenguța Hariton

Indra – Isabela Neamțu

See Also

Sonia – Sorina Ștefănescu

Maya – Alexandra Murăruș

Iasmina – Victoria Cociaș

Danni – Alexandru Mike Gheorghiu

Dodo – Șerban Gomoi / Rareș Andrici

Aurora – Anda Caropol

Lara / Avocata – Mihaela Subțirică

Luca – Răzvan Bănică

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top