Now Reading
Eugenia Nicolae lansează „Pe câmpul cu florile”, prima piesă din trilogia dedicată marii interprete Maria Lătărețu

Eugenia Nicolae lansează „Pe câmpul cu florile”, prima piesă din trilogia dedicată marii interprete Maria Lătărețu

Eugenia Nicolae în colaborare cu îndrăgita artistă de muzică populară, Paula Hriscu, lansează o nouă piesă, Pe câmpul cu florile. Eugenia a ajuns cunoscută datorită stilului proaspăt și plin de emoție prin care îmbină folclorul cu muzica pop iar odată cu această piesă dă startul trilogiei „Maria”, dedicată marii interprete de folclor, Maria Lătărețu. Pe câmpul cu florile este inspirată de melodia cu același nume, lansată în 1960 la Electrecord. Trilogia are un fir narativ, fiecare single prezentând la final refrenul următoarei piese. Aflăm astfel, din outro-ul piesei Pe câmpul cu florile, că cea de-a doua melodie a trilogiei va fi inspirată de faimoasa Lie Ciocârlie.

Întreaga trilogie reprezintă reflecția artistei asupra lumii; fiind transpuse în muzică gândurile și emoțiile acesteia. Pe câmpul cu florile este și un îndemn de a fi multumiți cu ceea ce suntem. Piesa este produsă de Bad Sheep Entertainment, alături de Liviu Tănăsoiu, care este totodată regizorul și directorul videoclipului, prezentând două lumi distincte: rural versus urban.

Mi-am dorit de foarte mult timp să scriu aceste piese în cinstea Mariei Lătărețu. Pe câmpul cu florile îmi amintește de vacanțele de vară petrecute la bunicii mei. Eram tot timpul conectată cu natura, satul lor fiind frumos, plin de locuri de poveste, precum râul Olteț, unde mergeam în zilele călduroase de vară, dealurile superbe care începeau chiar din grădina bunicilor sau câmpurile pline de flori. În aceste locuri mi-am petrecut primii ani din viată, alături de sora mea”, spune Eugenia Nicolae.

Noul single este realizat în colaborare cu Paula Hriscu, îndrăgita artistă de muzică populară pe care Eugenia Nicolae o urmărește de mult timp: „Are o dramă în voce, îmi place. Este o artistă serioasă, care iubește muzica și își respectă profesia. Mi-a plăcut enorm să lucrăm împreună.”, punctează Eugenia Nicolae.

Sunt foarte încântată de această colaborare. Îi mulțumesc Eugeniei Nicolae pentru faptul că a dorit să fac parte din proiectul său și o felicit pentru absolut tot ce face legat de muzică și mai ales pentru faptul că dorește să amintească valorile noastre muzicale din folclorul românesc prin creațiile sale muzicale. Nu am stat deloc pe gânduri în momentul în care Eugenia m-a întrebat dacă mi-ar plăcea să colaborăm. Nu spun NU provocărilor frumoase legate de muzică atunci când există un mesaj de transmis. Această piesă îmi trezește amintiri din copilărie de pe  vremea când  zburdam printre florile de câmp, dar și perioada de la oraș unde mă jucam în fața blocului cu mingea.” Paula Hriscu

See Also

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului român datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Vocea sa inconfundabilă, care transmite emoție este dublată de talentul pentru compoziție. Artist complex, Eugenia este cea care își compune propriile piese. Anul trecut a lansat nu mai puțin de 6 piese, dintre care menționăm „Inima n-o mai răbda”, piesă cu care a cucerit inimile oamenilor și piesa „Lie”, alături de Puya. Într-un singur an, a colaborat cu o mulțime de artiști proeminenți din industria muzicală de la noi, precum Randi, Puya, Cazanoi Brothers. De asemenea, a compus piese și pentru alți artiști români, precum Theo Rose și pregătește multe alte surprize pentru public.

 

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top